Könyvkritika: L. J. Shen - Szenzációs szerető

L. J. Shen
Szenzációs szerető (Dirty Headlines)
Magyar kiadás éve: 2020

Fülszöveg:
Célian Laurent egy dúsgazdag, hírhedt manhattani nőcsábász, egy médiabirodalom örököse… és nem mellesleg az új főnököm.
Minden rendben lett volna, ha nem töltöm vele azt a felejthetetlen éjszakát és… nem nyúlom le a pénztárcáját. Akkor nem tudtam, hogy még lesz közünk egymáshoz.
És most úgy bámul rám, mintha én lennék a mocsok az olasz cipője talpán…
Van egy előnye annak, hogy én vagyok Judith „Jude” Humphry: nincs vesztenivalóm.
Brooklyni lány vagyok, hírhedten szabadszájú, egy rakás orvosi számla és egy lepukkant kanapé tulajdonosa.
Most azonban tudom, hogy ellenfelemre akadtam.
Ő is tudja.
A szerkesztőségben minden egyes nap csatázunk.
Az ágyában töltött éjszakák alatt háborút vívunk.
A baj csak az, hogy a szívem forog kockán, és attól tartok, a végén még megadom magam.
A bestsellerszerző L. J. Shen legújabb, perzselően szexi regényében megmutatja, hogy ellenségekből lesznek a legjobb szeretők.

   Nincs mese, L. J. Shen az új kedvenc íróm és én imádom a könyveit. :) 
   Legalábbis amiket eddig olvastam, azokat mind-mind nagyon szerettem és ezalól a Szenzációs szerető sem volt kivétel.
   Már ahogy a cím is mutatja, egy valóban szenzációs kötetről beszélünk, ami totálisan magával ragadott és nem eresztett, egészen az utolsó lapokig.
   Eddig ez az L. J. Shen történet volt a legtöbb erotikával és szexxel teli. A főszereplők egyszerűen falták egymást és képtelenek voltak uralkodni magukon, már az első lapokon is és ez aztán csak egyre tovább és tovább fokozódott.
   Néha úgy éreztem, hogy szoft pornót olvasok, de bevallom nem volt gond, mert a sok hasonló témájú sztorival ellentétben, a rengeteg aktus itt nem ment a cselekmény rovására. Sőt.
   Azt szeretem a legjobban az írtónő stílusában és munkásságában, hogy kitűnően lavíroz a romantika, a fülledt és vad erotika, valamint a kiváló cselekményvezetés határvonalain.
   Egy perce sem lehet unatkozni, mindig történik valami megmosolyogtató, valami botrányos vagy éppen valami drámai.
   A karakterei élnek és habár sokszor klisések, mégsem kidolgozatlanok. Simán képes vagyok együtt érezni velük, megvetni, szeretni vagy éppen gyűlölni őket. Közel sem tökéletesek, de hajlandóak a fejlődésre, tanulnak a hibáikból. 
   Néha megbocsátanak, olykor bosszút állnak vagy álnokok és hazudnak, ám akkor is felismerik ha gyengék voltak, esetleg rossz dolgot tettek és próbálnak változtatni önmagukon és az események menetén.
   Célian és Jude esetében, a kőgazdag, de bunkó pasi és a szegény, de kedves lány tipikus és agyonismtételt esete állt fent, megspékelve egy főnök-beosztott viszonnyal, mégsem éreztem azt, hogy ezt már egymilliószor olvastam és unom.
A kép forrása: L. J. Shen Facebook oldala
   Lekötött, magával rántott, egyszerűen imádtam. Nem tehetek róla, de engem ez a könyv is megvett kilóra.
   Érdekes megközelítése volt a hűtlenségnek, mint nem sablonos és kétes témának, a karaktereknek mégis jól sikerült kijönniük belőle.
   A magyar cím nekem azért tetszik, mert aki olvasta a könyvet, az tudja, hogy kettős, kétértelmű jelentése van. Az egyik arra utal, hogy Célian milyen fantasztikus szerető az ágyban és persze Judith is az, a másik pedig azért beszédes, mert mutatja a karakterek egymáshoz való viszonyát, de erről nem is írok többet, mert túlságosan is spoileres lenne.
   A kémia, az általam olyannyira sokat emlegetett kémia megint tökéletesen működött kettejük között. Izzottak a lapok, a vonaton sokszor zavarba jöttem olvasás közben és bizonyos jeleneteknél leesett az állam, de mindenképpen jó értelemben.
   A tragikus múlt, a családi, a magánéleti és a munkahelyi drámák szintén előtérbe kerültek, a mellékszereplők picit elsikkadtak, de azért nem olyan mértékben, mint más, ilyen témájú könyvekben.
   A trágárság és az obszcén nyelvezet itt bizony a tetőfokára hágott. Célian olyan mocskos szájú, annyira nyers, túlontúl őszinte és szókimondó, hogy az már vérlázító.
   A könyv fülszövegének ezen két mondata mindent elárul a kötetről, idézem: ,,A szerkesztőségben minden egyes nap csatázunk. Az ágyában töltött éjszakák alatt háborút vívunk."
   Se veled-se nélküled, gyűlöllek-imádlak, ezek az ellentétek itt is megmutatkoztak, de pont ettől volt annyira izgalmas.
   Továbbra sem tud - számomra - csalódást okozni az írónő, mindenképpen fogok még olvasni tőle, bátran ajánlom a műveit azoknak, akik szeretik a minőségi erotikus-romantikus történeteket, az érdekes és megosztó szereplőket, valamint a vad vágyakat.
   Pár szó a borítóról:  A borító a már jól megszokott Álomgyáros kinézet és séma, de nekem tetszik, szerintem kimondottan jól passzol a sztorihoz, a színvilága is egyszerű, letisztult, de sokatmondó, akárcsak a szenvedélyes pár, akik rajta vannak, mondjuk Jude a leírások alapján nem éppen így néz ki...
A kép forrása: Pinterest

Megjegyzések

  1. Tetszik a kedvcsináló 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök neki ha tetszik amit írtam a könyvről. Bátran adj neki egy esélyt. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése