Könyvkritika: Penelope Ward - Kilences Gavallér

Penelope Ward 
Kilences Gavallér (Gentleman Nine)
Magyar kiadás éve: 2021
181-es sorszámú Elit Team kötet

Fülszöveg:
Egyikünk ​hazudott. Fiatalkorunkban hárman voltunk barátok. Egy kocka, egy szoknyavadász és egy szépség.
A szívem mélyén mindig is őt akartam. De eltitkoltam, mert Roryval alkut kötöttünk, hogy a közös barátunk, Amber tiltott gyümölcs.
Elmentem egyetemre, és az övé lett a lány. Amber sosem szerzett tudomást az érzéseimről. Évekig voltak együtt – míg Rory végül összetörte a szívét.
Mindezek során a távolság dacára felszínesen tartottuk a kapcsolatot. Mikor egy három hónapos munkaszerződés Bostonba szólított, Amber a rendelkezésemre bocsátotta a vendégszobáját.
A szakításából lábadozó lány lemondott a férfiakról. Egy este elképesztő dolog fogadott a számítógépe képernyőjén. A randizástól és a további csalódásoktól tartva kötöttség nélküli szexet keresett. Érzelmek vihara söpört át rajtam: féltés, féltékenység és kíváncsiság. Amber a Kilences Gavallért választotta, és üzenetet küldött neki. Kitárulkozott előtte, többek között azt is bevallotta neki, micsoda testi vonzalmat kelt benne a barátja: én. De engem meg ő tart tiltott gyümölcsnek – ráadásul selyemfiúnak is. (Ami a körülmények fényében vicces.)
Végül egy hotelben beszélt meg találkozót a Kilences Gavallérral, ahol egy visszautasíthatatlan ajánlat várta.

   Penelope Ward az egyik kedvenc íróm, mégsem olvastam tőle olyan sok könyvet, de amiket igen, azokat nagyon szerettem.
   Ez a történet számomra megint egy kétes zsákbamcska volt, legalábbis a fülszöveg alapján mindenképpen, hiszen az elolvasottak teljes mértékben felkeltették az érdeklődésemet, de tudtam, hogy egy barátságból - szerelem féle sztori lesz, ráadásul barátság extrákkal kezdetekkel.
   Az ilyenekkel már sokszor besültem, de itt szerencsére nem ez történt, hiszen az írónő újra bebizonyította, hogy a könyveit érdemes olvasni. :)
   A főszereplő férfi, Channing karakterét - leginkább a neve miatt - végig úgy képzeltem el, mint a színészt, a fiatalabb Channing Tatumot, szóval olvasás közben mindig így láttam őt magam előtt.
   Gyorsan lehetett vele haladni, olvastatta magát és imádtam minden fejezetét, habár nem lett a kedvencem, mint a Legdrágább mostohabátyám vagy A legkedvesebb szomszédom, de erősen ott loholt az élmezőnyben, szorosan mögöttük.
   A humor faktor végig jelent volt. A szereplőknek vicces és megmosolyogtató beszolásaik voltak, az állatok jelenléte - Macsek, a cica és Vagány, a golden retriever jelenetei csak még több plusz ponttal szolgáltak a szeretetemhez.
   Az erotika, a szex is előtérbe került, de nem annyira vad módon, mint az általam mostanában olvasott 18+ karikás könyvekben, de azért itt is izzottak a lapok és szerencsére szuperül működött a kémia Amber és Channing között.
A kép forrása: Pinterest
   A drámai múlt, a gyász és a halál közelsége, valamint a betegségek ebben a kötetben szintén megjelentek, kicsit levettek a romantikából, az erotikából és a humorból, de azért kellettek, hiszen ettől lett igazán reális, életszagú ez az egész.
   A szerelmi háromszög, akárcsak anno Elec, Greta és Chelsea esetében is, cseppet sem klisés, nem minden az, ami elsőre úgy tűnik, hogy egyértelmű, ezt jól jegyezzétek meg és ne vonjatok le elhamarkodott következtetéseket, főleg Roryt illetően, habár mindezektől függetlenül, nem értettem egyet a tetteivel és azért drukkoltam, hogy Amber és Channing végre a megérdemelt boldogságukat élhessék meg.
   A mellékszereplők egyaránt érdeksek. Christine, Channing anyukája, Milo, Amber betege, maga Rory, Boris, Emily és persze a legjobb barátnő, Annabelle. Itt mindenkinek jelentősége van és nem csupán töltelékek.
   Az egész sztori váltott szemszögökön keresztül van elmesélve.
   Rövid regényről beszélünk, mindössze 296 oldal, pontosan ezért sodró lendületű, szóval bátran ajánlom minden Penelope Ward rajongónak, valamint azoknak, akik valami szívmelengető, de mégis kicsit izgató kikapcsolódásra vágynak.
A kép forrása: Pinterest
   Újra és újra felmerül a kérdés, hogy: Vajon létezhet-e igaz barátság férfi és nő között, ez a kötet pedig egyértelműen választ ad, de nem úgy, ahogy várnánk.
   Tele van meglepetésekkel, fülledt jelenetekkel, káromkodásokkal és arcpirító szókimondással, valamint két szimpatikus és erős főhőssel, akiket képtelenség nem kedvelni.
   Megy a harc egy nő kegyeiért, két olyan férfi között, akik valaha legjobb barátok voltak. Ez érdekes felállás. Érdemes esélyt adni minden szereplőnek, végiggondolni, hogy a helyükben, mi mit tettünk volna?
   Nem hagy maga mögött nyitott kérdéseket, kerek, szépen lezárt történet. Tökéletes kikapcsolódás. :)
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti magyarosított változata és ennél jobban semmi sem passzolhatna hozzá, hiszen a regény elején konkrétan le van írva, hogy Amber látott egy ugyanilyen fényképet Channingről, szóval méltán könyvhű a kinézet.

Megjegyzések