Hangolódjunk a Bosszúállók: Végjátékra - The Avengers Book Tag

Sziasztok! :)

   Ha emlékeztek még, akkor tavaly ilyenkor, a Végtelen háború moziba kerülése előtt, hoztam több, Bosszúállók témájú Book Tag sorozatot.
   Azt gondoltam, hogy ez idén sem lesz másképpen, hiszen már tűkön ülök a filmig és egy kis ráhangolódás sosem árt. ;)
   Hetekig keresgéltem a neten, de végül sikerült három, új, szuperhősös témájú Taget találnom, szóval az elkövetkezendő egy hónapban, minden héten fogok valami Bosszúállók témát hozni nektek, egészen a Végjáték várva-várt premierjéig.

   Íme az első:

1. Amerika Kapitány - Egy régimódi stílusú karakter
   Először Edward Cullen, majd maga Mr. Darcy jutottak az eszembe, de ők túl egyértelműek lettek volna, szóval inkább Mr. Nobley/Henry Jenkins karakterére esett a választásom az Austenland című könyvből.



2. Thor - Nevezz meg egy könyvet, nem e világi ellenségekkel
   Ide A különös álmodozó kék bőrű félisten ivadékai és azoknak a hatalmas erőkkel bíró, már-már halhatatlan, isten szülei jutottak az eszembe, ami egyébként azért is furcsa, mert az első kötetből még nem derült ki egyértelműen, hogy honnan is jöttek, honnan származnak ők?



3. Hulk - Egy heves vérmérsékletű karakter
   A Vámpírnaplók könyvsorozatból több ilyen karakter is az eszembe jutott, mert Damon Salvatore, maga Katherine és Klaus is éppen ilyenek. 
   Temperamentumosak, vadak és mennek a saját fejük után.
   Ez persze a könyvek alapján készült sorozatban sincsen másképpen...



4. Vasember - Egy pimasz, szarkasztikus karakter
   Az arumokról szóló Luxen kiegészítő kötet főszereplőjét, Huntert választottam végül, mert maga Daemon Black megint csak túl egyértelmű lett volna.



5. Fekete Özvegy -  Egy belevaló női karakter
   Rá nézve nem a legjobb értelemben, de A Titkos Kör könyvek egyik főszereplője, Faye Chamberlain pontosan ilyen karakter, habár kimondottan irritáló és szemétkedő típus is egyben.



6. Pókember - Egy karakter, aki sokszor viccelődik és kicsit gúnyos
   Szerintem Monsieur Hercule Poirot sokszor vicces és sokszor gúnyos is, szóval ide most őt írom.



7. Sólyomszem - Egy belevaló férfi karakter, aki jól eltűnt, felszívódott
   Cameron Briel karaktere nem szerepelt olyan sokat a Kitaszítva sorozat befejező kötetében, de szerencsére kapott végül egy saját sztorit és egy saját lezárást...



8. Sólyom - Egy karakter összetett, bonyolult múlttal
   Ide mindenképpen Miles Archer karakterét írom a Csúf szerelem című regényből, mert az ő múltja olyan sokkoló és olyan bonyolult, hogy a könyvben külön kis fejezetek szólnak róla.

Megjegyzések