Szentimentális szerda: Alessandra Torre - Sötét hazugságok

Alessandra Torre
Sötét hazugságok (Black Lies)
Magyar kiadás éve: 2015
221 –es sorszámú Elit Team kötet

Fülszöveg:
Létezhet szerelem, ha minden csak hazugság?
Brant: 
Huszadik születésnapján már milliárdokat érő cég tulajdonosa. Három éve vagyunk együtt. Négyszer kérte meg a kezem. Négyszer kosaraztam ki.
Lee: 
Füvet nyír, ha éppen nem háziasszonyokat döntöget. Nemcsak a keze és a szája ügyes, hanem a szerszáma is. Majdnem két éve futok utána. Azt nem tudom, hogy vajon tud-e róla, hogy ez így van.
Két férfit szeretek. Két férfival szeretkezem.
Csak tessék, ítélj el! Fogalmad sincs, hogy mivel jár a szerelmem.
Ha azt hiszed, hogy már hallottál ilyen történetet, akkor tévedsz.

   A könyv csupán csak egyetlen részes és az írónő nem is tervez neki folytatást, szóval nem kell éveket várnom a második vagy a sokadik részre. Nálam ez mostanában óriási előnyt jelent, hiszen az eddigi években több olyan könyvvel is befürödtem, aminek idehaza egyszerűen nem akarják megjelentetni a további részeit.  :(
   A Sötét hazugságok romantikus témájú, erotikával megfűszerezett sztori, amiben persze azért sok a fordulat, a titok és a meglepetés.
   Kérdem én: Kell ennél több? Nem bizony.
   Később rá kellett döbbennem, hogy nagyobbat nem is tévedhettem volna. Mármint, ami a könyv könnyedségét illeti.
A magyar kiadás borítója
   Layana Fairmont a gazdag libák életét éli. Már gyermekkorától kezdve mindent megkapott, amire csak vágyott. Jó iskolákba járt, a szülei már a kezdetektől fogva bankszámlát nyitottak neki, hogy amikor betölti a 25. életévét azt kezdjen a sok millió dollárral, amit csak akar. Ezért cserébe, az apja és az anyja csak annyit kérnek tőle, hogy ha eljön az ideje, menjen hozzá egy férfihoz, szüljön gyerekeket és példás életet éljen.
   A pénz nem minden. A pénz nem boldogít. Mondják sokan és ő úgy érzi, hogy ez valóban igaz. Elege van a végeláthatatlan partikból, a műmosolyokból, a bájcsevejekből és úgy egészében véve mindenből.
   Amikor elérkezik a várva – várt születésnapja, fogja magát, bemegy a bankba, átutaltatja a pénzt egy olyan számlára, amihez csak ő tud hozzáférni, majd eldönti, hogy mindent elölről kezd. A maga ura lesz, sorsának saját kovácsa, fittyet hány mindenre és mindenkire.
   Pár év múlva viszont rá kell döbbennie, hogy semmi sem változott, kivéve azt, hogy kicsivel öregebb lett.
   Ekkor találkozik Brant Sharp-pal. A férfi egy milliárdokat érő számítógépes cég tulajdonosa, amolyan második Bill Gates. Nem mellesleg pedig, szexi, vonzó, okos, kedves és roppant jó szerető az ágyban.
   Lana és Brant között azonnal érezni lehet a kémiát. Nem telik bele pár óra és máris az ágyban kötnek ki. Másnap meg, mintha mi sem történt volna, útjaik elválnak és mindenki éli tovább a megszokott életét.
   Lana legalábbis ezt tenné, hogy ha fel nem keresné őt Jillian Sharp – Brant nagynénje és üzlettársa – aki közli a nővel, hogy roppantul helyteleníti a múlt éjszakát és nem szeretné még egyszer Lanát a férfi közelében látni.
   Főszereplőnket azonban nem ilyen fából faragták, így hát el is dönti, hogy nem foglalkozik Jillian fenyegetéseivel. Végül újra felveszi a kapcsolatot a Branttel, akivel kis idő alatt viharos kapcsolatba bonyolódik.
   Kettejüket leginkább a szex tartja össze. Rengeteg forró, fülledt jelenetnek lehetünk a tanúi, miközben Lana szemén keresztül egyre jobban megismerhetjük és vele együtt megszerethetjük Brantet.
   A dolgok innen kezdenek furcsa fordulatot venni…
   Amikor egy hétvége folyamán elutaznak, Lanának rá kell döbbennie, hogy anno, amikor Jillian figyelmeztette, hogy az ő érdekében is szól a Branttel való kapcsolta ellen, a nőnek igaza volt. Jillian előre megmondta, hogy ha kiderül Brant titka már nem lesz visszaút.
   Itt a sztori meg is szakad. Hirtelen egy új szakasz kezdődik a könyvben, melynek során Lana folyamatos utalásokat tesz Brant titkára, de hála az írónő csavaros észjárásának, mi, az olvasók, csak találgathatunk, hogy vajon mi lehet a szörnyű igazság és mi az ami mégis rábírja Lanát, hogy Brant mellett maradjon és szörnyű titkának ellenére kitartson mellette, támogassa és tiszta szívéből szeresse őt.
   Mert szereti a férfit. Ez biztos.
   Aztán megismerkedik Lee-vel.
   Lee teljes ellentéte Brant karakterének. Szegény, kemény - kétkezi munkát végez, kissé műveletlen, faragatlan és ami a szívén az a száján. Megismerkedésüktől kezdve tudja, hogy Lana egy milliomos barátnője, többször szajhának is nevezi, durván beszél vele, mégis, amikor találkoznak folyton csak szexelnek. Állandóan. Mindig. Lee sosem rejti véka alá, hogy mennyire megveti a gazdagokat és a nőt, akinek a szeretője lesz.
Az írónő
   Ennek ellenére, vagy éppen pont ezért, Lana megszállottjává válik a férfinak. Csak rá tud gondolni, csak az ő érintésére vágyik. Mérhetetlenül kívánja és bármit hajlandó lenne megtenni azért, hogy Lee közelében maradjon. A kapcsolatuk mérgező, erős testi és lelki függőséget okoz. Layana olyan szinten válik a férfi által okozott orgazmusok rabjává, mint egy drogos vagy egy alkoholista.
   Azután jön a könyv harmadik része, amiből kiderül a nagy titok. Ezt pedig sajnos nem tudom leírni úgy, hogy ne lőném le a poént és ne spoilereznék egyfolytában.
   Egy biztos: az írónő olyan csavart, olyan fordulatot hoz a szereplők életébe, hogy az egyszerűen teljesen elképesztő és megdöbbentő. Jómagam teljesen lefagytam, mint egy számítógép. Csak kapkodtam a levegőt, hogy ilyen nincs! Ez nem lehet igaz! Viszont mégis az.
   Lana, Brant és Lee szerelmi háromszögéhez képest a világ összes irodalmi karaktere leteheti a kalapot és búcsút mondhat fényes pályafutásának.
   Nem volt és talán soha nem is lesz ilyen fordulatos, izgalmas, erős érzelmekkel teletűzdelt szerelmi szál. Ilyen meghökkentő, ilyen szomorú, ilyen megbotránkoztató, ilyen vad és ilyen elítélendő hármas.
   Mert én bizony beleestem abba a csapdába és hibába, hogy elítéltem Lanát, amiért két férfi után futott. Soha, női karaktert, ilyen főszereplőt nem utáltam még így, mint őt. Azt gondoltam róla, hogy Jillian Sharp igazat beszélt. Egy számító kis dög, akinek semmi sem szent. Csak magával törődik, hogy neki jó legyen, hogy ő kielégüljön. Nem baj, hogy Brant az éltét is odaadná érte, mert annyira szereti és Lee-nek meg kisebbségi komplexusa van, hogy Lana csak a testét használja.
   A könyv háromnegyed részéig ezt gondoltam róla és magamban mindennek jól elmondtam. Aztán kiderült Brant titka és rájöttem, hogy Lana erős, eltökélt és bátor nő, akire már – már fel is lehet nézni. Nem azt mondom, hogy nem követett el hibákat, de a további fejlemények tükrében, egyáltalán nem lehet hibáztatni szerencsétlent. Egyetlen bűne volt csupán, az, hogy odaadta a lelkét és a testét Brant Sharp-nak.
   A könyvet Lana és Brant elbeszéléseiből, valamint Jillian naplóbejegyzéseiből ismerhetjük meg bővebben. Ettől még inkább közelinek tűnik ez az egész.
   Igazából nincs is sok szereplő. A négy főszereplőn kívül (Lana, Brant, Lee és Jillian) alig találkozunk másokkal. A karakterek viszont igencsak összetettek és jól ki vannak dolgozva.
   A történet kitűnően egyensúlyozik a romantika, a féktelen erotika, a krimi és a dráma alappillérein és habár a könyv vége roppant bizakodó és reménykeltő, maradnak megválaszolatlan kérdések is.
   Képtelenség figyelmen kívül hagyni, hogy óriási hangsúly van szereplők közötti szexuális kapcsolatokon. Irultam – pirultam, levegőért kapkodtam szinte az összes ilyen jelenetnél. Sokszor voltak nyersek, kicsit obszcénok a beszédek és a leírások is. A szürke ötven árnyalata, ehhez képest szimpla lányregény egy délutáni tea mellé.
   Ez a történet cseppet sem könnyed, pedig ezt hittem róla. Mennyire igaz, hogy ne ítéljünk a borító alapján, de most már az is igaz, hogy a fülszöveg alapján sem. Itt aztán senki és semmi nem az, mint aminek látszik.
   Igaz, hogy meggyötört, kicsavarta a szívem, apró darabokra zúzta azt, mégis imádtam minden sorát.
   Pár szó a borítóról:  A Könyvmolyképző szerencsére az eredeti borítót hagyta meg. Roppant sokatmondó, fülledt és jól kifejezi a szereplők között izzó vágyakat.
   A végére pedig a kedvenc idézetem Lanától:
   ,, Csak tessék, ítélj el! Fogalmad sincs, hogy mivel jár a szerelmem. Két férfit szeretek. Két férfival dugok. De ha azt hiszed, hogy már hallottál ilyen történetet, akkor tévedsz.”

Megjegyzések