Pupilla hivatalosan is bemutatkozik :)

Sziasztok! :)

   Akik követnek Molyon azok már tudják sajnos, hogy január 21-én eltűnt a cicánk, Cirmák. :(
   Kerestük őt a városban mindenhol, többször körbejártuk és körbekérdeztük a szomszédokat, valamint a kertlábasokat is. Tettünk ki plakátokat, de nem került elő és nem is tudjuk, hogy mi lett vele...
   Azon a reggelen - mint mindig - kiengedtük, hogy elvégezze a dolgát és csavarogjon, egerésszen egy kicsit, de nem jött haza.
   Cirmákot sosem fogom elfelejteni és mindig ő lesz a cicám.

   Ha emlékeztek még, akkor anno írtam Cirmákról és Frocliról is bővebben, most pedig bemutatom nektek az új családtagot, Pupillát, akit valami gonosz, nemtörődöm ember bedobott az udvarunkra...
   Nézzük is:

   Pupilla egy édes és roppant hálás kis doromboló szőrmók, egy kislány cica.
   2 és fél hónapos lehet, legalábbis az állatorvos úgy tippelte, hogy valamikor tavaly karácsonykor születhetett.
   Tulajdonképpen már lassan egy hónapja velünk van, de eddig azért nem írtam róla semmit sem, mert erősen kérdéses volt, hogy végül életben marad-e?!
   2018. február 15-én valaki bedobta az udvarunkra a kuka mellé és Frocli talált rá, ő szaglászta és nyalta össze szegényt, majd jelzett nekünk, hogy új jövevény van az udvaron. Mi akkor azt hittük, hogy Pupilla a szomszéd cicája, így szóltunk nekik és ők azt mondták, hogy habár nem az övék, szívesen befogadják.
   Ezek után eltelt pár nap, de Pupilla mindig visszajött és itt nyávogott az ajtóban. Végül megesett rajta a szívem és megbeszéltem a szomszéddal, hogy inkább mi fogadnánk örökbe. Ők lemondtak róla a javunkra és Pupilla azóta itt él velünk.

   Azért lett Pupilla a neve, mert a szomszédnál odakint élt az udvaron és ott nagyon beteg lett, szegény súlyosan megfázott, aminek következtében megbetegedett a szeme is, ezért kezdetben mindig hunyorgott ránk, főleg amikor az orvos által adott szemcseppel közelítettünk felé.
   Folyamatosan kapja a gyógyszereket, injekciókat és antibiotikumokat, de még most is sokat prüszköl, az orra is be van dugulva.
   Vírusos tüdőgyulladást kapott, de úgy néz ki, hogy a nehezén már túl van és mindannyian reméljük, hogy meg fog gyógyulni.
   Az étvágya szerencsére rendben van (lekopogom)  és jókedvű, játékos cica, viszont hangja nagyon sokáig nem volt és még csak pár napja kezdett el igazán nyávogni.

   Egyéb becenevei: Pupi, Pupika, Pilla, Pillanó, Miss Pilla, Pumpuka, Pupisz, Puszedli, Pukedli, Pupóka, Pupcsi, Cicalány, Cicaminc, Pilla-Pilla-Pilla-Pillonka

   Kedvenc időtöltései: Imád a felhúzható műegérrel játszani, valamint azokkal a terméskövekkel, amiket a konyhában lévő növények száraihoz tettünk. Mániája, hogy egyszerre legalább 10-12 követ kiszed a helyéről és azokat gurigatja, hogy mi aztán jól felbukjunk bennük.
   Megőrül a vasaló és a hosszabbító mozgó zsinórjáért, ráadásul teljesen bepörög ha árnyjátékosat játszunk vele. Szeret rácsodálkozni és vadászni a saját árnyékára is.
   Rajong a konyhaasztal lábaiért és szokása, hogy két lábon csimpaszkodik az egyiken, majd úgymond gyilkolja, mintha az egy egér lenne.

   Mindezek mellett szívesen alszik a hátizsákokon, a bevásárlókosárban és a kalauztáskán is.

   Az is lehet, hogy kezdetben lovak vették körül és/vagy lovakkal élt, mert szokása, hogy az első két lábával dobog néha, mintha ő maga is ló lenne.

   Pár kép Pupilláról:


Itt még nagyon beteg volt szegény :(




Pupilla, a kalauz




Édes álmok a macskaágyban




Mit csinálsz?




Játszhatok a papucsoddal?




Azok a nagy szemek



Igen, elszórtam pár követ...És akkor mi van?



Most rajtakaptál



Vajon így kényelmes neki?


Macskaszem


Bevásároltunk :)

Megjegyzések