Csillagok háborúja könyvek - Amiket már olvastam és amiket még kellene

Sziasztok! :)

   Igazából mindig szerettem a Csillagok háborúját, de sosem voltam óriási fan, csupán többször is láttam a filmeket és pár az univerzumhoz kapcsolódó könyvet is elolvastam.
   Az egyik csoporttársam ajánlására aztán megnéztem a The Mandalorian-t és imádtam, szóval nem volt kérdés, hogy ezentúl még jobban beleásom magam ebbe a világba.
   Feliratkoztam pár Star Wars csatornára a YouTube-on, ahol aztán sok-sok videót megnéztem és még jobban képbe kerültem ezzel az egésszel.

   Végül úgy döntöttem, hogy összeszedem azokat a könyveket, amiket már olvastam az SW-vel kapcsolatban és azokat is, amiket a jövőben mindenképpen szeretnék elolvasni.

   Íme a lista:

Amiket már olvastam...

George Lucas - Csillagok ​háborúja/Egy új remény
   Őszintén mondom, hogy nem igazán tudom, hogy akkor az Egy új remény vagy a Csillagok háborúja ennek a regénynek az eredeti címe, de azt tudom, hogy a másik két kötettel együtt rendeltem meg anno az Agave kiadó gondozásában megjelent köteteket, amiknek a borítóját már a Fókuszban: A kedvenc könyvborítóim című bejegyzésemben is dicsértem.
   Ez a történet ugyebár mindennek az alapja és mivel filmregényről van szó, tehát a film volt előbb és csak utána lett belőle a könyv, így teljes mértékben megegyezik az eredeti alapokkal.
   Han Solo már itt is óriási kedvencem volt és mindig érdekelt, hogy akkor mi történt valójában Luke apjával, Anakinnal...



 Donald F. Glut - A ​Birodalom visszavág
    A kedvenc SW történetem mind filmben, mind pedig könyvben.
   Szerintem egyszerre drámai, akicódús, fordulatos, tele van sokkoló és váratlan fordulatokkal, gondolok én itt Han lefagyasztására, Lando árulására és Darth Vader vallomására, de közben vicces is főleg Yoda kezdeti viselkedése és C-3PO beszólásai, miután Chewbacca újra összeszerelte. :)
   Ebben a részben kezdtem igazán drukkolni Han és Leia kettősének is.
 


James Kahn - A ​Jedi visszatér
   Ezt a részt azért szeretem mert végre találkozhatunk benne a sokat emlegetett és rettegett Uralkodóval, minek következtében rájövünk, hogy Darth Vader nem is annyira gonosz, ráadásul egyre inkább megszánjuk ők, együtt érzünk vele, nem pedig elítéljük.
   Azért érdekelne, hogy vajon tényleg már a kezdetektől úgy tervezte-e George Lucas, hogy Vader lesz Luke apja és Leia a fiú húga? Mert bizony vannak jelek, amik nem éppen ezt sugallják...
   A cím kétértelmű, rétegelt jelentéssel bír, hiszen Luke és Anakin is visszatérnek végül jediként, csak- ki-ki a maga tetteihez méltón.
   Az új filmek minőségének tükrében talán jobb lett volna, ha a készítők inkább az előzményekre fektetnek nagy hangsúlyt, kivéve persze a The Mandalorian-t, mert az tényleg jó és van benne potenciál.
 
 

Matthew Stover - A ​Sith-ek bosszúja
   A Csillagok háborúja világában nekem egyértelműen a megosztó, nagyszájú, rossz fiús karakterek a kedvenceim. Az eredeti trilógiámból Han Solo, az előzményekből, pedig Anakin.
   Az új filmekből Kylo Ren és Poe Dameron.
   A Sith-ek bosszúját anno megsirattam, mert teljes szívemből sajnáltam Padmét és persze azért Anakint is, aki volt olyan balga, hogy elhitt mindent, amit Palpatine mondott neki.
   A könyvben igazán átjön mindkettejük fájdalma, főleg Anakiné, aki a műtét után magához térve egyből Padmét keresi, mindhiába...
   Az önbeteljesítő jóslatokkal mindig is voltak gondjaim, szóval igazán sajnáltam, hogy Anakin tulajdonképpen a saját és szerettei vesztét okozta azzal, hogy mindenáron meg akarta védeni a szerelmét.
 


Amiket még kellene:

James Luceno - Darth ​Plagueis
   Minden gonoszságuk és ármánykodásuk ellenére valamiért mindig is jobban érdekeltek a sithek, szóval, amikor Palpatine mesélt Anakinnak Darth ​Plagueis, a Bölcs történetéről érdekelni kezdett az egész, szóval ezt a könyvet mindenképpen szeretném elolvasni.
   A leginkább az foglalkoztat, hogy vajon tényleg a két sith mesterkedése hozta-e létre Anakint?



Alexander Freed - Zsivány ​Egyes  - Egy Star Wars történet
   Szégyen-nem szégyen, de a filmet még nem láttam, amit sajnálok, mert az új SW alkotások közül még mindig ez kapta a legjobb kritikákat. 
   Szóval biztosan sort fogok keríteni rá, bár elborzaszt ha belegondolok, hogy tulajdonképpen mi is lesz a vége...?
   Ám ezektől eltekintve mindenképpen érdekel a Lázadás alapjainak letétele, a Birodalom aláásása, valamint jó lesz találkozni pár régi karakterrel is.
   


Timothy Zahn - Thrawn trilógia
   A Lázadokról, a jedikről jó sokat olvashatunk, sőt magáról Darth Vaderről és a sithekről is, de a Birodalom más, egyéb szolgálói közül - úgy hallottam és olvastam - hogy kiemelkedik a Thrawn trilógia, ami egy igazi anti-hős sztori és ami egy Thrawn nevű főadmirálisról szól, aki óriási, de vérrel és árulással teli karriert futott be a Birodalom berkein belül.



Ti milyen Star Wars könyveket ajánlotok még elolvasásra?
Írjátok meg nekem. :)

Megjegyzések