Inkább... Book Tag

Sziasztok! :)

   Remélem nem gond, de egy újabb Book Tag kitöltésével jövök, amire véletlenül akadtam rá az interneten és amit kimondottan jópofának találtam.
   Forrás: R.E.A.D.I.N.G. blog

   Azért erre a könyves kérdőívre esett a választásom, mert ebben nem konkrétan egy-egy könyvet kell megnevezni, mint általában mindig, hanem sokkal inkább ki lehet benne fejteni, hogy mit is gondolok bizonyos témákról, mégis könyvekkel, olvasással kapcsolatos. :)

   A válaszaim pedig a következőek:

1. Melyiket olvasnád inkább: csak trilógiákat vagy csak önálló könyveket?
   Hangoztattam már többször is, hogy sokkal szívesebben olvasok standalone vagyis önálló köteteket, mert Magyarországon némelyik kiadó kezd sportot űzni abból, hogy nem jelenteti meg a folytatásokat, néha pedig egy-egy következő részre éveket kell várni...
   A helyzet elkeserítő és bosszantó, főleg, amikor több ezer forintot ölsz egy sorozatba, olvasod és imádod, erre közlik, hogy nem jelenik meg több kötete ezen a nyelven. :(
   Egy szó, mint száz: Önálló könyvek.



2. Kitől olvasnál inkább: csak nőktől vagy csak férfiaktól?
   Gyorsan megnéztem a Molyon a kedvenc könyveim listáját és ott több női szerző szerepel, szóval akkor azt mondom, hogy csak nőktől, de nem akarok diszkriminatív lenni, csak hát így hozta az élet. ;)



3. Hol vásárolnál inkább: könyvesbolt vagy online?
   A könyvesbolti légkör csodálatosan pótolhatatlan. A könyvek illata, az a sok-sok kötet, néha szuper kreatív módon elrendezve.
   Amikor még az eladó is kedves és ért a könyvekhez, látszik, hogy ő maga is tájékozott, olvasott, akkor az már csak hab a tortán.
   Az online vásárlás előnye, hogy nincs időhöz kötve, hiszen ha nincs nem tudtál bemenni a boltba, onnan akkor is tudsz rendelni, akár még hajnali negyed 2-kor is...
   Nem tudok dönteni.



4. Melyiket választanád inkább: az összes könyvből film vagy sorozat?
   A könyvekből készült filmek többségében sosem olyan jók, mint az eredeti, de a látvány mindig első osztályú.
   Zavaró amikor fontos részleteket hagynak ki vagy megmásítják egy szereplő kinézetét.
   A sorozatoknál talán kevésbé esélyesek a súlyos változtatások, hiszen ott több idő rendelkezésre áll, szóval Team könyves sorozat. ;)



5. Mennyit olvasnál inkább: 5 oldalt naponta vagy hetente 5 könyvet?
   Szerintem a heti 5 könyvtől egy idő után besokallnék, olvasási válságom lenne, szóval a kevesebb, néha több alapon, inkább napi 5 oldalt.



6. Mi lennél inkább: kritikus vagy író?
   Elméletileg írok egy-egy általam elolvasott könyvről véleményt, ,,kritikát", de semmiképpen sem tekintem magam kritikusnak. Azoknak szinte sosem tetszik semmi. Olyan lehangoló...
   Szóval inkább lennék író, mert ők világokat teremtenek és legendás hősöket, megismételhetetlen karaktereket keltenek életre, néha egyetlen szóval vagy mondattal.



7. Mit tennél inkább: újra és újra elolvasnád a kedvenc 20 könyvedet vagy a mind ez idáig el nem olvasott könyveket kellene bújnod?
   Azt hiszem az összes kérdés közül ez a legnehezebb. Hirtelen nem is tudom, hogy mit feleljek?
   Mindent egybevetve, ismerem már magam és nem mindig vagyok sajnos nyitott az újdonságokra, szóval maradok a jól bevált, már ismert és szeretett 20 kedvenc könyvemnél, pedig tudom, hogy így mennyi jó dologról lemaradok...



8. Mi lennél inkább: könyvtáros vagy könyvesbolti eladó?
   Most könyvtárosként dolgozok és annak is tanulok, szóval könyvtáros. :)
   Többször előfordult már, hogy ajánlottam könyveket az olvasóknak, akik utána boldogan jöttek vissza, hogy tetszett nekik az adott kötet. Úgy örültem én is.



9. Mit olvasnál inkább: csak a kedvenc műfajodba tartozó könyveket vagy inkább minden más műfajt, kivéve a kedvencedet?
   Nem szívesen, de megint maradok a már jól bevált dolgoknál, tehát a kedvenc műfajomba tartozó könyveket, azaz fantasy, romantika, kaland, erotika és a krimi.

Megjegyzések