Levélregények ajánlója

Sziasztok! :)

   Ebben a bejegyzésben egy számomra igen különleges és egyedi témájú regényfajtával, a levélregénnyel fogok foglalkozni, pontosabban ajánlok nektek pár igazán érdekes, izgalmas és csodálatos történetet, amik levelek formájában íródtak és lettek ismertek.
   Ám először is azt kell tisztáznunk, hogy mi is pontosan a levélregény?
   ,,A levélregény a szentimentalizmus divatos regénytípusa. Formailag fiktív levelek sorozata. Fiktív naplórészletek is szerepelhetnek benne. Többnyire nem gazdag a cselekménye, viszont elmélyült, bánatos lélekábrázolás, meghitt hangvétel, szubjektivitás jellemzi. A levélregény írójának „csele”, hogy műve dokumentumnak adja ki magát."
   Forrás: Wikipédia

   Íme a lista:

   1. Cecelia Ahern - Ahol ​a szivárvány véget ér
   Ismerős lehet már filmről is, hiszen pár éve készült belőle egy szívmelengető alkotás Lily Collins és Sam Claflin főszereplésével.
   Ez a levélregény email, valamint általános levelezgetésekből áll, chat beszélgetésekből, telefonhívásokból, amiken keresztül megismerhetjük a szeleburdi Rosie és legjobb barátja, Alex életét, egészen a gyermekkoruktól, amíg ők maguk is szülők nem lesznek...
   Többek között arra is választ kaphatunk, hogy akkor létezik-e barátság férfi és nő között?
 


2. Jessica Brockmole - Levelek ​Skye szigetéről
   Az I. és II. világháború szörnyű eseményeit bemutató, tragikus szerelmi történet, amely generációkat, évtizedeket és emberöltőket ölel át.
   Csodálatos, szívbemarkoló mese az igaz szerelemről, amely talán tényleg mindent képes legyőzni.
   A történet csak és kizárólag postai úton feladott levelekből áll, amitől még szomorúbb lesz, hiszen a dátumoknál lehet látni, hogy régen bizony egy-egy életbevágó válaszra heteket, hónapokat kellett várni...



3. Ava Dellaira - Kedves ​halottak!
   Megrázó és kissé megosztó történet egy lányról, aki csupán csak az egyik tanára által feladott házi feladatát akarta megoldani, teljesíteni, de közben tucatnyi levelet írt olyan fiatalon elhunyt énekeseknek, színészeknek és híres embereknek, akik által elkezdte még jobban megérteni és feldolgozni a tragikus hirtelenséggel elhunyt nővére halálát.
   Történet a gyászról, a továbblépésről, az újrakezdésről és valami megfoghatatlan dologról, amit csak azok értenek igazán, akik vesztették már el valamelyik szerettüket.
   


4. Jane Austen - Catharine  és más korai művek
   Jóval a  Büszkeség és balítélet előtt, Jane Austen már javában írónak készült, így nem meglepő, hogy egyik korai művei között tartják számon ezt a ,,novellákat" tartalmazó kötetét, ami tulajdonképpen különböző levelek gyűjteménye.
   Humoros, romantikus, megdöbbentő történetfüzérek összessége, amiknek mind-mind levelek az alapjai.
   Jane Asuten megszokott és jól ismert stílusában mutat be nekünk olyan hősöket, akik roppant életszerűek, esendőek és persze végtelenül megosztóak is.



5. Mary Ann Shaffer  és Annie Barrows - Krumplihéjpite ​Irodalmi Társaság
   A két írónő egy rettentő nehéz témát, a II. világháború és a német megszállás borzalmait dolgozza fel, mégis, a könyv könnyed, teljes kikapcsolódást nyújt, úgy, hogy közben megannyi történelmileg hű részlet és esemény tárul a szemünk elé.
   Teljesen meglepett, hogy egy levélregényben lehet szerelmi háromszög, de ebben bizony volt, ráadásul nem abból a megterhelő, a hajamat tépem fajtából, hanem abból a szívmelengető, én akkor is a magányos, szótlan, de csupa szív férfinek drukkolok típusból.



Levélregények, amiket bátran ajánlok:















Megjegyzések