Top 5 kedvenc Jamie Oliver szakácskönyvem és műsorom

Sziasztok! :)

   Teljesen őszintén mondom, hogy nem vagyok valami nagy konyhatündér, de Jamie Oliver műsorait és szakácskönyveit nagyon szeretem.
   Ő egy belevaló, jókedvű, ízig-vérig igazi szakács, akit ha nézek, mindig meghozza a kedvemet a sütéshez-főzéshez.
    A műsorai hangulatosak, látványosak, ráadásul látszik, hogy szenvedéllyel, szeretettel, odaadással főz és gusztán, jóízűen eszik a saját, általa elkészített ételekből, amit egyszerűen öröm nézni.

   Ebben a bejegyzésen összeszedtem a Top 5 kedvenc Jamie Oliver szakácskönyvemet és műsoromat.

   Íme a lista:

  Olasz ​kaják
   Jamie-nek rengeteg műsora megy a televízióban is és pont az egyik kedvencem, amiben ő és a mentora, Gennaro Contaldo, keresztül-kasul bejárják Olaszországot és meglátogatják a helybéli szakácsokat, eltanulnak egy csomó helyi specialitást, majd saját elgondolások alapján is főznek.
   Ez a szakácskönyv tulajdonképpen ennek a műsornak az írott megfelelője, hiszen sokféle recept van benne Szicíliától egészen Toszkánáig.
   A recepteket hangulatos fotók színesítik, valamint a régi, ősi, olasz családi ízek kerülnek a középpontba.
   Teljesen átadja a hamisítatlan olasz hangulatot és életérzést.
   Csodálatos alámerülés a gasztronómia egyik ismert fellegvárába.



Jamie ​természetesen  - 100 recept a kertemből
   A második kedvenc műsorom tőle, amikor Jamie az alapanyagokat a saját veteményeséből szerzi, amiket aztán sokszor a kertben, szabad tűzön süt illetve főz meg.
   Ebben a kötetben a négy évszakhoz megfelelően párosított zöldség és gyümölcs alapanyagok vannak felsorolva, amikhez ráadásul növénygondozási tippek és ültetési tanácsok is vannak mellékelve.
   A színes, jó hangulatot keltő fotók itt is elmaradhatatlanok, akárcsak Jamie könnyed, szívmelengető stílusa.
   Receptjei megtöltik élettel, lélekkel ezt a pár száz oldalt, aminek következtében, sokan mi magunk is kedvet kapunk majd egy saját gyümölcsöshöz esetleg, hogy grillezünk valami finomat a szabad ég alatt.
   


Karácsonyi ​receptek
   A Karácsony egyébként is magában hordoz valami megmagyarázhatatlan, valami meleg és harmonikus hangulatot, ezek az érzések pedig Jamie Oliver karácsonyi műsorában és szakácskönyvében is jól átjönnek.
   Amikor ezt nézem a televízióban vagy ezt a szakácskönyvet lapozgatom, akkor érzem a levegőben a fahéj, az alma és a sült pulyka illatát.
   A képek megint csak csodálatosak és megadják az alapot, amit aztán a sokféle, izgalmas recept tesz még inkább meghittebbé.
   Az alapvető ételeken kívül, több sütemény és ital is szerepel az étlapon, valamint sok, jól ismert, tradicionális ennivaló kap valami új elgondolást és ezáltal jó pár új ízt is.



Jamie ​belevág
  Egyszerre útikönyv, szakácskönyv és képes album is.
   Jamie bejárta szinte az egész világot, ahol sok szakáccsal és cukrásszal találkozott, akik megtanították új dolgokra, amiket aztán a saját képére formált, hogy azokból alkosson valami egyedit.
  A középpontban a spanyol, olasz, svéd, marokkói, görög és francia nemzeti ételek vannak, de akadnak más, egyéb különlegességek is.
   Az igaz, hogy sok fűszer és alapanyag igen nehezen beszerezhető és ami Jamie-nek természetesnek tűnik, azon mi magyarok néha forgatjuk a szemünket.



Vega - Könnyű és finom zöldséges receptek
   Jamie legújabb könyve, amit azon műsora ihletett, amiben csak és kizárólag zöldségekből főz valami kivételesen finomat.
   Vegetáriánusoknak igazi mennyország ez a kötet, de garantáltan kedvet kapnak hozzá a húsimádók is.
   Az alapanyagok vitaminnal dúsak, ráadásul a kötetben van sok hasznos tipp az egészséges életmódhoz, sokféle fogyókúrákhoz és a különböző, speciális étrendekhez is.

Megjegyzések