Könyvek, amiket már nagyon várok - 23. rész

 Sziasztok! :)

   Könyfesztivál sajnos megint nem lesz és gondolom Könyvhét sem, de azért szerencsére nem maradnak el a friss és izgalmas megjelenések. :)
   Újabb három könyvet vettem fel a Várólistámra/Kívánságlistámra, amik érdekesnek tűnnek, így most ezeket veletek is megosztom.
   Azt persze nem tudom, hogy mikor fogom tudni elolvasni a köteteket, de egyszer - remélem - biztosan.

   Íme a lista:

1. Jody Houser - Tűzben ​égve - A Stranger Things képregények harmadik kötete
Fülszöveg:
A Netflix népszerű STRANGER THINGS sorozata és a HAT c. képregényben megismert szereplők története végre folytatódik!
Évekkel azután, hogy Dr. Brenner tesztalanyai megszöktek, Marcy és Ricky még mindig próbálnak beilleszkedni a normális életbe. Amikor hírét veszik, hogy a laboratórium bezárt, elindulnak megkeresni Marcy ikertestvérét, a tűzgyújtási képességgel rendelkező Kilencet. Hamarosan rájönnek, hogy barátjukat nem egyszerűen csak kiszabadítaniuk kell, de ki kell menteniük saját elméjének rabságából is, mielőtt mindent elpusztítana maga körül. És ahogy közelebb kerülnek Kilenchez, egyre több titokra jönnek rá a laboratóriummal kapcsolatban, olyan titkokra, ami mindannyiukat mélyen megrázza…
Ez a képregénygyűjtemény a Dark Horse Comics, Stranger Things: Into The Fire c. sorozatának mind a 4 számát tartalmazza, Ryan Kelly rajzaival és a díjnyertes Jody Houser szövegével. A fordítást Uray Márton készítette.



2. Richard Osman - A ​csütörtöki nyomozóklub - A csütörtöki nyomozóklub első kötete
Fülszöveg:
Egy békés nyugdíjasotthonban négy valószínűtlen barát minden csütörtökön összeül, hogy megoldatlan gyilkosságokról beszélgessenek.
Amikor kegyetlen gyilkosság történik a saját otthonukban, a csütörtöki nyomozóklub hirtelen egy aktív nyomozás középpontjában találja magát.
S bár Elizabeth, Joyce, Ibrahim és Ron már a nyolcvanhoz közelítenek, van még pár trükk a tarsolyukban, amire senki sem számít.
Vajon képes ez a furcsa, de végtelenül imádnivaló csapat elkapni a gyilkost, mielőtt túl késő lenne?
Richard Osman első regénye a megjelenését követően azonnal elnyerte az olvasók és kritikusok tetszését, ráadásul sorra döntötte meg az angol könyvpiac rekordjait. A csütörtöki nyomozóklub több mint 1 millió példányos eladásával 2020 legnagyobb debütálása lett, hosszan vezette a sikerlistákat, a filmjogokat pedig Steven Spielberg vette meg.



3. Fiala Borcsa - Kalandok ​az erdő mélyén
Fülszöveg:
Ez ​itt életed legjobb nyarának receptje!
Hozzávalók:
2,5 hónap dögunalmasnak ígérkező nyári szünet
2 db szigorú nagyszülő
1 db elviselhetetlennek tűnő unokatesó
1 db cserfes, vagány lány
Elkészítés:
Fogd a hozzávalókat, keverd össze őket, és fűszerezd meg egy igazi filmcsillag felbukkanásával, házi kedvencek eltűnésével és egy szerelmi bájital készítésével. Adj hozzá néhány furcsa eseményt a régi óvodánál, és szórd meg a tetejét egy igazán, de tényleg igazán felejthetetlen esküvővel! Már tálalhatod is, jó étvágyat hozzá!
A két gyerek ijedten nézett össze. Georges idő előtt hazaért a forgatásról! Ráadásul döngő léptekkel az emeletre tart!
– Mit csináljunk, Jancsi? – suttogta halálra váltan Blanka.
Az unokatesója azonban fogta magát, és kiugrott az ablakon. Blanka döbbenten nézte, de csak egy pillanatig hezitált, aztán vakon utána ugrott. Igaza van a kuzinjának, a Georges előtt való megszégyenülésnél még a halál is jobb! Jancsi persze pontosan tudta, hogy a hálószoba ablaka alá benyúlik egy hatalmas almafa.
A betörés második számú aranyszabálya ugyanis: a fejedben milliméterre pontos mentális térkép legyen a helyszínről! A hármas számú aranyszabály pedig: ne pánikolj. Így Jancsi sztoikus nyugalommal mászott le a fáról. Igazán kár, hogy Blanka erről a szabályról még életében nem hallott, így reszkető inakkal és szaggató lélegzettel kecmergett le róla.

Megjegyzések