Újabb instant értékelések

 Sziasztok! :)

   Volt már egyszer a blogon egy hasonló bejegyzés, még 2019-ben, egy Szentimentális szerda keretein belül. Ezen a linken el is tudjátok olvasni.

   Most újabb három kötet rövidebb, velősebb értéklésével érkezem. Ezekben az a közös, hogy mindet idén olvastam és eddig még csak a Molyon írtam róluk, itt nem.

   Íme a lista:

Sophie Kinsella
Tudsz ​titkot tartani? (Can You Keep a Secret?)
Magyar kiadás éve: 2006, 2019, 2020

Fülszöveg:
Emma épp elég katasztrófafilmet látott már…
Így amikor a repülőgépe viharba kerül, azonnal tudja, le fognak zuhanni.
A halál közelsége különös reakciót vált ki belőle: minden, addig féltve őrzött titkát rázúdítja a mellette ülő, jóképű, ám vadidegen férfira. Mesél neki a szüzessége elvesztéséről, a pasijáról és a szülei aranyhaláról, megosztja vele a tangákról alkotott véleményét, sőt azt is elmondja, hogy sosem volt még igazán szerelmes.
Az utolsónak szánt gyónásba azonban apró hiba csúszik: a gép gond nélkül földet ér. Mikor Emma rájön, hogy földi pályafutása még nem ért véget, csak egy dolgot akar. Minél előbb hazamenni, és soha többé nem találkozni a kedves, és most már minden titkát ismerő idegennel.
Az élet azonban mást tartogat számára…
Imádod vagy éppen ki nem állod az Egy boltkóros naplóját?
A szerző most el fogja rabolni a szívedet.
Az év leghumorosabb, imádni való könyve, Sophie Kinsella tollából!
Dobd fel a napod az olvasásával!

   Nem fűztem hozzá nagy reményeket, igazából nem is tudom, hogy miért, de végül kellemes meglepetés lett.
   Vicces volt, szókimondó és szórakoztató. Telis-tele kínos pillanatokkal, szegény Emmát nagyon sajnáltam, sokszor olyan kis bénácska volt. :)
   Jack persze szívdöglesztő, igazi könyves álompasi, de közben kedves és igyekezett nem kihasználni  Emma elszólásait, csak akkor, amikor a kettejük kapcsolatát terelgette, jó értelemben. ;)
   Megnéztem közben filmen is és tetszett, nem rontotta el a könyv és az olvasás élményét. Jól kiegészíti egymást a kettő.
   Csajos történet, de ajánlom, mert teljesen kikapcsol.


Gwenda Bond
Lány ​a kötélen (Girl on a Wire)
Cirque American duológia - 1. rész
Magyar kiadás éve: 2015

Fülszöveg:
"Üdvözli nézőit a Cirque American!
A tizenhat éves Jules Maroni álma, hogy kötéltáncos édesapja nyomdokaiba léphessen a magasban. A Repülő Garciák jelenléte azonban könnyen keresztülhúzhatja a lány számításait. A rivális Maronik és a Garciák ugyanis hosszú évtizedek óta esküdt ellenségként kerülik egymást…
Jules azonban nem hajlandó tudomásul venni a családi drámát, és csakis a drótkötélre összpontosít. De amikor felfedez egy pávatollat – egy hírhedt, balszerencsét hozó tárgyat – a jelmezén, Jules kis híján elveszíti az egyensúlyát. Miközben egyre több titokzatos, balszerencsét hordozó talizmán bukkan fel a színen, Jules rájön, nincs más választása: segítséget kell elfogadnia, mégpedig a legváratlanabb forrásból: Remy Garciától, aki mellesleg a Cirque legjobb légtornásza.
De mitől óvja annyira nagyanyja a lányt? Mit tartogatnak Jules számára a Nagy Arkánum lapjai? Meg lehet-e változtatni előre megírt sorsunkat?"

   Szeretem Gwenda Bond stílusát és szerintem idehaza nincs jó értékelése a könyveinek, ráadásul két sorozatot is félbehagytak tőle, pedig szerintem tök jó író.
   Az eddigi könyveihez képest, ezt a regényt most nem éreztem annyira erősnek, mert az én ízlésemnek túlírt volt, sok felesleges üresjáratot és hosszú, unalmas leírást találtam benne, mégis lekötött és egész jól haladtam vele, hiszen a cirkuz állt a középpontban, ami mindig izgalmas téma.
   Csatlakozom az előttem szólókhoz, akik már leírták többször is, hogy volt egy bizonyos Rómeó és Júlia beütése, hiszen itt is két család viszálya köré épült a cselekmény.
   A babonák, a mágikus realizmus szintén jól hatottak, az előadás részek izgalmasak voltak, akárcsak a nyomozás és a krimi szál.
   A tettes kilétére nem jöttem rá, szóval az írónő túljárt az eszemen.



Michelle Hodkin
Mara Dyer végzete (The Retribution of Mara Dyer)
Mara Dyer trilógia - 3. rész
Magyar kiadás éve: 2020

Fülszöveg:
Be kell érnie a hazugságokkal, amiket mondtak neki?
Mara Dyer hinni szeretné, hogy nem.
Nem is kell.
Ám nem gondolja végig, hová vezethet az igazság utáni kutakodása.
Pedig kéne.
Soha nem kellett elképzelnie, meddig menne el azért, hogy bosszút állhasson.
Most kiderül.
Hűség válik árulássá, ártatlanok bűnösökké, sors és véletlen csap össze, ahogy Mara Dyer története elérkezik a megdöbbentő befejezéshez.
Eljött a végzet.
Ismerd meg a végső, döbbenetes titkokat!

   Sokáig halogattam, de nem hiába, mert borzalmasan nagyot csalódtam ebben a könyvben és úgy az egész trilógiában…
   Pedig anno nagyon jól indult, az első rész szinte már a kedvencem lett, ám utána – szerintem – súlyos mélyrepülés vette kezdetét, amin az sem segített, hogy éveket kellett várni a magyar megjelenésekre. :(
   Ebben a kötetben végre válaszokat kapunk és lezárást is, de Marát például tiszta szívből megutáltam, ami annyira nem jó jel, hiszen ő az egyik főszereplő.
   Noah keveset szerepelt még így is, de akkor legalább mentett és javított ezen az egészen.
   A többi karakter számomra érdektelennek bizonyult.
   Az egyetlen kedvenc és említésre méltó jelenet, amikor Mara és Noah végre egymáséi lettek testileg és lelkileg is ám ez igencsak sokáig lett húzva.
   Azt hiszem csak az első részt fogom újraolvasni és inkább elkönyvelem magamban, hogy egy borzalmas, de elviselhető függővéggel ért véget, hazudva magamnak, hogy sosem volt ez trilógia, mert bár valóban ne lett volna az…

Megjegyzések