Könyvek, amiket még feltétlenül el kell olvasnom Agatha Christie-től

 Sziasztok! :)

   Tudjátok jól, hogy Agatha Christie az egyik kedvenc íróm és sok-sok könyvét, novelláját, valamint a színdarabjaiból írt köteteit is olvastam már tőle, ám még mindig akadnak olyan műfajok, amikben szintén szuper volt, nagyokat alkotott, de egyelőre nem kerültek nálam sorra.

   Ebben a bejegyzésben öt olyan regényt/gyűjteményt mutatok be nektek, amiket mindenképpen szeretnék majd egyszer elolvasni tőle.

   Íme a lista:

1. Agatha Christie - Szerelmi ​bűnügyek
   Mi mással is kezdhetném a sort, mint a legújabb, Valentin-naphoz kapcsolódó novelláskötetével, ami elvileg pont 2022. február 14-én fog idehaza megjelenni.
   Persze vannak átfedések az ilyen gyűjteményekben, ez elkerülhetetlen, de egy igazi rajongó/gyűjtő számára ezek akkor is kincset érnek.
Fülszöveg:
A szerelem furcsa dolgokra képes. Néha a legjobbat, olykor pedig a legrosszabbat hozza ki belőlünk. Agatha Christie, az emberi lélek páratlan ismerője e kötet novelláiban is mesterien fonja szerelmi bűnügyeinek szálait. Kedvenc detektíveinkkel meglepő helyszíneken találkozhatunk ? Mr. Satterthwaite az operába látogat Mr. Harley Quinnel, Parker Pyne hajókázik (de ez egy másik halál a Níluson!), Poirot vidéken időzik, és a darázsfészkek kiirtásának módjait tanulmányozza, Miss Marple egy falusi szerelmi gyilkosságot old meg, Tommy és Tuppence egy apróhirdetés nyomán bálba megy. Megtudhatjuk, miért fontos a bridzsben a treff király, hogy mit nem bocsát meg soha egy máskülönben elnéző feleség, és hogy mihez kezdhet a millióival egy életunt gazdag hölgy.
Ez a kötet csupa-csupa szerelem és szenvedély…
De a szerelem néha sötét, és nem mindig boldogít. És ezt a krimi királynőjénél senki sem tudta jobban.


2. Agatha Christie - Eljöttek ​Bagdadba
   Bár van benne egy pici krimi szál, de ezt a művét mégis úgy emlegetik, mint inkább valami kalandregényt, megfűszerezve a kémek, a politika, a szerelem és az intrika sajátosságaival.
   Ez tőle nem volt annyira megszokott...legalábbis szerintem.
   Ráadásul egyik ismert karaktere sem tűnik fel benne, ami megint csak kivételessé teszi.
Fülszöveg:
A fiatal, csinos és igen sokat füllentő Victoria Jonest éppen most rúgták ki rém unalmas gyors- és gépírói állásából, amikor egy parkban a véletlen összehozza egy jóképű fiatalemberrel. A lány egyből beleszeret Edwardba, akiről csak annyit tud meg, hogy főnökével, a kultúráért élő-haló dr. Rathbone-nal egy különös misszió miatt hamarosan Bagdadba utazik. Victoria gondol egy merészet, és elhatározza, hogy ő is Bagdadba megy Edward után – csak hát egy vasa sincs az útra. A szerencse azonban a nyomába szegődik, és egy gazdag amerikai hölgy kísérőjeként végül sikerül Bagdadba érkeznie, ahol a nagyhatalmak képviselői pont ebben az időszakban fogják megrendezni a konferenciájukat. Az egyik éjjel Henry Carmichael, aki a konferenciát meghiúsítani akaró titkos szervezet után nyomoz, szúrt sebbel esik be Victoria szobájába. A lány ezáltal a nagypolitikát befolyásolni akaró nemzetközi összeesküvés elleni harc kellős közepébe csöppen…


3. Agatha Christie - A ​szárnyak szava
   AC sokszor remekelt a misztikumban, a spirituális dolgokban is, ez a novellaválogatás pedig a fantasy műfajában szintén kiemelkedő.
   Babonák, szeánszok, különös, megmagyarázhatatlan dolgok és persze a mindent felemésztő zsigeri félelem.
Fülszöveg:
Új oldaláról ismerhetjük meg a krimi királynőjét ebben a kötetben – ugyanis Agatha Christie természetfölötti novelláiból állítottunk össze egy csokrot.
Mit szeretne a bársonyruhás baba, amit a szabóműhelyben soha nem ott találnak reggel, ahol este hagyták? Miért nézi cigánynak Dickie Carpenter az elbűvölő, aranyhajú Alistair Haworthöt? A sorsával elégedett milliomost megszólítják a szárnyak; szavuk elől tényleg nincs menekvés? Olvashatunk még klasszikus kísértettörténetet és szellemidézést, s az egyik elbeszélés a fekete mágia titkait tárja fel.
Mindenki, aki kedveli a józan ésszel megmagyarázhatatlan, borzongatóan sejtelmes történeteket, élvezettel forgathatja a kötetet.


4. Mary Westmacott - Távol ​telt tőled tavaszom és más romantikus írások
   Mind a mai napig még vannak, akik nem tudják, hogy Mary Westmacott álnéven számos romantikus, lélektani, női sorsokkal foglalkozó családregényeket is írt.
Fülszöveg:
Agatha ​Christie olykor új vizekre evezett és Mary Westmacott álnéven finom rajzolatú, lélektani regényeket is papírra vetett. A titokzatosság homályából kibomló történetek főhősei látszólag hétköznapi emberek, ám mindegyikük életére elhallgatott igazságok terhe vet sötét árnyékot. Az izgalom lassú-lusta, majd egyre erőteljesebb fokozása nem kell, hogy gyilkosságig vigye a történetet; a krimi koronázatlan királynője hullák nélkül is sorsfordító konfliktus elé állít mindenkit.
Joan Scudamor Bagdadban élő lányától utazik haza Angliába. Ő az igazi angol hölgy, finom és előkelő, ugyanakkor minden megpróbáltatást rezzenetlenül tűr. De amikor már több napja kénytelen a vonatra várakozni egy sivatagi állomáson, egyetlen indiai panziótulajdonos társaságában, azon kapja magát, hogy gondolkozni kezd. A meditáció, a meleg, a világvége, a sivatag – vagy ez mind együtt különös látomásokra készteti. Kényszerű magányában leperegnek előtte élete képei, de nem olyan kivágatban, ahogy eddig. Hangsúlyok és árnyalatok villannak föl, és az élet gyilkos módon átrendeződik. A boldog feleség, nagyszerű anya, népszerű társasági asszony, a lányiskola egykori büszkesége álarca mögül kikandikálnak a valódi vonások.


5. Agatha Christie - Csillag ​Betlehem felett
   Az írónő néha a hitvallás, a kereszténység és az Istenben való hit, valamint a karácsonyi ünnepek és a szentek világába tévedt, novellák és versek formájában írt ezekről a lélekemelő dolgokról és persze a szeretet mindent elsöprő erejéről.
Fülszöveg:
Agatha Christie ma a legolvasottabb írók egyike, világszerte kétmilliárd kötete jelent meg. Csillag Betlehem felett című művében eddig ismeretlen oldaláról mutatkozik be: karácsonyi ihletésű versekkel, gyermeki tisztaságú történetekkel lepi meg olvasóit.
A betlehemi jászolnál egy angyal jövendőt mond Máriának, lehetősége ajánlva, hogy megváltozzék a világtörténelem…
Egy haszontalan csacsi, miközben Egyiptomba menekíti a Szent Családot, megtanulja, mi az igazi szeretet…
Mrs. Hargreaves szerette volna szeretni az embereket, ám ez sehogyan sem sikerült neki. Egy napon azonban megérintette egy különös idegen…
Agatha Christie versei és novellái a karácsony valódi üzenetét hozzák el az olvasónak.

Megjegyzések