Könyvkritika: L. J. Shen - A Néma

L. J. Shen
A Néma (Scandalous)
Sinners of Saint sorozat - Harmadik rész
Magyar kiadás éve: 2021
339-es sorszámú Elit Team kötet

Fülszöveg:
ÖSSZE FOGJA TÖRNI A SZÍVEMET…
Jó okkal nevezik úgy, hogy A Néma. Kemény, rideg és számító. Ritkán szólal meg. Amikor megteszi, csöpög a hangja a megvetéstől. Amikor megteszi, a szavai nem nekem szólnak. Amikor megteszi, összeszorul a gyomrom, és a feje tetejére áll az egész világom.
Harminchárom éves.
Én tizennyolc.
Egyedülálló apuka és az apám üzlettársa.
Az ő szemében én csak egy gyerek vagyok, és az ellensége lánya. Érzelmileg elérhetetlen. Én viszont… tele vagyok érzelmekkel. Olyan érzelmekkel, amiket elvileg nem lenne szabad táplálnom iránta.
Trent Rexroth össze fogja törni a szívemet. Nem elég, hogy ott van az írás a falon. Ráadásul még a lelkembe is belevésődött. Ennek ellenére nem vagyok képes távol maradni tőle. A botrány az utolsó dolog, amire a családomnak szüksége lenne. Mi azonban mégis botránnyal fogunk szolgálni nekik. Ó, lenyűgözően kaotikus lesz…
ÉLVEZD MINDEN SORÁT!

A tavalyi év végi összesítőmben írtam már róla, hogy L. J. Shen az új kedvenc írónőm lett, mindezzel együtt pedig, a Sinners of Saint sorozata és főleg az Ádáz, az egyik kiemelkedően új és nagy favoritom.
   A sorozatról és a hozzá kapcsoló spin-off kötetekől ezeken a linkeken olvashattok: Könyvkritika: L. J. Shen - Ádáz, Könyvkritika: L. J. Shen - Bajkeverő, Könyvkritika: L. J. Shen - Vakmerő, Könyvkritika: L. J. Shen - Vagány.
   Természetesen nem volt kérdés, hogy el fogom-e olvasni a harmadik részt, amit még Karácsony előtt vettem magamnak, csak az ünnepek alatt nem akartam már hozzákezdeni, mert 2022-re tartogattam.
   Igen, tudtam, hogy tetszeni fog, imádom majd, mint az eddigi összes többi részt, mert nálam ez már egy ilyen kiemelkedő széria marad és kétlem, hogy az utolsó, Bane című kötetre sikerülne csalódást okoznia az írónőnek.
   Most már többek között azt is tudom, hogy kicsoda Roman ​'Bane' Protsenko, aki itt még csak mellékszereplőként tűnik fel, de a befejező regényben már ő lesz majd a főszereplő.
   Edie és Trent története kiemelkedő, viszont Vicious és Millie párosát nálam eddig senki sem tudtam felülmúlni, ahogy Dean és Rosie kettősét sem, szóval eddig pontosan úgy tetszenek a kötetek, amilyen a megjelenési sorrendjük.
   Azt már tudjuk, hogy az egész sorozat a dark romance témára épül és mindig vannak családi titkok, drámák, meglepő fordulatok, amik természetesen itt is befigyeltek, viszont ebben a kötetben a tabu szintén előtérbe került, a hatalmas korkülönbség végett, hiszen Edie alig múlt 18 éves, Trent pedig már apuka és 33 éves...
A kép forrása: Pinterest
   Felmerül a kérdés, hogy ez vajon meghökkentett-e vagy irtóztam netán tőle? A válaszom: nem, egyáltalán. Igaz valóban, hog Edie éppen csak elérte a felnőttkort, ám minden döntést saját maga hozott meg, Trent semmit sem erőltetett rá, szóval nem beszélhetünk nemi erőszakról.
   Jaime és Melody esetében, akik a Sinners of Saint történetekben általában mindig csak mellékalakok, na ők már inkább taszítottak, még ha csupán csak legtöbbször említés szintjén kerültek is elő, hiszen Jamie gimibe járt, amikor Mel, a tanárnője a szeretője lett. Az idősebb nő-fiatalabb férfi kombináció már sokkal inkább visszatetsző a számomra...azért persze ha a kiadó elhozná magyarul a róluk szóló kisregényt, az is elolvasnám. ;)
   A Vagány olvasásakor a legtöbb esemény el lett spoilerezve, hiszen abban a könyvben, Luna, Trent lánya, már felnőtt, így sokszor ő maga utal vissza rá, hogy mik is történtek a múltban Edie és az apja között, de ez akkor sem zavart, csakúgy, ahogy most sem. Nem vont le a regény értékéből, simán tudtam ugyanúgy élvezni.
   Edie fiatal kora ellenére igen érett gondolkodású, a családja a széthullás szintjén, a szülei magukkal törődnek, neki pedig van egy igen szörnyű és súlyos titka, amit sokáig mi is inkább sejteni vélünk. A lány a lázadó kamasz és a felelősségteljes felnőtt határmezsgyéjén egyensúlyoz, sok hibát elkövet, zsarolják, ezért kiszolgáltatott és olyan dolgokat kell megtennie amiktől irtózik.
   Ekkor jön a képbe Trent, aki maga is a sajt démonaival küzd, önpusztító életmódját csak fokozza, hogy a lánya ténylegesen néma, nem szólal meg az őt ért traumák miatt, pedig bármikor megtehetné.
   Trent erős személyiség, domináns alfahím, aki elutasító és lenéző stílusával Edie-t is magára haragítja, ráadásul nem megfelelően kezeli a lány iránt táplált heves, tiltott vonzalmát, nem mellesleg pedig, Edie apja az ellensége és a vesztére tör.
   Nem, nem unom még ezt a felállást, hogy a bunkó, parancsolagtó pasi és naiv, sérült nő végül egymásra találnak, ám közben forr köztük levegő, a vágy, a fülledt erotika, megy a harc és a macska-egér játék, mert L. J. Shen még mindig kitűnően ír.
   A karakterei vibrálnak, a lapok sisteregnek a ki nem mondott érzelmektől, pusztító minden. Ennyit jelent ha valami ennyire jól van megírva, amikor a szerző képes megannyi érzelmet átadni pusztán egy-egy lopott pillanás vagy egy vágyodó érintés leplébe burkolva.
   Edie és Trent szeretők, ellenségek a másik számára. Mérgezőek egymásnak, mégsem tudnám elképzelni, hogy mással éljék le az életüket, mert minden hibájuk ellenére, ők akkor is tökéletesen passzolnak. Egy enyhe BDSM szál - akárcsak Dean és Rosie esetében - befigyel.
   Nem árulok el nagy titkok azzal, hogy viszonylag pozitív lecsengéssel ér véget kettejük sztorija, ami aztán a Vagányban majd valamilyen szinten valóban folytatódik.
   Izgatottan várom a negyedik részt és már most hiányzik ez a minőségi dark romance történetfolyam, amiben mindig kiváló egyensúlyban van a romantika, az erotika, a dráma, a csábítás és némi krimi szál.
   Olvassátok, mert már-már tökéletes. A Sinners of Saint rajongóinak kötelező, de azoknak is ajánlom, akik most ismerkednének ezzel a műfajjal.
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás magyarosított változata, rajta a félmeztelen, cigiző Trent, aki tényleg veszélyesen szexi, de még mindig tucatborítókról beszélünk. Talán ez a sorozat egyetlen hibája, viszont a csikóhal tematika azért visszaköszön a címben, amiért plusz pont jár.

Megjegyzések