W. Bruce Cameron kutyás-könyves világa :)

 Sziasztok! :)

   A mai bejegyzésemben kicsit bővebben fogok írni W. Bruce Cameron kutyás könyveiről, azokról, amiket már olvastam és pár olyan kötetről, amik még mindenképpen tervben vannak.

   W. Bruce Cameron eddigi összes magyarul megjelent regénye mindig egy olyan E/1 megírt sztori, ami egy aranyos kutya szemszögéből van elmesélve, ez pedig igazán különleges.

   Íme a lista:

1. Egy ​kutya négy élete:
   Nagyon tetszett, de azért vontam le a fél csillagot, mert…
   1. Nagyon különbözött a filmtől, bár ez inkább a film hibája, hiszen a könyv volt az alap!
   2. A vége olyan szomorú volt. :(
   Amúgy persze egy igazi szívmelengető, kedves kis történet, ami csak még jobban megerősít abban, hogy a kutyák a világ legjobb állatai. Imádom persze a cicákat is, de egy kutya az feltétel nélkül szeret, hű a végsőkig, életet is menthet, méghozzá sokféle módon.
   A filmet is imádtam anno és hát ez a könyvvel sem volt másképpen.
   Megható sztori az ember legjobb barátjáról. :)
   Igazán különleges dolog volt egy sok és sokféle életet megélt kutyus kalandjait végigkísérni, aki mindig csak jót akart tenni, jó akart lenni.
   Mi emberek fele annyit sem érünk, mint a kutyák. Ezt most komolyan mondom, mert amik folyamatosan megtörténnek az állatokkal… :( Inkább nem is akarok az ilyen szörnyűségekre gondolni.
   Nagyszerű könyv és szerintem mindenkinek olvasnia kellene! :)


2. Egy ​kutya négy útja - Újabb regény az embereknek:
   Vajon lehetséges, hogy minket is ugyanaz a csodálatos lélek kísér el egész életünkben, csak éppen mindig más testben? 
   Erre a kérdésre keresi a választ W. Bruce Cameron újabb kutyás könyve, ami számomra annyira szívfacsaró volt, hogy szinte végigsírtam az egész olvasást.
   Lélekemelő, megható történet egy valóban igaz, a végletekig hűséges barátról.
   Sosem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy milyen fantasztikus lények az állatok, azon belül is a kutyák és mégis mennyi, de mennyi ember bántja őket, kegyetlen velük egy életen át.
   Cameron könyve alapján talán remélhetjük, hogy ezek a sokat szenvedett állatok újjászületnek és egyszer találnak egy olyan gazdát, aki valóban megérdemli őket…bárcsak így lenne.
   Bailey igazi kincs, sosem feledem őt. (L)
   A film és a könyv megint nagyon sok mindenben különbözött, de mégis jól kiegészítették egymást és nekem mindkettő nagyon tetszett.
   A vége…Istenem…Mit is mondhatnék? Találkozunk még.


3. Egy ​kutya hazatér:
   Azt már az Egy kutya négy élete elolvasása óta tudtam, hogy az író kitűnően ért négylábú, csaholó kedvenceink nyelvén.
   Néha az volt az érzésem, hogy W. Bruce Cameron előző életében kutya lehetett, aki valamilyen különleges és egyedi okból emlékszik, hogy akkoriban mi is történt vele valójában.
   Bella vándorlása által sokféle, különböző emberi sorsot is megismerhetünk, ami nekem kimondottan elnyerte a tetszésemet, legfőképpen azért, mert így azt is láthattuk, hogy az író, az ember szereplőkkel is legalább olyan jól bánik, mint az állatokkal.
   A filmben szerettem Lucas anyukájának karakterét, de a könyvben már kevésbé volt szimpatikus.
   Számomra Gavin és Taylor párosa bizonyult a legszimpatikusabbnak, a róluk szóló fejezeteket szerettem a leginkább. Ők igazi gazdáknak bizonyultak, akik tényleg szívből törődtek a kutyákkal.
   Kutyabarátoknak és macskarajongóknak is kötelező darab és persze azoknak, akik szeretik és olvasták már az író előző könyveit.
   Évkezdésnek kitűnő, az egyszer már biztos, hiszen nem az a kérdés, hogy a kutyus hazatér-e végül, hanem az, hogy miként teszi ezt?!


Az Egy kutya négy élete kiegészítő kötetei:
   Ez a három kötet ami eddig idehaza megjelent mind-mind Bailey különböző életeinek - különböző eseményeit mesélik el, gyönyörűséges ceruza rajzokkal illusztrálva.
   Ezek a kisregények tulajdonképpen az Egy kutya négy élete és az Egy kutya négy útjának a rövidített változatai, melyekből az író a lényeget, a legfontosabb momentumokat ragadta ki a gyermek olvasók és az ifjúság számára.
   Főbb szerepekben: Bailey maga, valamint Ellie és Molly.


   Amiket még nem olvastam, de szeretném: 

Megjegyzések