Könyvkritika: L. J. Shen - Az ördög feketét visel

L. J. Shen
Az ördög feketét visel (The Devil Wears Black)
Magyar kiadás éve: 2021

Fülszöveg:
Maddie Goldbloom kitervelt valamit arra, hogy az életében minden tökéletes legyen: karrier a divatiparban, elegáns New York-i lakás, gyermekorvos pasi. Amikor exe, Chase Black viharos belépővel visszatér az életébe egy botrányos kéréssel, Maddie azonnali reakciója az, hogy nemet mond neki.
De Chase csak az apja utolsó kívánságát akarja teljesíteni. Ezért annak ellenére, hogy a férfi összetörte a szívét, Maddie úgy gondolja, nem lehet olyan nehéz eljátszani a menyasszonyát. Különösen azért nem, mert közben talán lehetősége nyílik megleckéztetni egy kicsit az arrogáns ördögöt.
Ezután az események olyan láncolata következik, ami teljesen szétrobbantja Maddie addigi életét – és amikor Chase falai leomlanak, mindketten kénytelenek szembenézni a valósággal. Azt mondják, tartsd magadhoz közel az ellenségeidet. De mi van, ha az ellenséged éppenséggel az a férfi, akit szeretsz?
A USA Today bestsellerszerző, L. J. Shen új könyve „második esély”-regény szerelemről, veszteségről, önmagunk megtalálásáról és arról, hogyan merülhetünk teljesen el a megfelelő ember közelségében.

   Tavaly decemberben kaptam jutalmat Tesco utalványként, így történt, hogy két L. J. Shen kötet lett ténylegesen az év utolsó vásárlása, pedig eredetileg nem tervezem őket. 
   Pontosabban hosszú távon igen, hiszen célként tűztem ki, hogy eddig minden magyarul megjelent regényét olvasni fogom az írónőnek és majd azokat is, amik a jövőben kerülnek ki a boltok polcaira. 
   Bővült tehát az L. J. Shen gyűjteményem, Az ördög feketét visel és A jövő zenéje regényekkel.
   Először az ördögös sztorira esett a választásom, a fülszöveg jobban felkeltette az érdeklődésemet.
   Sok száz kötet járta már körül a női-férfi barátság témáját, azt, hogy vajon létezhet-e baráti viszony az ellenkező nem között úgy, hogy abból ne kerekedjen érzelmi és érzéki zűrzavar.
      L. J. Shen ebben az írásában most egy másik sokat vitatott, hasonlóan megosztó témára keresi a választ:
   Érdemes újrakezdeni? Második esélyt adni? Jó az a bizonyos felmelegített káposzta? Pláne úgy, hogy egyszer már minden befuccsolni látszott...
      A szokásosnál kicsit lassabban haladtam az olvasással, pedig eddig mindig magával sodortak Shen mester írásai, ám valamiért nem éreztem olyan intenzívnek az általam oly sokat magasztalt kémiát, legalábbis a kötet feléig semmiképpen.
   Az eddig elolvasott Sinners of Saint részek vagy éppen a Szenzációs szerető olyan impulzívak és szexuálisan túlfűtöttek voltak, Az ördög feketét visel pedig nem annyira.
   Picit hosszúnak találtam a felvezetést, ami azért fura, mert Chase igazából már az első fejezetben a lovak közé csapott, nem kertelt és álkapcsolatra kérte fel Maddie-t, mégis úgy éreztem: nem halad előre a sztori.
A kép forrása: Pinterest
   Voltak üresjáratok, a cselekmény sokszor leült, pedig bőven ment a szokásos adok-kapok, a szócsaták, az arcpirító beszólások és többi, de valami akkor is hiányzott.
   A váltott szemszög most sem zavart. Tetszett, hogy egyaránt megismerhettük Maddie és Chase gondolatait, hiszen ők valóban totálisan ellentétes páros, bőven akadtak viták, főleg, hogy a szakításuk alapját a férfi hűtlensége adta, amit nem feltétlenül kell készpénznek venni, no de többet nem is írok!
   A mellékszereplők megint plusz élettel és izgalmakkal töltötték meg a lapokat. 
   Chase családja vagy éppen ellenlábasai (szintén a családból), Maddie legjobb barátnője, a munkatársai, valamint Ethan, a totálisan felesleges harmadik kerék.
   Szerettem, ezért mindenképpen kiemelem Maddie munkáját, azt, hogy esküvői ruhákat tervezett, mert ilyen karakterről talán még nem is olvastam vagy ha igen, akkor nem hagyott bennem mély nyomot.
A kép forrása: L. J. Shen Facebook oldala
   Aztán ott voltak az édesanyja levelei és a virágboltos szakma, a virágok szeretetének hangsúlyozása, kiemelése. Ezek nagyon pozitívan hatottak rám. Mindent átitatott a csajos, kissé chick lit esküvői hangulat.
   Chase tipikus L. J. Shen férfi főhős. Bunkó, magabiztos, jóképű, gazdag, nem mutatja ki az érzéseit, szexmániás, de közben persze érző szívű szépfiú, akire nem lehet sokáig haragudni.
   Maddie valóban méltó volt a becenevéhez, túltolta a mártírságot és engedte magát kihasználni, nem semmi dolgokba ment bele, aztán meg állandóan bocsánatot kért, magyarázkodott és a végén már ő sem tudta, hogy miként fog kikveredni a hazugságok hálójából?!
   Számomra ez most nem volt öt csillag, lehetett volna izgalmasabb. Hiányoltam a vad erotikát, a humor viszont sokat javított a dolgokon.
A kép forrása: Pinterest
   Néha picit kiszámíthatónak bizonyult, nem értek akkora váratlan meglepetések, drámai csavarok és fordulatok, de semmiképpen se felejtsük el, hogy itt ugye nem dark romance műfajról beszélünk.
   Azt megint csak kimondottan értékeltem, hogy mindkét főszereplő látványos és pozitív karakterfejlődésen esett át. Rengeteget változtak egymás és az őket ért események hatására.
   Bőven megpengetett azért érzelmi húrokat, főleg Chase apjának és Maddie anyukájának betegségeiből adódóan, ám most már tudom, hogy L. J. Shen kevésbé ír jól sima romantikus témában, az ő erőssége inkább az elfojtott érzelmekben, a vad vágyakban és az erotikában rejlik.
   Attól még továbbra is jó szívvel ajánlom a műveit és tartom magam ahhoz, hogy ő az új kedvenc alkotóm és mindent is! olvasni akarok tőle. ;)
   Pár szó a borítóról:  A borító az Álomgyár kiadó sajátja, ami kivételesen jól illik a regényhez. 
   A külföldi kiadás tortás-vasvillás kinézete szintén szuper és sokatmondó, de a fekete ruhás, lopott csókon kapott páros kiválóan passzol a sztorihoz, habár Maddie rövid hajú.

Megjegyzések