Téli Csodavilág Book Tag

 Sziasztok! :)

   Idén ez az első könyves kérdőív és úgy gondoltam, hogy egy olyan tematikájút töltök ki, ami illik az évszakhoz, de még picit visszacseng benne az eltelt ünnepek szívmelengető szeretete és fénye.

   Eredetileg Winter Wonderland a címe és ezen a linken találtam.

   A válaszaim pedig:

1. Melyik könyv annyira boldog és édes, hogy megmelengeti a szíved?
   Ide Laura Greaves - Dolgozó ​kutyák - Tanulságos és megható történetek keményen dolgozó kutyákról című könyvét nevezem meg, mert ahogy a cím is mutatja, telis-tele van megható és igaz állattörténetekkel, melyben újra bebizonyosodik, hogy a kutyák milyen önzetlen és nagyszerű lények.


2. Melyik a kedvenc fehér borítós könyved?
   A Párválasztó sorozat kötetei egyébként is csodálatosak és még ennyi év távlatából is mindenki a csodájukra jár, de Kiera Cass - Az Igazi pont fehér borítós, ráadásul - szerintem - a legszebb mind közül.


3. Egy kényelmes fotelben ülsz, kezeslábast viselve, forrócsokival a kezedben. Na de milyen könyvet olvasol?
   Agatha Christie - Adventi krimik című novelláskötete pont ilyen szerintem, illik a fentebb is felvázolt idilli, télies hangulathoz, képhez.


4. Elkezdett havazni, ezért úgy döntöttél hógolyócsatába kezdesz. Melyik kitalált szereplővel szeretnél hógolyózni?
   Szerencsére sok-sok kedvenc karkaterem van, így volt kiből bőven válogatni, a végső választásom pedig nem egy személyre, hanem négy csodálatos testvérre, a Narnia krónikái főszereplőire, a Pevensie testvérekre esett, hiszen ők a könyvben és a filmben is hógolyóztak. Emlékeztek?


5. Sajnos a tűz kezd szétterjedni. Melyik könyv utolsó lapjait tépnéd ki, hogy bedobd a tűzbe?
   Ennek a kérdésnek semmi értelme, mert miért dobnék bármit is a tűzre, ha már eleve elterjedt? Nem is értem! Miért táplálnám a már amúgy is lángoló tüzet? Szóval inkább ezt úgy módosítom, hogy kezd kialudni a tűz, én pedig fázok és ezért kell valamit végső elkeseredésemben a tűzre dobni, ez pedig legyen akkor Alice Seboldtól a Komfortos mennyország, ami anno borzasztóan megviselt.

   
6. Melyik az a könyv, ami annyira közel áll a szívedhez, hogy odaadnád annak Karácsonyra, aki még nem olvasta, de szívesen tenné?
   Ezt most úgy módosítom, hogy tegnap a könyvtárba behoztak cserekönyveket, mert van ilyen szolgáltatásunk és behozták Jojo Moyes - Mióta megszerettelek című regényét, ami a legjobb barátnőm kedvence és ezt a kötetet még nem szerezte be, ám én most elhoztam neki ajándékba.

Megjegyzések