Boldog könyvfüggő vallomásai Book Tag

 Sziasztok! :)

   Ebben a bejegyzésemben egy olyan könyves kérdőívet töltök ki, amit a Molyon találtam és ami elsősorban a könyvekkel és az olvasással kapcsolatos szokásaimról kérdez.

   Íme:

1. Miért szeretsz új könyveket venni?
   Imádom az új könyvek illatát, az új, olvasatlan kötet izgalmát és bevallom, már abban is örömömet lelem, amikor új könyvet rendelek és/vagy veszek a könyvesboltban. :)


2. Milyen gyakran vásárolsz új könyveket?
   Igyekszem egy hónapban legalább négyszer-ötször könyvet vásárolni, de ez attól is függ, hogy mennyi pénzt tudok félretenni, valamint mennyi könyv jelenik meg, ami érdekel.


3. Hol szeretsz jobban vásárolni – könyvesboltokban vagy webshopokban?
   Szeretek könyvesboltba járni, mert utánozhatatlan a hangulata, de mégis online vásárolok szinte mindig, hiszen rengeteg az akció, a kedvezmény, már a friss megjelenésű köteteknél is.


4. Van kedvenc könyvesboltod?
   A Libriket szeretem, azok a kedvenceim. 
   A Bookline rendeléseimet mindig a békéscsabai Csaba Centerben lévő Libriben veszem át.


5. Szoktál előrendelni?
   Igen, szoktam. 
   Amit csak tudok azt szeretem előrendelni, mert mindig van rájuk kedvezmény, ráadásul kapok külön értesítést, amikor a kötet ténylegesen rendelhetővé vált. Így könnyebben tudom nyomon követni a Kívánságlistámat/Várólistámat.


6. Van havi limited?
   Nincs. Ez mindig nagyon változó. 
   Attól függ, hogy milyen fontos dolgokra kell még költenem, mert sajnos a könyvek sokadlagosak még így is, főleg az ilyen árak mellett. :(


7. Hogy állsz a könyvvásárlási tilalommal? Szoktál élni vele?
   Ez sosem jött be. Nem tiltok meg magamnak semmit, mert úgysem tudom betartani.
   Inkább halogatom a vásárlást, elcsúsztatom, amikor másra kell költeni.


8. Milyen hosszú a kívánságlistád?
   Jelenleg 21 darab kötet van a Kívánságlistámon, de folyton változik, mert sokszor van olyan, hogy felkerül pár kötet, ám végül mégsem veszem meg őket valami ok miatt és/vagy inkább kikölcsönzöm innen a könyvtárból.


9. Melyik az a három könyv (a kívánságlistádról vagy az előrendeltek közül), amiket most azonnal a magadénak akarsz tudni?
   Ali Hazelwood: A ​szerelem képlete, Tracy Rees: A ​vidéki templom titkai és Andrew Wilson: Agatha ​Christie és a suttogó orvos. 

Megjegyzések