Könyvkritika: L. J. Shen - A ​szívtipró

L. J. Shen
A szívtipró  (The ​Hunter)
Bostoni bikák sorozat - Első rész
Magyar kiadás éve: 2022

Fülszöveg:
Hunter
Nem terveztem, hogy egy szexvideó főszereplője legyek, okés?
Egyszerűen csak megtörtént.
Erre az én utálatos apám fél év cölibátusra, piamentességre és totális unalomra ítél a legstréberebb, szűzike, Sailor Brennan társaságában.
Sailor
Nem vágytam erre a melóra, oké?
De annyira jó ajánlat volt, hogy nem mondhattam nemet.
Amúgy sem kell félni attól, hogy belezúgnék ebbe a gyönyörű, karizmatikus, csilliárdos agglegénybe.
Nem. Ellenállok Hunter Fitzpatrick vonzerejének.
Még akkor is, ha elveszítem mindenemet.
Még akkor is, ha odavész a birodalma.

   Kezdjük azzal, hogy ez a Bostoni bikák sorozatcím vajon honnan jöhetett? Konkrétan elhangzik az egyik női karakter szájából, hogy ők a Bostoni szépségek, erre az Álomgyár kiadó teljesen átnevezte az egészet...Hihetetlen.
   Valójában a konkrét cím sem a férfi főszereplőre, Hunterre utal, hanem a Vadászra, aki inkább Sailor lenne.
   Ettől eltekintve egy újabb szuper és tipikus L. J. Shen kötethez volt szerencsém, amit nem bántam meg, hogy sorra kerítettem, habár minél többet olvasok tőle, annál inkább el kell ismernem, hogy vannak visszatérő kliséi, amik azért picit már engem is idegesítenek, néha untatnak.
   Ezt a sztorit mindenképpen a Sparrow és a komplett Vágyak iskolája trilógia után érdemes csak elolvasni, mert telis-tele van spoilerrel.
   Rengeteg a visszautalás, a kitekintés, szóval azoknak okozhat meglepetéseket, akik a fentebb felsorolt könyveket még nem kerítették sorra. Feltűnik például Knight és Luna párosa.
   Hunter mellékszereplő volt a Vágyak iskolájában, Troy Brennan pedig már a Vadítóban is szóba került, mint Boston városának rettegett megoldóembere, ebben a regényben pedig Troy és Sparrow lánya keveredett viszonyba Hunterrel.
   Sailor szimpatikus hősnő, ez az íjászat dolog különlegesnek bizonyult, Katniss Everdeen óta nem találkoztam még ilyen karakterrel, szóval ezért mindenképpen jár a piros pont. A lányban sokszor magamat láttam, mert úgy gondolta, hogy csúnya, nem ér semmit, nem volt önbizalma, elhitt minden róla mondott rosszat, ráadásul simán bemesélte önmagának, hogy nem elég jó egy ilyen Hunter féle pasihoz, nem ér fel hozzá.
   Pedig ez egyáltalán nem volt igaz.
   Hunter semmibben sem különbözött az ilyen témájú regények férfi főszereplőitől. 
   Egy igazi bunkó, beképzelt, önpusztító nőcsábász, csak a szexen jár az esze, lenézi a nőket és tárgyiasítja őket, aztán persze kiderül a tragikus múltja, ami ,,magyarázattal szolgál", hogy miért lett ilyen.
A kép forrása: Pinterest
   Szépen-lassan megváltozott, íves karakterfejlődésen esett át, belátta, hogy nincs értelme így élnie. Lettek céljai, közben pedig szerelmes lett, ám azért nem vetkőzte le teljesen önmagát és egyáltalán nem hazudtolta meg az eddigi viselkedését.
   Lehet, hogy mostanában túl sok ilyen erotikus-romantikus, dark romance, new adult történetet olvastam, mert sokszor azon kaptam magam: fáraszt ez a féle macsós, Ki, ha nem én? duma. ;)
   Azért szerettem, gyorsan haladtam vele és persze eltökélt szándékom a további köteteket is elolvasni, mert a párosítások igencsak meglepőek lesznek.
   Talán L. J. Shen már nem tud újat mutatni/írni ebben a témában, de attól még ő az egyik kedvenc szerzőm és szívesen olvasom a könyveit, főleg azért, mert még így is sikerül valami kiemelkedőt, valami cseppet sem mindennapi dolgot belecsempésznie a karakterei életébe.
   A kémia tökéletesen működött, Sailor és Hunter kezdetben gyűlölték egymást, lenézték a másikat, aztán változtak a dolgok és beindultak az események.
A kép forrása: Twitter
   A szexjelenetek izgatóak voltak, a szókimondás újfent a tetőfokára hágott, akárcsak a vad izzás, majd a drámázás, a még egy esély, a nagy gesztus, majd a kibékülés, a tiszta lappal való újrakezdés és a többi.
   Gondolom nem árulok zsákbamacskát, amikor leírom, hogy ez a sztori jól végződik és reményt ad nekünk. 
   Az igaz szerelem mindent legyőz, bárki képes megváltozni csak igazán akarnai kell.
   A valóság sajnos nem ennyire kellemesen egyszerű, szóval vannak kétségeim, de az ilyen könyvek pont erre valók.  Apró, csalafinta hazugságokkal hitetik el velünk, hogy van még remény...
   Egyszeri kikapcsolódásnak pont megfelel.
   Pár szó a borítóról:  A borító a külföldi kiadás magyarosított változata.
   Hunter - mint mindig - félmeztelenül, dögösen, tetoválásokkal, óriási bicepsszel és nyakkendővel a nyakában pózol.
   Csak a szokásos, több tucatnyi ilyen borító van már a piacon.
A kép forrása: Pinterest

Megjegyzések