Sorozat kibeszélő - Az Esernyő Akadémia - 3. évad

 Sziasztok! :)

   Két éve írtam már Az Esernyő Akadémia második évadáról, amit itt tudtok elolvasni: Sorozat kibeszélő - Az Esernyő Akadémia - 2. évad.
   Spoileres tartalom következik!
   A Netflixes sorozatokhoz, pláne a Stranger Thingshez képest nem is kellett olyan sokat várni a folytatásra, ami szomorúan írom: sajnos nem teljesen nyerte el a tetszésemet. :(
   Nekem most csalódást okozott ez az évad, pedig a falkaparós függővég, az alternatív idővonal, maga a Veréb Akadémia és annak új tagjai izgalmas alapot adtak, amit a készítők egyszerűen képtelenek voltak megfelelően kiaknázni.
   Az a legnagyobb problámám, hogy eltelt három évad, ám mégsem tudunk még szinte semmit Sir Reginaldról és annak ördögi, megosztó terveiről. Igaz, mindig kicsit közelebb kerülünk, de ilyen tempóval haladva legalább 15 évad kellene, az meg mégis minek?
   A Veréb Akadémia tagjai, köztük a másik Ben, igazán érdekes ötletnek indultak, mindenféle idősíkokkal, paradoxonokkal és ezzel a fura kugelblitzel, ami ugyebár ebben az évadban okozta a világvégét, de mint ahogy azt már fentebb is említettem, végül eltörpültek, néha teljesen feleslegesnek tűntek.
   A hat testvér közül még most is Ötös, Klaus és Vanya/Viktor a kedvenceim, mert az ő szálaik végtelenül szórakoztatóak, az őket játszó színészek pedig brillíroznak a szerepeikben.
   Nagyon tetszett ez a Vanyából Viktor lett szál, szépen megoldották, rendesen és roppant kifinomultan nyúltak hozzá, beleszőve a valóságot és az Elliot Page életében bekövetkező hatalmas változást.
   Allisont annyira megutáltam, hogy végig azért drukkoltam: haljon már meg, mert az idegeimre megy! Borzasztó volt eddig is, pedig az ő képessége az egyik legérdekesebb, ám ezt sem megfelelően ábrázolták, főleg nem akkor, amit szerencsétlen Lutherrel tett...Jézusom. 
   Allisonból egy undorító, önző és végtelenül idegesítő gyilkos árulót faragtak, aki mindenkin gondolkodás és megbánás nélkül átgázol, csakhogy ő boldog lehessen.
   Diego és Lila szála egyáltalán nem kötött le, az előző évadban még tudtak velük valamit kezdeni, de  most szimplán elsikkadtak. Csak úgy voltak és kész.
   Ez a Luther-Sloane instant szerelem is annyira hirtelen jött, hogy követni sem tudtam, aztán meg az eljegyzés, esküvő? Nevetségesnek találtam.
   Egy-egy rész 50 perces is volt, közben pedig sosem haladtunk igazán előre a cselekményben, főleg a hetedik résztől kezdve.
   Katyvaszba, érdektelenségbe fulladt, pedig egy különleges történet, ami egy szuper képregényen alapszik, amit mondjuk totálisan figyelmen kívül hagytak, kivéve magát a helyszínt, a Feledés Hotelt.
   A Verebek közül Ben volt a legmegosztóbb, főleg a ,,mi" Benünk után. Egy teljesen ellentétes és ellenszenves karakterré avanzsált, ami mondjuk jót tett neki.
   Fei, Jayme és Alphonso triójának akadtak szuper jelenetei, ám Marcus és az a magyarázat nélkül hagyott fura, idegesítő kocka, Christopher, na ők teljesen szükségteleneknek bizonyultak, csupán csak kitöltötték velük a játékidőt.
    Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e folytatás, mert ezek után nem vagyok benne teljesen biztos, pedig ezt a sorozatot illetően eddig sosem voltak kétségeim.
    Több helyen olvastam, hogy igen negatívak a visszajelzések, mások is csalódtak ebben az egészben.
   Azért nem mondok le róla teljesen, örülnék még a folytatásnak és főleg annak, ha végre összekapnák magukat, mert az első két évad, de főleg az első, akkorát ütött, ez meg most csak úgy volt. 
   Időhúzásnak mondjuk megfelelt, tölteléknek elment, amíg várok a Stranger Things második etapjára.
   A befejezés természetesen most is sokkoló, érthetetlen, furcsa és az a baj, hogy a Hargreeves tesók nem tanulnak a hibáikból. 
   Folyton hazudoznak, széthúznak és bizalmatlanok egymással, pedig ennyi okozott, majd megúszott apokalipszis után rájöhetnének végre, hogy mindig az megoldás ha összefognak, ám ez megint nem így lett. :(
   A képességeik nélkül mihez fognak kezdeni, valamint miért van már megint két Ben? Kicsoda valójában Abigail Hargreeves és mit akarnak azzal az őrült férjével? Mi lett Sloane sorsa?
   Áhhh, inkább hagyjuk, mert csak felhúzom magam!

Megjegyzések