Sorozat kibeszélő - Az Esernyő Akadémia - 2. évad

Sziasztok! :)

   Jó régen volt már Filmajánló, hiszen a mozik bezártak, aztán kinyitottak, de igazából minden olyan filmet elhalasztottak, ami valóban érdekelt volna, a kedvtelenségben tobzódva pedig nagyon sorozatokat sem néztem, egészen idáig.
   Hiszen az elmúlt hétvégén kijött végre a Netfilxre a tavalyi évem egyik kiemelkedő, új kedvence a The Umbrella Academy, most már hivatalosan is magyarul: Az Esernyő Akadémia.
   Régebben sok Sorozat kibeszélő poszt volt a blogon, aztán nagyban változott az ízlésem és ami régen lekötött (pl: Riverdale) azokat abbahagytam, amiket meg tényleg szerettem és érdekeltek (Pl: The Royals vagy a The Librarians) azokat meg elkaszálták...:(
   A lényeg az, hogy tavaly júliusban tettem fel elemzést a Stranger Things harmadik évadáról, amit ezen a linken tudtok elolvasni, most pedig akkor érkezem egy kis Esernyő Akadémiával.
   Természetesen izgatottan vártam, mert óriási függővéggel ért véget az előző évad és az előzetesek meg pár hónapja sorra jöttek és csupa-csupa izgalmas dologgal kecsegtettek.
   A továbbiakban SPOILER veszély! Én szóltam.
   A Hargreeves testvérek kénytelenek voltak visszautazni az időben, miután a jelenben közvetetten vagy közvetlenül, de a világ vesztét okozták.
   Ötös képessége viszont még mindig nem működik túl jól, szóval 1961-től kezdve mindannyian más korban jelennek meg, bár ugyanazon a helyen, egy dallasi sikátorban.
   Az évad első pár része pedig pontosan arról szól, holmi hosszú bevezetőként, hogy ők hatan hogyan is próbálnak meg beilleszkedni, elvegyülni és boldogulni ezekben az új helyzetekben, miközben próbálják megkeresni egymást.
   Aztán, mivel az idő bonyolult és másképp telik, megérkezik Ötös, akit rögtön figyelmeztet is egy régi barát, hogy a testvérek megint magukkal hozták a világvégét és a többi...
   Az előző évadhoz képest most még inkább előtérbe került Vanya és Diego, akiket nagyon megkedveltem. Az ő száluk kötött le a leginkább, meg persze örök kedvencem Klaus és maga Ötös, akiken mindig jókat lehet nevetni, akárcsak szegény szellem Benen, aki néha tökéletesen ellopja a show-t.
   Luther és Allison kettőse most valahogy elsikkadt, számomra ők eléggé elhanyagolhatónak bizonyultak még úgy is, hogy Allison szálában bőven akadtak fontos és még most is igencsak aktuális kérdések.
   Az új karakterek közül leginkább csak Diego szerelmét, Lilát említeném, akinek háttere sokkoló volt, a tettei pedig bőven okoztak meglepetéseket. Őt egyáltalán nem sikerült megkedvelnem, de azt elismerem, hogy bőven van még potenciál a karakterében, ráadásul egy olyan szálat vezetett be, ami igazából már mindenkit érdekelt egészen az első évad, első részétől kezdve.
  Valójában kik ezek a különleges ,,gyerekek"? Mi célból jöttek a világra? Hogyan? Ugye azt eddig is tudtuk, hogy többen is voltak, mint heten, de vajon a többiekkel mi lett?
   Aidan Gallagher (Ötös) még mindig simán lejátszik mindenkit a vászonról és ez most már biztosan így is marad. Kétségtelenül ő a széria legnagyobb felfedezettje. Számomra igencsak meglepő lenne ha ezek után nem árasztanák majd el különböző szerepekkel, hiszen kétségtelen, hogy szuper tehetséges srác.
   Továbbra is nagyon keveset tudunk Sir Reginaldról, az apáról, de legalább egy kicsivel közelebb kerültünk az igazsághoz. Most már például egyértelmű, hogy az öreg miért pont őket fogadta örökbe.
   Alapvetően tetszett ez az évad, bár nekem nem ért fel az első szintjéhez, de még mindig ez a második kedvenc sorozatom a Netflix kínálatából, természetesen szigorúan csak a Stranger Things után. ;)
   Az a legjobb benne, hogy a szuperhősös téma ellenére, pont nem olyan, mint amit megszokhattunk. Sokszor groteszk, de közben meg vicces, meglepően véres, egy igazi hullámvasút, de jó értelemben.
   Az viszont kicsit idegesítő már, hogy a Netflix ilyen sok sorozatában hozza el nekünk ezt a retro hangulatot, bár az igaz, hogy a zenéket kimondottan jól választották meg. Néhány jelenetnél még inkább dobott a látványon, a hangulaton.
   Alapvetően nem szeretem az olyan történeteket ahol ennyire előtérbe kerül az időutazás, mert szégyen-nem szégyen, de sok dolgot nem értek belőle. Ez itt sem volt másképpen és a végére már bosszantott a sok paradoxon, ide-oda ugrálás, utalások a múltra, valamint az alternatív idővonalak. Nekem sokszor követhetetlen volt, ami kicsit rányomta a bélyegét az élményre.
   A függővég természetesen most is sokkoló, brutális. Totális: Na, ne már! érzés. Most még inkább kérdéses, hogy mikor lesz folytatás, mert az szerintem kétségtelen, hogy lesz, hiszen sokan szeretik, nézik, népszerű ez az egész.
   Csak hát ezzel a vírussal ki tudja, hogy mikor tudnak majd hozzálátni a harmadik évad forgatásához? Szerintem 2021 végénél, de az is lehet, hogy 2022 tavaszánál ne is számítsunk előbb a folytatásra. :(
   Ti láttátok már az új évadot? Mi a véleményetek róla? Írjátok meg nekem.

Megjegyzések