Csajos könyvek ajánlója

Sziasztok! :)

   Előre leszögezem, hogy ezzel a bejegyzéssel nem az a célom, hogy beskatulyázzak egy-egy történetet, hiszen mindenki azt olvas amit éppen akar.
   Csupán csak - szerény véleményem szerint - vannak tipikusan olyan könyvek, amiket többségében inkább a lányok, nők, asszonyok olvasnak.

   Ezekből szemezgettem most párat.
   Íme a lista:

1. Jenny Han - A ​fiúknak, akiket valaha szerettem trilógia
   Az egyik fő-fő kedvencem, ami a tinédzser Lara Jean kedvesen csetlő-botló szerelmes és iskolai kalandjait, éveit mutatja be, miközben megismertetjük a lány családját és álmait.
   Egy igazi felnövéstörténet, ami szívet melengető, telis-tele főzéssel, sütéssel, tánccal, románccal és félreértések sorával.



2. Kiera Cass - A Párválasztó sorozat
   Alapja a Nagy Ő műsor, amiben nők sorai versengenek egyetlen férfi kegyeiért, mindez egy jövőbeli, enyhén disztópikus világba helyezve.
   A főszereplő, America Singer, egy véletlen folytán kerül be a Párválasztó műsorba, ahol kezdetben arra kényszerül, hogy ő is Maxon herceg figyelméért versengjen a többi jelölttel.
   Udvari intrikák, bálok és csodaszép, színpompás ruhák, hercegek és hercegnők, királyok és királynők, valamint egy szerelmi háromszög, ami végül mindenkit meglep és lesokkol.


3. Shannon Hale - Vakáció ​Mr. Darcyval
   Adott egy felnőtt nő, aki él és hal Jane Austen: Büszkeség és balítélet című regényéért, ráadásul nyíltan szerelmes Mr. Darcyba, ezért a valóságban egy férfi sem felel meg igazán az elvárásainak, túlidealizált igényeinek.
   Mit kell ilyenkor tenni?
   Természetesen felkerekedni Angliába és részt venni egy olyan korabeli ruhákat és helyszíneket felvonultató ,,játékban" ahol minden Austen világa körül forog.
   Aztán ki tudja? Végül talán Mr. Darcy is horogra akad...;)


4. Lauren Weisberger - Az ​ördög Pradát visel trilógia
   Filmen már bizonyított, de még most is viszonylag kevesen tudják, hogy alapja egy trilógia, ami még részletesebben mutatja be a divat kegyetlen világát, amiben maga az Ördög, vagyis Miranda Priestly az Istennő.
   Csetlő-botló asszisztensei Andrea és Emily, mindent elkövetnek, hogy helytálljanak és megfeleljenek  a Prada, Versace és Armani ruhák, cipők és kiegészítők világában, miközben csak szépen-lassan jönnek rá, hogy az a legfőbb feladatuk mégis az: belássanak a képmutatás és számítás csillogó máza mögé és ne veszítsék el önmagukat.



5. Sara Shepard - Hazug csajok társasága sorozat
   Történet öt olyan középiskolás lányról, akik közül az egyikük annyi titkot tudott, hogy ez végül az eltűnését és feltételezhetően a halálát okozta.
   Vagy mégsem, hiszen a Aria, Emily, Spencer és Hanna folyamatos fenyegető üzeneteket kapnak A-tól, aki mindig előttük jár egy lépéssel és ismeri minden mocskos kis titkukat...
   Intrika, cselszövés, átverések sora, szaporodó gyilkosságok és a csajok, akik egyre mélyebbre süllyednek hazugságaik hálójában.
   Ne feledkezzünk meg az örök igazságról sem, miszerint: ,,Három ember csak úgy tud megőrizni egy titkot, ha kettő közülük halott."


6. Erin Watt - A Royal család sorozat
   Egyesek szerint igazi szappanopera, ami megelevenedik a könyvek lapjain, de bűnős élvezet ez, amit egyszerűen imádok. :)
   Adott egy balhés, de kőgazdag, csupa balhés férfiakból álló család, akik közé bekerül egy sztriptíztáncosként kenyerét kereső, árva lány és attól kezdve ott bizony kő-kövön nem marad.
   Kezdetét veszi a harc, melynek tétje nem kisebb, mint az, hogy vajon képes lesz-e megszelídíteni egy megtört múltú fiatal nő, ilyen nem mindennapi férfiakat?


Hasonló történetek lehetnek még:








   









Megjegyzések