Kedvenc badass férfi karaktereim

Sziasztok! :)

   Nemrég hoztam már ennek a bejegyzésnek az első részét, amiben bemutattam nektek a Top 5+1 kedvenc badass női karakteremet.
   Kedvenc badass női karaktereim
   Most pedig érkezem is a folytatással, amiben azokat a férfi szereplőket szedtem össze, akiket egyszerűen imádok, mert mind vagányak, talpraesettek, szexik, igazi macsók, de közben meg érző lelkek és/vagy igazi hősök. Legalábbis nekem mindenképpen.

   Akárcsak az előző cikkben, úgy itt is igaz, hogy szintén közös még bennük az is, hogy a filmvásznon vagy a sorozatokban, olyan színészek személyesítették meg őket, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy még inkább megkedveljük őket.

   Íme a lista:

1. Jasper Hale
    Tudom, hogy most azt hittétek, hogy ide tuti Edward Cullent fogom írni, de nekem ő Könyves Álompasi, ami megint más kategória.
   Jasper Hale, már csak azért sem maradhatott ki, mert ugyebár Alice Cullent is megneveztem a kedvenc női szereplőimnél és már ott is írtam, hogy ők ketten számomra az egyik legjobban imádott könyves párosom.
   Jasper igazán megosztó karakter, mert a múltját vér, háború, kegyetlenség és gyilkosság szennyezi, de becsülöm benne, hogy próbál megváltozni, leginkább Alice kedvéért.
   A könyvekben és a filmekben sem szerepelt olyan sokat, sajnos elég kevés tett vagy megnyilvánulás  jutott neki, de én mindig imádtam, mert olyan vad és titokzatos.
   Jasper tipikusan az a karakter, aki szeret a háttérben maradni, de amikor mond vagy tesz valamit, az igazán jelentős és sorsfordító az Alkonyat sorozat világában.
   

2. Caspian herceg
   A Narnia krónikáiban mindig is az ő karakterét szerettem a legjobban. 
   Pont az a két kötet a kedvencem, amiben ő kerül központi szerepbe, ami ugyebár a negyedik kötet és az ötödik, a Hajnalvándor útja.
   Kezdetben bizonytalan, nem hisz önmagában, de már akkor is egy bátor, hősies és a végletekig hűséges fiú, aki szépen-lassan felnő a feladathoz, hogy Narnia egyik legjobb királya legyen.
   Külön kiemelném a filmek reménytelenül romantikus szálát közte és Susan Pevensie között, amire mindig keserédes emlékekkel gondolok vissza és ez a jelentős változtatás nagyon tetszett, ráadásul úgy éreztem, hogy valóban volt létjogosultsága.
   Caspian az én szememben egy igazi herceget testesít meg, egy lovagot, akinek nemes a szíve és aki mindig tudja, hogy mi a jó a népének.
   Ő romlatlan, jó ember, aki persze néha hibázik, de igyekszik rögtön korrigálni azt.
   

3. Daemon Black
   Daemon egyszerre Könyves Álompasi és az egyik legkedvencebb badass karakterem is egyben.
   Jennifer Armentrout rengeteg különböző férfival operál a regényeiben, de nekem nincs még egy olyan utánozhatatlan, egyedi figura, mint Daemon.
   Földönkívüli személye már eleve különlegessé teszi, de közben meg nagyszájú, dögös, szókimondó, bosszantó és beképzelt. 
   Azt hihetnénk, hogy akkor egy igazi tapló, ami sajnos sokszor szintén igaz rá, de minél többször olvasunk róla, annál jobban megismerjük, így persze kiderül, hogy közben meg bátor, érző szívű rosszfiú, aki az életét adná a családjáért és a szerelméért is.
   Film egyelőre még nem készült róla, de senkit sem tudok elképzelni Daemon szerepére, mint a könyvek borítóján őt megtestesítő, magyar származású férfi modellt, Pepe Toth-ot, akivel a Könyvmolyképző által szervezett dedikáláson volt szerencsém személyesen is találkozni.
   Ahhh...elolvadok. ;)


4. Jericho Barrons
   A Karen Marie Moning féle Tündérkrónikák nagybetűs FÉRFIja.
   Antikváros, könyvkereskedő, aki nemcsak a testével, hanem az eszével is hódít. Kezdetben nagyon távolságtartó és lekezelő a főszereplő Mac Lane-nel, de csak mert képtelen megfelelően kezelni az iránta táplált olthatatlan vágyát, szenvedélyét.
   Kissé kimért, néha pökhendi és sokszor ő is bunkó módon viselkedik, ám a kémia és a kimondatlan, kölcsönös, őrjítő vonzalom kettejük között annyira nyilvánvaló, hogy az már fáj, de jó értelemben.
   A múltja telis-tele van megfejtésre váró, izgalmas és meghökkentő titkokkal.
   Sokszor követhetetlen, védelmező, túlféltő és féltékeny, de közben meg egy sármos és jószívű pasi, akitől nagyon könnyű elalélni és akit egyszerűen képtelenség nem szeretni.
A kép forrása

5. Elec O'Rourke
   Nálam a Penelope Ward által írt Legdrágább mostohabátyám az a könyv, ami még mind a mai napig, évekkel később is megdobogtatja a szívemet és ha rágondolok, akkor megmosolyogtat, de közben meg a szívembe markol.
   Elec pedig tipikusan az a férfi, akiről a külseje alapján mindenki rosszat gondol és elítélik, ám amikor egyre többet olvasunk róla és megismerjük, mi is rájövünk, hogy milyen sokrétű, összetett és mély érzésű karakter.
   A könyvben láthatjuk fiatal tinédzserként, amikor még bizonytalan, sértett, dühös és határozatlan, aztán eltelik pár év és immáron felnőtt férfiként találkozunk vele újra.
   Akkor pedig letaglózó, hiszen szívdöglesztő, de közben meg érzelmes, tele bűntudattal, ám mindig  kész arra, hogy vezekeljen és minden tiltás, minden józan ész és meggyőző érv ellenére képtelen távolságot tartani a mostohahúgától.
   Az önmagával vívott belső harc az, ami igazán sebezhetővé, de szerethetővé teszi őt.


+1 Finnick Odair
   Ugye nem gondoltátok komolyan, hogy kihagyom a listáról?
   Bár az is igaz, hogy nem tudom mit írhatnék még róla, amit nem osztottam meg itt már veletek ezerszer a blogon?
   Lehet sokaknak már unalomig ismételt, de nekem tényleg ő a fő-fő-fő kedvencem.
   Számomra egyébként az egész regényfolyamban Finnick a favorit, pont azért, mert az ő jelleme folyamatosan fejlődik és egyre több és több töltetet kap a karaktere.
   Árnyalt és tudjuk, hogy ő is gyilkos, nem hibátlan, ráadásul eleinte beképzeltnek, nagyszájúnak és önzőnek tűnik, ám utána kiderül, hogy milyen nagy szíve van, mennyire szereti Annie-t és mekkora hős, barát, harcos, lázadó és végül pedig önfeláldozó. :(
   Sosem felejtem el a halálát... Egyszerűen totálisan lesokkolt és két napig képtelen voltam folytatni az olvasást. Annyira megsirattam, mint anno a kedves kis Dobby-t.
   Számomra mindig ő lesz a Viadalok és a Kapitólium elleni harc legnagyobb vesztese, hiszen egy elpazarolt élet, pedig már éppen boldog lehetett volna és nagyszerű apa is.

Megjegyzések