Kedvenc badass női karaktereim

 Sziasztok! :)

   Ebben a bejegyzésben olyan könyveket és olyan kedvenc női karaktereket hozok, akiket kimondottan szeretek és akik sokszor valamiben példát mutatnak, esetleg olyan kemény csajok, akikre nagyon szívesen hasonlítanék.
   Bocsi a sok akik/akikre kifejezésekért. ;)
A kép forrása
   Ezek a szereplők nem mindig a jók táborát erősítik, de bevállalósak, talpraesettek, bátrak, néha viccesek, ráadásul erősebbek és okosabbak, mint a férfiak vagy mint a többi szereplő, így nem lehet őket nem szeretni.
   Közös még bennük az is, hogy a filmvásznon vagy a sorozatokban, olyan színésznők személyesítették meg őket, akik szintén hozzájárultak ahhoz, hogy még inkább megkedveljük őket.

   Íme a lista:

1. Ridley Duchannes
   A könyv pedig ugyebár a Kami Garcia és Margaret Stohl szerzőpáros nevéhez fűződő Lenyűgöző teremtmények és az egész Caster krónikák, valamint külföldön Ridley végül saját sorozatot is kapott, ami idehaza sajnos már nem jelent meg. 
   Ridley eleinte gonosz, roppant megosztó karakter, aki önző és a családja kiközösítéséből adódóan kisebbségi komplexussal küzd. Mindig valami rosszban sántikál, sokszor nem is lehet tudni róla, hogy most akkor jó vagy rossz? 
   Ám a négy köteten keresztül óriási pozitív karakterfejlődésen esik át, szerelmes lesz, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy megváltozzon.
   Persze sosem lesz igazán jó vagy igazán gonosz, inkább mindig a kettő határánál egyensúlyozik, de én akkor is kedvelem, mert belevaló, humoros és sosem fél merész döntéseket hozni.
   Egy igazi veszélyes szélvész, erősen meggyőző, Szirén képességekkel, ám a lelke mélyén fél és bizonyítani akar, hogy rosszul ítélték meg, csak az a baj, hogy sokszor nem jó eszközökhöz folyamodik...


2. Hatodik
   A név ismerős lehet Pittacus Lore hét részes Lorieni Krónikák sorozatából.
   Hatodik egy igazi magányos farkas, aki mindig a saját útját járja, amióta a mogadoriak megölték a segítőjét.
   Eltökélt célja, hogy megtalálja John-t, vagyis Negyediket és egyesítve az erőiket megkeresik a többi Őrzőt, hogy végül felvegyék a harcot a bolygójukat elpusztító idegenekkel.
   Ő is többféle különleges képességgel, úgynevezett tálentummal rendelkezik.
    Nagyszájú, bátor és veszélyes harcos, de közben meg jószívű, aki bizonyítani akar önmagának és a csapat többi tagjának is.
   Mindig van valami megmagyarázhatatlan vibrálás közte és John között, de közben Samhez is húz a szíve.


3. Lamia
   Ez most lehet kicsit meglepő lesz nektek, hiszen akik ismerik és olvasták, esetleg látták filmen a Neil Gaiman féle Csillagport, azok tudják, hogy Lamia, a boszorkány nem éppen egy pozitív karakter, sőt.
   Kezdjük ott, hogy a könyvben már eleve sokkal másabb, mint a filmben. Igaz, hogy eleinte önző és a saját, gonosz céljai vezérlik, ám a testvérei mindennél fontosabbak a számára, ráadásul nem is olyan vérszomjas, mint a vásznon.
   Yvaine végül meg is bocsát neki és útjára engedi.
   Tudjuk róla, hogy régen királynő volt, ezért is van benne annyi tartás, eltökéltség és határozottság.
   A filmben már sokkal önzőbb, de azt el kell ismerni, hogy lenyűgöző mágiával bír és minden férfi karaktert simán elintéz maga körül.


4. Alice Cullen
   Stephenie Meyer - Alkonyat sorozatából, ahol eleinte ő a tipikus, idegesítő kishúg, aki mindenbe beleüti az orrát és olykor egyáltalán nem lehet megszabadulni tőle.
   Ám ahogy haladunk előre a történetben, egyre inkább világossá válik, hogy milyen kedves, belevaló, igazi ,,Kicsi a bors, de erős" csajszi, aki igen tragikus múlttal rendelkezik és aki sokat szenvedett még emberként.
   A második és negyedik kötetben kulcsfontosságúak a tettei, hiszen Bellát, Edwardot és az egész Cullen családot ő menti meg a biztos haláltól.
   A közte és Jasper Hale között működő kémia és dinamika pedig egyszerűen szuper. Az egyik kedvenc párosom. A két különc, akik kitűnően kiegészítik egymást.
   Alice jövőbelátó képessége mindig segít a bajban, nem mellesleg pedig, igazi divatdiktátor, ráadásul vicces és kedves lány.
   A végletekig hűséges a családjához, valamint eltökéltsége nem ismer határokat.


5. Faye Chamberlain
   Lisa Jane Smith - Titkos Kör trilógiájának egyik főszereplője, az a boszorkányos képességekkel megáldott lány, aki akárcsak Ridley, mindig valami rosszban sántikál.
   Lételeme az ármánykodás és gonoszkodás, én mégis kedvelem, mert egy roppant megosztó karakter, aki ön-és közveszélyes, ám ha valaki ártó szándékkal közeledik a Kör felé képes mindent feláldozni a mágiáért és a társaiért.
   Meggondolatlan, forrófejű és hirtelen haragú. Senkinek sem kívánnám, hogy az ellensége legyen és szembekerüljön vele.
   Bizonytalanságát, valamint a rossz szülői behatást legtöbbször agresszivitással palástolja.


+1 Kendra Hilferty 
   A legutóbbi élőszereplős A szépség és a szörnyeteg feldolgozás óta még többen tudják, hogy a herceget elátkozó tündér/boszorkány végig figyelemmel kísérte a kastély és annak minden lakójának sorsát.
   Ám mi, akik olvastuk már az Alex Flinn féle A szörnyszívű című könyvet, tisztában vagyunk vele, hogy az ott átkozódó Kendra Hilferty szintén ezt tette, csak éppen valaki másnak az alakjában.
    Kyle Kingsbury móresre tanítása és megváltása, végül pedig őt magát is megváltoztatta és megmentette egy sajátos átoktól.
   A Kendra Krónikák többi kötete megint csak nem jelent meg magyarul, pedig szerintem bőven lett volna benne potenciál, főleg, hogy én nagyon megkedveltem Kendrát.
   Eleinte gonosznak tűnik, aki kicsinyes bosszút áll a fiún, aki megsértette őt, de végül kiderül, hogy mindvégig jót akart, igaz nem riadt vissza semmilyen eszköztől, hogy ezt bebizonyítsa...

Megjegyzések