Könyvek, amiket már nagyon várok - 51. rész

 Sziasztok! :)

   Érkezem pár újabb ígéretesnek tűnő kötettel, amik most kerültek rá a radaromra és amiket már nagyon várok.
   Ahol majd később lesz magyar borító, ott mindenképpen cserélni fogom.

   Íme a lista:

Robin Stevens - Halálos ​tűzijáték - Az Úrilányok nem gyilkolnak sorozat negyedik része
Fülszöveg:
Daisy Wells és Hazel Wong a vakáció után visszatér a Deepdean Leányiskolába, ahol rengeteg újdonság várja őket. Új diákvezére lett az intézménynek, aki saját követőiből választja ki az új prefektusokat, a végzős évfolyam öt legutálatosabb diákját. Elizabeth Hurst és az Ötök mindenkit rettegésben tartanak, borzasztó büntetéseket találnak ki azoknak, akik nem hajlandók betartani a szabályaikat.
Az Örömtüzek Éjszakáján, az ünnepi tűzijáték után azonban Elizabeth Hurstöt holtan találják. De vajon ki ölhette meg? Sok ellensége volt, mert rengeteg titkot tudott – ezeket egy füzetbe jegyezte fel, melynek lapjai a halála után itt-ott előbukkannak, óriási riadalmat okozva a diákok körében.
Daisy és Hazel nyomozni kezdenek, de közben a barátságuk is veszélybe kerül. Vajon sikerül összefogniuk és megtalálni a tettest?
 
 
2.  Patti Callahan Henry - Narnián ​innen és túl
Fülszöveg:
„Volt egyszer, és ma is van egy város a Cherwell folyó partján, egy város, ami úgy bővelkedik időtlen mesékben, mint a világ bármelyik városa. A lassú folyó Hellidonban kezdi útját, és a Temzében éri utol a sorsa, mégpedig Oxfordban, a kőtornyok és a dísztornyok városában, ahol ez a történet és sok más is elkezdődik. Néhány történet, amit ezen az ősi helyen képzeltek el, a többi fölé magasodik, felemelkedik a tornyokból, a csendes könyvtárakból, az egyágyas szobákból, a múzeumokból és a macskaköves utcákból. Néhány ilyen történet legendává válik.
Mítosszá.
Mesévé, ami annyira a részünk lesz, mint a csontjaink.”
 
 
3.  Sasha Laurens - Vérifjoncok 

Fülszöveg:
Kat ​Finn és az anyja csak tengődnek az emberek között élve. Az összes többi vámpírhoz hasonlóan Hemát, egy drága szintetikus vérpótlékot kell inniuk a túlélés érdekében, ugyanis szinte az egész emberiséget megfertőzte egy vámpírok számára halálos vírus. Kat cseppet sem várja, hogy egész halhatatlan élete során csak tengődjön, ám amikor megtudja, hogy felvételt nyert a neves Harcote Középiskolába, ahol titokban kizárólag vámpírok tanulnak, ráeszmél, hogy fordul a szerencséje.
Taylor Sanger a jómódú vámpírvilágban nőtt fel, de belefáradt annak visszás, konzervatív értékrendjébe; különösen a szexualitás tekintetében, hiszen ő nyíltan felvállalja leszbikus mivoltát. Már csak két évet kell végigszenvednie a Harcote-ban, aztán végre szabad lesz. Ám amikor tudomására jut, hogy új szobatársa nem más, mint Kat Finn, halálra rémül. Ugyanis ő és Kat egykor régen legjobb barátnők voltak, és ez nem ért jó véget.
Amikor Taylor rábukkan egy vámpír holttestére, Kat pedig meghökkentő felfedezést tesz az iskola archívumában, mindketten rájönnek, hogy a Harcote mélyre temetett titkokat rejt. Olyan titkokat, amelyek a Vámpírtársadalom leghatalmasabb alakjaihoz és a mindannyiuk számára nélkülözhetetlen szintetikus vérhez kötődnek.

Megjegyzések