A nyár legjobb 3+1 könyve volt...

Sziasztok! :)

Dallos Lili - Never Grow Up blogján már nyilatkoztam erről a témáról, de gondoltam kiegészítem még pár gondolattal és pár érzéssel a véleményemet, meg persze kellett egy kezdő cikk a blogomra.

Ebben a cikkben összeszedtem az idei - 2017 - nyaram 3+1 meghatározó olvasmányát.
Ezekben a könyvekben nem sok közös van, kivéve annyi, hogy mindegyiket NAGYON szerettem és bátran ajánlom elolvasásra.

Íme:

1. Jenny Han - A fiúknak akiket valaha szerettem

   Könnyed, vicces, egyedi, szórakoztató, romantikus, cuki, élettel teli, megható, ráadásul gyorsan lehet vele haladni és teljesen kikapcsol.
   Igazi csajos olvasmány, amelynek főszereplője: Lara Jean, nagy bajba kerül, amikor megtudja, hogy a szerelmes leveleket, amiket ő maga írt azoknak a fiúknak akik iránt mély érzéseket táplált, valaki elküldte a szóban forgó egyéneknek...
.
   Lara Jean gyorsan megoldást keres erre az égető problémára, de vajon tényleg célravezető lehet egy hazugságra épített, színlelt szerelmi kapcsolat?
   A könyv A fiúknak akiket valaha szerettem trilógia első része és nekem óriási, pozitív csalódás volt, mert azt hittem, hogy valami bugyuta, gyerekes kis sztori, semmitmondó szereplőkkel, de az első pár oldal után hamar világossá vált, hogy mekkorát tévedtem.
   Csodálatos történet az első szerelem szépségeiről és buktatóiról, szerethető szereplőkkel és egy olyan példa értékű családról, akiket egyszerűen nem lehet nem irigyelni, pedig Lara Jean anyukája sajnos már nem is él.
   Idén ősszel érkezik magyarul a második rész, ami az Utóirat: Még mindig szeretlek! címet kapta.
   Már nagyon várom.


2. Anna Banks - Nemezis - A szeretett ellenség

   Anna Banks nevét már ismerhetitek a Szirénia öröksége trilógiával kapcsolatban. A sellős sztorit nagyon szerettem, a kedvenceim között tartom számon, így hát nem volt kérdés, hogy a Nemezist is el fogom olvasni.
   A hercegnő és a király párosa robbanékony, veszélyes elegyet alkot, ráadásul nagyon jó közöttük a kémia. Cseppet sem tökéletes karakterek, vannak hibáik, de pont ezért nagyon szerethetőek és könnyen lehet velük azonosulni.
   A könyv jól elegyíti a romantika, a fantasy és az akció elemeit, ráadásul egy kivételes, eddig nem ismert világot tár elénk. Ha lehet ilyet mondani, Anna Banks rendkívül látványosan ír. Miközben olvastam azon kaptam magam, hogy szó szerint látom a jeleneteket.
   A második rész még Amerikában sem jelent meg, 2017. október 3. a megjelenés időpontja.


3. Katharine McGee - Az ​ezredik emelet

   Egy futurisztikus, utópikus jövőben játszódó sztori, ahol egyszerre több szereplő életét követhetjük nyomon. Leginkább olyan volt, mintha a Gossip Girl és a Riverdale sorozatokat beoltották volna a Kimondhatatlan című regénybe. Ajánlom mindenkinek, nemtől függetlenül, mert nagyon jó. Nekem nagyon tetszett.
   Tele volt intrikával, hazugságokkal, sötét titkokkal, halállal, de volt benne igaz szerelem, barátság és szenvedély is.
   A karakterek korántsem tökéletesek, de némelyikük olyan erőteljes és látványos karakterfejlődésen megy át, hogy már csak ezért is megéri elolvasni.
   A történet lassan épül és lassan bontakozik ki, de megéri rá várni, mert nagyon izgalmas.
   Maga az elgondolás és a kissé disztópikus környezet már csak hab a tortán.Az írónő stílusa pedig páratlan és magával ragadó. Rettentő szépen ír és mindvégig képes fenntartani az érdeklődést.
   Amerikában nemrég jött ki a második rész és amikor megkérdeztem a kiadót, hogy itthon mikor fog megjelenni ezt válaszolták:
,, Egy éven belül biztosan nem, de amint bekerül a kiadói tervbe végleges dátummal értesítünk!"
   Remélem ez azt jelenti, hogy mihamarabb.




+1 Rosamund Hodge - Kegyetlen szépség

   Imádom a régi tündérmesék modern feldolgozását és a görög mitológiát is. Itt a fő-fő-fő kedvenc mesém, a Szépség és a szörnyeteg elevenedett meg görög mítoszokkal. Nagyon jó ötletnek találtam és kimondottan tetszett. A világfelépítés klassz volt és imádtam.
   A szereplők is – akárcsak az egész könyv - roppant megosztóak voltak. Kövezzetek meg, de nekem például sokkal jobban tetszett, mint a Tüskék és rózsák udvara.
   Sajnálatos tény azonban, hogy hazai sikere ellenére, nem fog megjelenni magyarul az ugyanebben a világban játszódó ,,második" rész. A kiadó így nyilatkozott:
,, ... Nem volt akkora érdeklődés (pontosabban vásárló) a Kegyetlen szépségre,  hogy úgy érezzük, érdemes a szerző másik könyvét is hozni."
   Ezt nagyon sajnálom, mert érdekelt volna a második rész. Kár, hogy a kiadó ilyen hamar lemondott az írónőről.



Rátok milyen könyvek tettek nagy hatást ezen a nyáron?
Írjátok meg hozzászólásban. :)

Megjegyzések

  1. Csak így tovább . Kíváncsi vagyok mivel lepsz meg legközelebb😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a biztató szavakat. :) Igyekszem majd minden féle témával jönni. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése