Hangolódjunk a Bosszúállók: Végtelen háborúra - A galaxis őrzői Book Tag

Sziasztok! :)

   Közeleg a várva várt premier, de addig is, könyves témában is hangolódjunk kicsit a Bosszúállók legújabb részére.

   Biztosan tudjátok már rólam, hogy imádom a Marvel filmes univerzumot.
   A kedvenc karaktereim közé tartoznak A galaxis őrzői, mert ők egyszerre humorosak és nagyon bátrak, plusz az sem elhanyagolható tény, hogy óriási Chris Pratt rajongó vagyok.

   A lényeg, hogy keresgéltem a neten és találtam egy A galaxis őrzői Book Tag-et.
   Angolul találtam meg és próbáltam hitelesen lefordítani a kérdéseket, remélem jók lettek.

   Bárki kitöltheti, viheti szabadon, csak jelölje meg a forrást.

   Íme:


1. Peter Quill/Űrlord - Egy igazán valószínűtlen hős
Mivel még a filmes és a könyves élmény is egészen friss, ide egyből Wade Watts ugrott be Ernest Cline - Ready Player One című regényéből, mert ebből az überkocka srácból, ki nem néztem volna, hogy végül egy egész világ hőse lesz... :)



2. Gamora - Egy olyan karakter, aki önmaga is halálos fegyver
Az egyik legjobb könyves harcost választottam ide, aki nem más, mint Darrow a Pierce Brown féle Vörös lázadás sorozatból.
Brutális, kegyetlen és végtelenül ügyes.



3. Drax - Egy kiszámíthatatlan karakter
A választásom végül Alison DiLaurentis-re esett Sara Shepard - Hazug csajok társasága könyvsorozatából.
Alison pontosan olyan kitalált karakter, akiről egyszerűen sosem tudhatod, hogy vajon mit fog tenni és pont ez okozta a könyvekben - és a sorozatban is - a többi lány életét ért hatalmas galibákat.



4. Mordály - Egy karakter gyilkos ötletekkel
Ide most Dan Crawford jutott az eszembe, Madeleine Roux - Asylum trilógiájából.
Dan mindig jót akar, de halálos kimenetelű ötletei vannak, amiknek sokszor a barátai és a szerettei isszák meg a levét... :(



5. Groot - Egy badass karakter nagy szívvel
Ugye nem unjátok még, hogy ide megint Finnick Odair-t írom Suzanne Collins - Az éhezők viadala trilógiájából, mert egyből ő ugrott be.
Nála nem ismerek nagyobb szívű badass karaktert. :) Imádom, ennyi.



6.  Mantis - Egy barátságos, de erőteljes karakter
Lehet, hogy furán hangzik, de Lou Clark jutott most az eszembe, Jojo Moyes - Mielőtt megismertelek című könyvéből, mert ő végtelenül barátságos, kedves és szeretetreméltó, de lelkileg rendkívül erős, karakán jellem, aki példaértékűen viselkedik.



7. Nebula - Egy karakter, akinek minden (önmaga, a bosszú stb...)  fontosabb a családjánál
Evangeline jutott az eszembe, Danielle Trussoni - Angelology sorozatából, akinek az első rész végén és a második részben végig, fontosabb a családjánál a nefilimek iránti új keletű hűsége. :(





8. Yondu - Egy bosszantó karakter, akit egyébként kedvelsz
Ide többen is beugrottak, de végül Agatha Christie krimijeinek egyik főszereplőjére, Hercule Poirot-ra esett a választásom, mert ő mindig-mindenkit bosszant, idegesít - néha engem is - de végül brillíroz, leleplez, megdöbbent és persze egyetértünk vele.


Az eredeti Book Tag-ben van még egy 9. és 10. pont is, olyan őrzőkről, akiket mi még nem ismerhetünk a filmekből, de végül ezeket a pontokat is kitöltöttem.


9. Adam Warlock - Egy karakter, aki azt hiszi magártól, hogy ő az Isten (nagyon beképzelt, túlontúl elégedett magával stb...)
Akármennyire is rajongok érte, végül Daemon Black-et írom Jennifer L. Armentrout - Luxen sorozatából, mert ő tényleg, a végletekig elégedett magával és hát lássuk be, istenkomplexusa van. :)



10. Angela - Egy karakter, aki jócskán kilóg a csapatból, de attól még nagyon fontos tag
Legyen Gale Hawthorne, Suzanne Collins - Az éhezők viadala trilógiájából, hiszen Gale nem szerepel a viadalokon, nem is győztes, az első és második kötetben szinte alig szerepel, a későbbiekben viszont mégis kulcsfontosságú szerepel lesz.

Megjegyzések