Könyvek, amiket már nagyon várok - 11. rész

Sziasztok! :)

Az ősz még mindig tart, habár az időjárás olyan, mintha késő tavasz, kora nyár lenne.

A könyves megjelenések szempontjából viszont még mindig ez az egyik legtermékenyebb időszak, szóval megint összeszedtem pár olyan könyvet, amiket már nagyon várok. :)
A borító még nem mindegyiknél a magyar megjelenésnek megfelelő, de addig - mint általában mindig - a külföldi megfelelőket jelenítem meg.

Íme a lista:

1. Penelope Ward - A legkedvesebb szomszéd

A megjelenésről sajnos még csak annyit lehet tudni, hogy TALÁN idén várható... :(

Fülszöveg:
Tényleg ​lehet barátság férfi és nő között?
A váratlan szakításom után arra vágytam a legkevésbé, hogy az új szomszédom az exemre, Elecre hasonlítson – pláne, hogy még nála is szexibb legyen. Viszont a modora és a viselkedése már egyáltalán nem volt olyan megnyerő, mint a megjelenése. El is neveztem magamban Mérges Művésznek. A két kutyája ugatásától pedig képtelen voltam aludni. Így nem is bántam, hogy látványosan kerül, mint aki tudni sem akar a létezésemről.
Aztán egy este kiderült, hogy Damien mindent tud rólam. A hálószobám falán lévő lyukon keresztül ugyanis fültanúja volt a terapeutámmal folytatott összes telefonbeszélgetésnek, így az én sármos festő szomszédom jól ismerte a legféltettebb titkaimat. És bár nagyon próbált távol tartani magától, tudtam, hogy ugyanúgy érez irántam, hiszen a szívdobogása nem csal.
Azt hittem, Elec már összetörte a szívemet, pedig nagyon is egyben volt, és még hevesebben kalapált Damienért. Csak reménykedhettem, hogy nem ő fogja végleg megsemmisíteni.
Vesd bele magad a sodró történetbe!



2. Kerstin Gier - Fellegszálló
A megjelenésről - szintén - elég ködösen nyilatkozik a kiadó, de reménykedjünk, hogy még idén sor kerül rá.

Fülszöveg:
Magasan ​fent a svájci hegyekben áll büszkén a Fellegszálló, egy patinás nagyszálló, melynek fénykora már rég letűnt. De mikor az év vége közeledtével a világ minden tájáról megérkeznek a vendégek a híres szilveszteri bálra, az épület úszik a gyönyörű csillárok fényében, a tágas folyosók pedig izgatott zsongással telnek meg.
A tizenhét éves Fanny Bennel, a szállodatulajdonos fiával és a személyzet többi tagjával együtt azonban ki sem lát a munkából, hogy előkészíthesse a vendégek fényűző kikapcsolódását, de nem kerüli el a figyelmét, hogy sokan valójában nem azok, mint aminek mutatják magukat. Milyen titkos tervek kovácsolódnak a hímzett bársonyfüggönyök mögött? Az orosz oligarcha felesége tényleg birtokában van a legendás Nadjeschda-gyémántnak? És miért a homlokzaton mászik fel inkább a jóképű Tristan Brown a 201-es szobából ahelyett, hogy a lépcsőt használná?
Mialatt Fanny megpróbálja Ben segítségével kibogozni a szálakat, még nem sejti, hogy hamarosan egy életveszélyes kaland kellős közepében találja, és nem csak az állása forog kockán, hanem a szíve is.



3. Naomi Novik - Ezüstfonás
A kiadó úgy nyilatkozott, hogy a kötet november végén fog megjelenni.

Fülszöveg:
Mirjem ​pénzkölcsönzők családjába született, de apja olyan nehézkesen szerzi vissza kölcsönadott pénzét, hogy az éhhalál szélére sodorja családját. Mirjem kénytelen kezébe venni a sorsukat. A megkeményedett szívű lány elindul begyűjteni a tartozásokat, és hamarosan elterjed a hír, hogy arannyá tudja változtatni az ezüstöt.
Amikor az erdőben meggondolatlanul henceg képességével, felkelti a fák között kísértő, zord, jégtestű lények, a sztarikok királyának figyelmét. A névtelen király lehetetlen feladatot tűz Mirjem elé, aki akaratlanul szövött cselszövésébe bevonja Vandát is, a parasztlányt, meg egy boldogtalan hercegnőt, akit a cár feleségének szánnak.
Csakhogy a cár, az ifjú Mirnácjusz sem az, akinek látszik. Gondosan őrzött titka az emberek és a sztarikok országát is fenyegeti. A rossz döntések között őrlődő Mirjem valószínűtlen szövetségeseivel indul felfedezőútjára, amely áldozatkészségét, erejét és szeretetre való képességét is próbára teszi.
A mítoszokból és tündérmesékből merítő Ezüstfonás varázslatos és sokrétegű története éppúgy elbűvöli majd olvasóit, mint Novik Rengeteg című, Nebula-, Locus- és Mythopoeic-díjas regénye tette.



4. W. Bruce Cameron - Molly -  Az Egy kutya négy élete duológia harmadik kiegészítő kötete
A megjelenés még idén várható.

Fülszöveg:
Egy kutya és kislány gazdája szívmelengető története.
A regény egy keverék kutya életét írja le attól a pillanattól, hogy világra jön egy jószívű hölgy házában, aki befogad és gazdához segít kóbor kutyákat. A kiskutya új gazdája egy kislány lesz, CJ, aki rideg anyja mellett él. Molly hűséges kiskutya, akiről az is kiderül, hogy tehetsége van a rákbetegség felismeréséhez kitűnő szaglása által.
Ez a gyors tempójú történet, amelyben egy kallódó kiskutya, és magányos gazdája egymást segítve felfedezik a tehetségüket, szívmelengető olvasmány, amely arra ösztönzi az olvasót, hogy eltűnődjön rajta, milyen fontos egy erős, támogató család.

Megjegyzések

  1. Szia!

    Az biztos hogy A legkedvesebb szomszéd könyre lelennék kíváncsi és várom hogy elolvassam. Penelope Ward nagyon jóníró így biztos hogy izgalmas és szenvedélyes könyvet olvashatunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Márti! :)

      Ha minden jól megy, akkor december elején fog megjelenni a szomszédos kötet. :P
      Már előrendeltem, szóval nagyon várom én is. (L)

      Törlés

Megjegyzés küldése