Új, kedvenc Harry Potter univerzum szereplőim ;)

Sziasztok! :)

   Lehet, hogy a cím első olvasatra nem túl világos és kicsit hosszú, túlzó is, de pár másodpercen belül mindent tisztázok és akkor érteni fogjuk egymást. ;)

   Ebben a bejegyzésben összeszedem azokat az új, kedvenc Harry Potter univerum szereplőimet, akiket nagyon megszerettem a Legendás állatok és megfigyelésük, valamint a Grindelwald bűntettei filmekben. :)
   Szerintem most már lassan elavul a SPOILER embargó az új Legendás állatok film kapcsán, mert  aki akarta, az már megnézte, de nem akarok én lenni, aki lelövi a poént, szóval most már csak az olvasson tovább, aki tényleg mindent tud és mindennel képben van a Grindelwald bűntettei kapcsán (is)!!!

SPOILER VESZÉLY

1. 
Göthe Salmander 

   A főszereplő. Ki más?
   Tudom elcsépelt, hogy őt neveztem meg elsőnek, de anno Harryt is szerettem és most természetesen Göthe is belopta magát a szívembe, sőt, az az igazság, hogy őt még picit jobban is kedvelem, mint anno A kiválasztottat.
   Leginkább az állatok és a varázslények miatti tisztelet, odaadás és végtelen hűség végett olyan szimpatikus nekem, meg mert ő nem válogat, minden élőlényt tisztel, egyformán szeret, legyen az, kicsi, nagy vagy éppen picit csúnyácska.
   Szerintem Rowling ezzel is üzenni próbál nekünk, nyakatekerten igaz, de az állatok iránti szeretetre tanítja az olvasóit, ezért pedig mindenképpen tisztelem.
   Göthe ráadásul kimondottan érdekes karakter, hiszen néha olyan, mintha lenne egy pici viselkedészavara.
   Amikor beszél valakihez akkor nem néz a szemébe, folyton a cipőjét bámulja, ami gondolom annak tudható be leginkább, hogy zavarban van az emberek között, jobban megszokta már az állatai mellett.


2. 
Queenie Goldstein

   Queenie-t szinte mindenki szerette már az első részben is.
   Ő és Jacob közönségkedvenc lettek, ami ugyebár most már nem lehet annyira igaz.
   Az amerikai boszorkány, azóta megosztó karakterré lépett elő, hiszen a legtöbb rajongót meglepte és sokkolta, hogy végül Grindelwald oldalára állt, pláne úgy, hogy képes olvasni a gondolatokban, szóval támadták is érte rendesen az írónőt.
   Miért nem olvas a sötét mágus fejében és leplezi le a hazugságait...?
   Nem tudom, hogy mi az igazság, de az biztos, hogy nekem leginkább az tetszett az egész Grindelwald bűntetteiben, hogy Rowling képes volt meglépni ezt a mindenkit megdöbbentő dolgot.
   Ebből még sok mindent ki lehet hozni, de a magam részéről úgy vélem, hogy talán, a legvégén,    Queenie maga okozza majd Jacob vesztét...
   Borzalmas még csak belegondolni is, de mindenképpen izgalmas és bátran szomorú lépés lenne.
   Az életben nem, de a könyvekben annál inkább kedvelem és értékelem az ilyen drámai fordulatokat, lásd Tris halála A beavatott trilógiában...


3. 
Jacob Kowalski

   Lehet, hogy ő az egyetlen szerethető mugli az egész HP univerzumban?
   Na, jó, Hermione szülei is kedvesek voltak, de róluk igazából nem sok minden derült ki, még itt, Jacob főszereplővé avanzsált elő, ami megint csak szuper és érdekes húzás az írónő részéről.
   Kiváló humorral és nem kevés öniróniával rendelkezik ez a fickó, aki egy igazi mackó, aki csetlik-botlik a mágia világában, de azért becsületére legyen mondva, hogy próbál helytállni, mint Göthe legjobb barátja.
   Most már nem alkotnak egy pár Queenie-vel, de azért még nincs eldöntve, hogy mi is lesz végül velük. Amúgy nagyon szerettem kettejüket, mert olyan cukik voltak. Ellentmondásos páros, de annál inkább összeillettek.
   Csak szerintem volt lúdbőrözően sokkoló, amikor Jacob azt mondta a szerelmének, hogy idézem: Queenie, te őrült vagy!
    Ha másért nem is, azért az egy mondatért nekem már megérte beülni a moziba. ;)



4.
Theseus Salmander

   Szerintetek ő nem inkább Göthe öccse?
   Csak azért, mert megnéztem és Eddie 36 éves, még Callum Turner csupán csak 28. Furcsa... Az is lehet, hogy a magyarok fordították félre, ami nem lenne annyira meglepő.
   Tudom, hogy róla sem derül ki sok minden, de remélem, hogy még fog majd szerepelni, mert megosztó karakternek tartom, akiben bőven látok potenciált.
   Bevallom, hogy elsősorban Callum Turner miatt tetszik a karakter, mert őt nagyon jó pasinak találom, de az vesse rám az első követ, aki nem érez hasonlóan. :)
   Érdekes volt a közte, Leta és Göthe között lévő szerelmi háromszög is, sajnálom, hogy az ifjú Lestrange boszi végül olyan rút, számomra értelmetlen, már - már felesleges mártírhalált halt.



+1
Gellert Grindelwald

   Őt már a Harry Potter és a bölcsek köve elején is érdekesnek találtam, aztán persze sokkal többet megtudhattunk róla a Halál ereklyéiben, meg Rowling utólagos hozzászólásaiból.
   Számomra még mindig nem világos igazán, hogy most akkor ő is szerette-e Dumbledore-t, de leginkább csak kihasználhatta annak érzéseit.
   Azt viszont egyenesen ellenzem, hogy Johnny Depp személyesíti meg, mert abból ítélve, hogy sosem megy el reklámozni a filmet, nekem leginkább az jön le, hogy nem is érdekli ez az egész...
   Bár csak Colin Farrell maradt volna Grindelwald.
   Jó lenne ha a jövőben még több hangsúlyt kapna a karaktere és ezzel együtt a Halál ereklyéi utáni kutatás is.

Megjegyzések