Hangolódjunk a Bosszúállók: Végjátékra - Marvel Book Tag (1. rész)

Sziasztok! :)

   Pár napja ígértem, hogy a Bosszúállók: Végjáték magyar premierjéig minden héten fogok hozni, egy a filmre ráhangoló Book Tag-et.
   Rögtön itt is vagyok a második felvonással, ami igazából egy kimondottan hosszú és sok karaktert felvonultató Tag, szóval inkább bátorkodtam két részre osztani.

   Hamarosan érkezem a folytatással, de addig is íme az első rész:


1. Amerika Kapitány - Egy történelmi regény
   Ide a tavaly újraolvasott kötelező olvasmány és egyben történelmi regény, az Egri csillagok jutott az eszembe, ami hűen mutatja be a törökök által támadott egri vár történetét, valamint több, olyan valaha élt karaktert, mint Bornemissza Gergely vagy Dobó István.



2. Vasember - Egy arrogáns karakter
Ide most Chandler Pierce karakterét írom, a Chandler című Fixed sorozat folytatásából és kiegészítő kötetéből, hiszen ő kimondottan elégedett magával, amíg nem találkozik Genevieve Fasbenderrel...



3. Thor - Egy mitológiai személyiség
   Az Akhilleusz dala című regényből szinte az összes szereplőt felsorolhatnám ide, de akkor maradjunk a címszereplőnél a hős, félisten Akhilleusznál.



4. Hulk - Egy könyv, ami feldühített
   Az Egy kis szívesség című regény teljesen feldühített, hiszen ritkán olvasok olyan könyvet, amiben minden karakter egy önző, őrült dög és egyikük sem szimpatikus...



5. Fekete Özvegy - Könyv, egy kémmel 
   Az egyik kedvenc Agatha Christie regényemben, A macska a galambok között című kötetben, pontosan egy ilyen mindenre elszánt és bármire képes kém végül a gyilkos, aki több áldozatot is szed egy angliai leányiskolában.



6. Pókember - Egy könyv, amiben végül pontosan az történt, amire számítottál
   Mivel jó sok könyvet olvastam már, így elmondhatom, hogy csak nagy ritkán tudnak már az írok meglepetést okozni, de azért persze mindig vannak kivételek.
   Nem volt kivétel viszont A kegyetlen herceg című könyv, amiben egyszerűen tudtam, hogy SPOILERCardan gyűlölve szereti Jude-ot és, hogy végül ő lesz a király. SPOILER VÉGE

Megjegyzések