Szakszerűen a kedvenc kiegészítő köteteimről

Sziasztok! :)

   Most egy olyan bejegyzéssel jövök, amiben a kedvenc trilógiáim, duológiáim és könyvsorozataim kiegészítő köteteiről írok - egy kicsit bővebben - és ajánlok figyelmetekbe pár igazán érdekes sztorit.
   Ezek a történetek sokszor novellák vagy kisregények, amik az adott univerzum előzményeit vagy éppen folytatásait tartalmazzák.

   Ti egyébként mit gondoltok? Nem jobb, amikor egy történet végül mégiscsak lezárt és kerek egész marad?

   Íme pár kötet:

1.  Veronica Roth - Négyes
   Az egyik kedvenc trilógiám kiegészítő kötete, amiben mindenki kedvenc Négyese, vagyis Tobias Eaton korabeli kalandjait követhetjük nyomon egy összefüggő novellafüzér keretein belül.
   Még jobban megismerhetjük és megszerethetjük a karaktert, ráadásul az ő szemszögén keresztül találkozhatunk Trissel és még sok más kedvelt és kevésbé kedvelt A beavatott szereplővel.



2. Stephenie Meyer - Bree ​Tanner rövid második élete
   Óriási Alkonyat rajongóként bátran ajánlom ezt a rövid kis szösszenetet, ami nyílt titok, hogy tragikusan végződik, hiszen a Napfogyatkozás film óta még inkább tudjuk, hogy Bree Tanner rövid második élete roppant tartalmas és izgalmas volt, de csúfosan ért véget...
   A kötet egyébként pont azért készült el végül, mert a filmben óriási hangsúlyt kapott Riley, Bree, Victoria és a Bella életére törő újszülött vámpír hadsereg is.



3. Rachel Hawkins - Kísértetsuli
   Ez a kötet tulajdonképpen a Hex Hall trilógia negyedik részeként van emlegetve, de semmiképpen sem tekinteném annak, hiszen a régi szereplők már csak említés szintjén köszönnek be, nem mellesleg pedig, egy teljesen különálló sztori, ami sajnálatos módon cseppet sem lezárt, így csak azok olvassák el, akik kimondottan rajonganak a Hex Hall világáért, hiszen megannyi kérdés marad végül benne nyitott...:(
   Nagy kérdőjel nekem ez a történet és jó lenne ha az írónő valamikor végre folytatná, mert így hiába imádom a sorozatot, elég nagy csalódás.



4. Jennifer L. Armentrout - Függőség
   A fent említett Kísértetsuli kitűnő ellentéte viszont a Luxen világában játszódó Függőség, ami az arumokat helyezi középpontba és amiben az erotikán van az egyik legnagyobb hangsúly.
   Serena és Hunter sztorija érdekes, izgalmas, tele fordulatokkal és perzselő, mindent elsöprő szenvedéllyel.
   Az a legjobb benne, hogy önálló, standalone kötetként és Luxen spin-offként is egyaránt megállja a helyét.



5. Claudia Gray - Balthazar
   Ez a kötet megint megállja a helyét önálló regényként is, de azért szorosan kapcsolódik az Örök éj sorozathoz. 
   Nekem viszont például sokkal jobban tetszett, mint maga a négy kötetes regényfolyam.
   Eredetileg ez az ötödik, befejező rész, de az előző kötetekben lévő szereplők itt már nagyon keveset szerepelnek és a hangsúly inkább Balthazar karakterének sorsán van. 



+1  J. K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne - Harry ​Potter és az elátkozott gyermek
   Azért plusz egy, mert az írónő azt állítja, hogy ez bizony a nyolcadik kötet, ami tizenkilenc ​évvel a roxforti csata után játszódik, de én nem vagyok hajlandó eredeti folytatásként gondolni rá, mert igazából egy borzalom...
   Egy viszonylag közepesen megírt, de jól eladott és kitűnően marketingelt fanfiction, ami kicsit sem hozza sajnos a régi Harry Potter kötetek hangulatát.
   Őszintén mondom, hogy utólag már bánom a rá szánt időt és egyedül Scorpius Malfoy karaktere miatt érte meg elolvasni, mert őt igazán megkedveltem.



Hasonló kiegészítő kötetek lehetnek még:

Lauren Kate - Szerelemben és Megbocsátás - Kitaszítva sorozat




Kiera Cass - Párválasztó történetek ( 2 kötet!) - A Párválasztó sorozat




Ransom Riggs - A ​különlegesek regéi - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei



Kevin Williamson  és Julie Plec -  Stefan naplója sorozat - Vámpírnaplók

Megjegyzések