Fókuszban: a tél

Sziasztok! :)

  Ebben az évben összesen 4 Fókuszban bejegyzés volt és most hozom is az idei utolsót, amiben téli könyveket ajánlok, vagyis olyan köteteket, amik télen, téli időben vagy éppen havas, szeles, hideg, télies helyeken játszódnak.
   Az előző Fókuszban bejegyzés:

 Fókuszban: a Karácsony és az ünnepek

    Íme a lista:

 
1. Philip Pullman - Az ​arany iránytű
   Az Úr Sötét Anyagai trilógia első kötete, aminek nagy része az Északi sarkon játszódik, vagyis egy oda tartó expedícióról és mentő csapatról szól, amit egy bátor kislány és  hűséges daimónja vezetnek.
   A kötetben kiválóan keveredik a fantázia és a valóság, a párhuzamos világok, valamint a tudomány és a mágia.
   A 2007-es filmadaptáció mellett, ma már egy sorozat is megtekinthető Az arany iránytű címmel.
   
   

2. Becca Fitzpatrick - Tükörjég 
   Egy ifjúsági, kortárs krimi, némi fantasy és thriller beütéssel.
   Britt Pheiffer túrázni indul a Teton-hegységbe, amikor egy váratlanul érkezű hóvihar következtében arra kényszerül, hogy meghúzza magát egy eldugott kis erdei-hegyi kunyhóban, ahol aztán rábukkan egy ijesztő gyilkosságsorozat nyomaira, valamint túszul ejtik őt a menekülésben lévő, titkokkal és hazugságokkal élő lakók...

 

3. Christelle Dabos - A ​tél jegyesei
   Hazánkban is az egyik legnépszerűbb ifjúsági fantasy, A tükörjáró sorozat első kötete, ami Ophélie történetét követi nyomon, akit egy napon feleségül kényszerítenek egy mogorva kincstárnokhoz, Thornhoz.
   A világfelépítés egyedi, a karakterek meglepőek és megosztóak, igazi steampunk elemeket tartalmazó fantasy, ami garantáltan meglepetéseket fog okozni.



4. Katherine Arden - A ​medve és a csalogány
   Az északi erdő legendája című trilógia első kötete.
   A történet tulajdonképpen kitűnő ötvözete egy igazi, vérbeli orosz esti mesének, valamint egy érzelmekkel teli családregénynek.
   Három részre van bontva, amelyben nyomon követhetjük a főszereplő, Vaszilisza (Vászja) naiv kislányból, fiatal nővé való cseperedését, mindeközben pedig egyre jobban megismerjük az északi erdő emberi és mondabeli lakóit is.
   Mert bizony ebben a sztoriban az ősi mítoszok szereplői valóságosak, köztünk járnak, megelevenednek és mindent elkövetnek, hogy a halandók emlékezzenek rájuk.



5. Mark Helprin - Téli ​mese
   Egy korszakokat átívelő szerelmi történet és egyben jól ötvözi a mágikus realizmus, valamint az angyalok és démonok örök harcának elemeit, de van benne időutazás és előtérbe kerül a filozófia , valamint a spiritualitás is.
   Főszerepben Peter Lake a becsületes tolvaj, aki menekülni kényszerül egy mindenre elszánt banda elől, ám akkor megmenti őt egy csodálatos és titokzatos hófehér paripa, Athansor és attól kezdve teljesen megváltozik az élete...
   

Hasonló történetek lehetnek még:





















Megjegyzések