Könyvkritika: Erin Watt - Megkopott korona

Erin Watt
Megkopott korona (Tarnished Crown)
A Royal család – 3.5 rész
Magyar kiadás éve: 2019

Fülszöveg:
Gideon Royal két évvel ezelőtt, egyetlen hiba miatt elveszítette álmai szerelmét. Azóta megcsömörlött, közönyössé vált, és belekerült a zsarolás, a szívfájdalom és a veszteség végtelen spiráljába. Amikor egyetemre került, azt remélte, mindent újrakezdhet. Ám a sors másként tervez, és ismét az útjába sodorja Savannah Montgomeryt.
Savannah úgy hiszi, nincs már visszaút Gideon árulása után.
A fiú azt reméli, téved.
Megbocsátás. Remény. Megváltás. Gideon megfogadta, hogy visszaszerzi a lányt, aki elrabolta a szívét. És ha egy Royal elhatároz valamit, a végsőkig elmegy, hogy valóra váltsa.
A szédítően népszerű Royal családban mindig történik valami.
Hagyd, hogy kiragadjon a hétköznapokból!

   A Papír hercegnőről, a Megtört hercegről és a Cifra palota című kötetekről írt értékeléseimet, kritikáimat régóta olvashatjátok már a blogon és talán emlékeztek, hogy az egyik nagy kedvencemről van szó, viszont ez most annyira nem nyerte el a tetszésemet, le is írom rögtön, - kicsit bővebben - hogy miért.
   Igazából egy kiegészítő kötetről beszélünk, amit kicsit lehúzásnak érzek, hiszen egy óriási sikereket elért sorozatról beszélünk, aminek az igazi rajongók természetesen meg fogják venni minden részét, de olyan világmegváltó újdonságokat nem tartalmaz, plusz élményt nem igazán nyújt.
   Véleményem szerint önálló kötetként egyáltalán nem állja meg a helyét, ráadásul a két idősík miatt kicsit előzmény sztori és folytatás is, ami kettős érzéseket váltott ki belőlem.
   Rengeteg utalás és Spoiler van benne az eddig megjelent két részre, így mindenképpen csak azok olvassák, akik már sort kerítettek a Papír hercegnőre, Megtört hercegre és a Cifra palotára is.
   Abból a szempontból viszont mindenképpen pozitívum, hogy egy olyan Royal fiúról szól, akivel eddig nem sokat találkozhattunk és akit csak mások elmondásából, hallomásból ismerhettünk meg, így teljes véleményt nem igazán formálhattunk róla, egészen mostanáig.
   Az eddigi kötetekben inkább Reed és Easton duója kapott kiemelkedő szerepet, az ikrek pedig tényleg nagyon keveset szerepeltek, Gideon pedig csak egy-egy alkalommal tűnt fel vagy még annyira sem.
   Most viszont végig ő volt a középpontban, ráadásul hála a váltott szemszögnek megismerhettük az ő és Savannah gondolatait, vágyait, álmait is.
   Savannah nem volt túl szimpatikus, de persze megértettem, hogy miért lett ilyen megkeseredett, ilyen bosszantóan negatív és távolságtartó.
   Gideont viszont minden elkövetett hibája ellenére egyből megsajnáltam és rögtön megbocsátottam neki, főleg miután olvastam, hogy a múltban az ő feladata volt összetartani a széteső Royal famíliát.
   A többi karakter inkább csak kiegészítésként hatott, sok dolgot nem tudtunk meg róluk, így nem is kezdtem el kötődni hozzájuk. Igazából, szerintem csak szimpla töltelékként funkcionáltak, hogy nehogy csak erről a két emberről írjanak a szerzők.
   Persze mindenképpen jó volt viszontlátni a testvéreket is, de a jól megszokott Hűha! érzés ezúttal jócskán elmaradt.
   Ez a 192 oldal is elég volt viszont, hogy visszahozza a szappanoperás érzést, a fényűzést, a mai fiatalok egymás ellen elkövetett intrikáit, pár negatív példát, hogy hogyan ne viselkedjünk, ha jót akarunk maguknak, szóval az üzenet teljesen átjött, jelentem sikeres volt az írók munkája.
   Kimondottan idegesítettek a becézések, mint a Gid, Sav, Giddy...Fogtam a fejem, amikor a karakterek ezeken a neveken emlegették egymást. Borzalom, de tényleg.
   Őszintén remélem, hogy nem kell egy újabb évet várni a folytatásra, ami ugye Easton egyik kötete lesz. Igazán jó lenne már a kezemben tudni és haladni vele végre, mert így megint csak nagyon elhúzzák a magyar megjelenéseket. :(
    Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti, ami most zöld színekben pompázik, a betűk és az ábrák olyanok, mintha smaragdból lennének.
   Egy tűsarkú cipővel megtaposott koronát láthatunk, de egyben egy olyan koronát és cipőt, amik végül egyesülnek. Jó utalás a kötet végére. 
   Tetszik, hozza az eddig jól megszokott Royal család tematikát.

Megjegyzések