Könyvkritika: Erin Watt - Cifra palota


Erin Watt
Cifra palota (Twisted Palace)
A Royal család – 3. rész
Magyar kiadás éve: 2018
20-as sorszámú Elit Team kötet

Fülszöveg:
Halálos ​ellenségekből váratlan szövetségesek?
Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.
Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.
Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.
Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.
Talán igazuk van.
Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában.
Az elsöprő sikerű Papír hercegnő és Megtört herceg folytatása.

A bejegyzés erősen spoileres lehet azoknak, akik még nem olvasták a Papír hercegnő és a Megtört herceg című könyveket!

   Ez a cím még mindig maga a tömény borzalom, népdalokkal beoltott furcsaság, de attól még természetesen nem von le a könyv értékéből és egy percig sem volt kérdéses, hogy elolvasom-e?
   Nem mondom, jó lett volna ha végül a kiadó enged a rajongók kérésének és változtat a címen, de most már végül is teljesen mindegy.
   Ella és Reed története hivatalosan is véget ért, de a sorozat persze nem, hiszen van még hátra két kötet Easton életéből.
   Nagyon nem kellene erős spoilereket megfogalmaznom, de úgy érzem, hogy valamiért nem tudok teljes egészében úgy írni erről a kötetről, hogy a Megtört herceg végén lévő sokkoló történéseket ne fogalmaznám meg.
A magyar kiadás borítója
   Szóval aki még nem olvasta a második részt, akkor az inkább ne olvasson tovább! Én szóltam...
   Ella Harper és Reed Royal óriási bajban vannak.
   Ella apja visszatért a halálból, a fiút pedig gyilkossággal vádolják és letartóztatják Brooke megöléséért. Most lehet, hogy ledöbbentetek, de ez csak egy teljesen átlagos nap a Royal-palotában és az ott élő zűrös család életében.. :)
   Ella próbál erős maradni és mindent elkövet, hogy bebizonyítsa szerelme ártatlanságát, miközben azzal is meg kell küzdenie, hogy az igazi apja, ténylegesen az apja akar lenni, ezért igyekszik minél közelebb kerülni a lányhoz. A módszerei pedig nem mindig tiszták és célra vezetőek...
   Miközben Callum és a többi Royal igyekszik bátorítani és támogatni Reedet, a széthullott család is egyre jobban összekovácsolódik, ám mindenképpen sorsdöntő próbatétel előtt áll Ella és Reed kibontakozó, vad szerelme, akik számára a jövő most még inkább kérdéses és homályosabb, mint eddig bármikor.
   A kérdés már csak az, hogy vajon ki ölte meg Brooke-ot és miért akarja Reedre terelni a gyanút?
   Esetleg lehetséges lenne, hogy valóban Reed a tettes, hiszen ismerjük már, hogy milyen zabolátlan és forrófejű?! Mit akar valójában Steve a lányától? Vajon képes lesz Ella összetartani a Royal családot vagy minden örökre széthullik?
   Ezekre a kérdésekre mind-mind válaszokat kapunk, nem mellesleg pedig, sok olyan apró mozzanat, részlet is értelmet nyer, amik akár már az első kötettől érdekelhettek minket.
   Gondolom mondanom sem kell, hogy imádtam ezt a regényt és minden sorát élvezet volt olvasni. :)
   Nagyon gyorsan haladtam vele, mert állandóan történt valami izgalmas, valami érdekfeszítő.
   Számomra megunhatatlan a Royal család története, mert annyira érdekes, annyira megosztó és annyira sokrétű karakterekről szól. Itt senki sem tökéletes, egyikük sem szent, mégis képesek a valódi, önzetlen szeretetre és ha kell, akkor igazi, rendes családként funkcionálnak.
   Ella és Reed még mindig szimpatikus páros, hiszen a szemem láttára fejlődött a személyiségük. Látszik a szépen ívelt fejlődésük, számomra egyértelmű, hogy sokat változtak, pozitív irányba.
A kép forrása
   Ráadásul nem csak ők, hanem Easton is, aki természetesen óriási kedvencem, hiszen imádom, hogy ennyire nyílt és szabad szájú.
   Gideon és az ikrek még mindig kimondottan keveset szerepeltek, nekem kicsit töltelék szereplőknek tűnnek, hiszen igazán lényeges dolgokat nem igazán tudunk meg róluk, a cselekmény előrehaladáshoz sem járulnak hozzá olyan nagyon. Ott vannak, de inkább csak a háttérben és nem is sokat beszélnek. Ezt sajnálom, de megértem, hogy nem ők a főszereplők.
   Callum viszont részről-részre több szerepet kapott és most már jó apának tartom, akinek azért még mindig van hová fejlődnie, ám látszik, hogy sokat tanult a fiait ért negatív esetekből. Legalábbis remélem...
   Várom már, hogy Easton kerüljön a középpontba, főleg, hogy voltak célozgatások arra, hogy más lett, talán megváltozott. Jó lesz belelátni az őt ért események láncolatába. Igazából, most még nem tudom elképzelni, hogy ténylegesen megváltozhat, de érjen inkább meglepetés és kellemes csalódás. ;)
A kép forrása
   A sztori természetesen tele van romantikával és csupa-csupa forró jelenettel.
   Most is izzik a levegő Ella és Reed között. Ők egyszerűen imádják egymást, oda meg vissza vannak a másikért és ezt szinte mindig kimutatják. Hihetetlen, hogy milyen hosszú utat tettek meg a folyamatos gyűlölködések és szócsaták óta. Igen fiatalok még, de már készek teljesen elköteleződni. Lehet, hogy ez hihetetlenül hangzik, de egy Erin Watt könyvben teljesen normális.
   Egyáltalán nem szerettem viszont Steve-et, hiába próbálta meg bizonygatni, hogy jó apja lesz Ellának. Sok megnyilvánulása kétértelmű volt, unszimpatikus. Számomra nagy terhet jelentett a hirtelen felbukkanása.
   Az igazi gyilkos kilétéről végig volt egy megérzésem, egy végül teljesen beigazolódni látszódó tippem. Nem árulom el, hogy ki tette és miért, de nekem inkább a miért volt a meglepő, semmint az, hogy kicsoda.
   A sztori most is tele volt elfojtott vágyakkal, erotikával, igaz szerelemmel, ám ezek mellett ármánnyal, hazugságokkal, hűtlenséggel és persze árulással is.
   Bővelkedett meglepő fordulatokban, nem mellesleg pedig, két, eddig általam nagyon utált mellékszereplővel is sikerült kicsit jobban megbarátkoznom. Az ő nevüket sem árulom el, de annyit azért leírok, hogy két női karakterről van szó.
   Egyetértek azokkal, akik szerint a könyv egy igazi modern szappanopera és azokkal is, akik a Kegyetlen játékok filmekhez hasonlítják, de ezekben én most pozitív példákat látok és boldog mosollyal helyeselek. :)
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti és persze tök jól néz ki. Illik a sorozat eddigi kinézetéhez is.
   A Royal-palota (Nem vagyok hajlandó Cifra palotaként emlegetni!) tárva-nyitva lévő kétszárnyú kapuját láthatjuk, ami olyan, mintha gyémántból lenne.

Megjegyzések

  1. Szia!

    Kíváncsian olvastam a bejegyzésed, szerintem egyértelmű hogy mi Royal fanok vagyunk.
    Nagyon várom hogy hogyan alakul a történet.
    Elég sokat kellett várni a könyvre de abból amit olvastam úgy érzem hogy megérte.

    VálaszTörlés
    Válaszok


    1. Szia Márti!

      Örülök, hogy tetszett a bejegyzés. Köszönöm, hogy elolvastad. :)

      Hidd el, tényleg megéri elolvasni, mert egyszerűen szuper. *_*

      Törlés

Megjegyzés küldése