Fókuszban: a Karácsony és az ünnepek

Sziasztok! :)

   Utoljára októberben volt Fókuszban bejegyzés és így túl az első adventi vasárnapon, gondoltam pont aktuális egy karácsonyi könyveket ajánló cikk.

   Összeszedtem nektek pár olyan kötetet, amikbe előtérbe kerülnek az ünnepek, nemcsak a Karácsony, de még esetleg a Szilveszter is.
   Eddigi Fókuszban bejegyzések:

Fókuszban: az iskola - 1. rész

Fókuszban: az iskola - 2. rész

Fókuszban: az erdő

Fókuszban: a könyvesbolt

Fókuszban: a kutya

Fókuszban: a cica

   Íme a lista:


1. Kerstin Gier - Fellegszálló
   Egy tökéletesen ünnepi történet, ami egyben krimi, kaland és kicsit romantikus sztori is.
   A helyszín egy a svájci hegyekben megbúvó elegáns szálloda, a Fellegszálló, ahol a viszontagságos időjárási körülmények között ott ragadó vendégeket egyre furcsább és egyre baljósabb események érik...
   A kötetben lévő történések a karácsonyi időszakot és Szilveszter éjszakáját ölelik fel.
   Roppant hangulatos. :)
  
 

2.  J. R. R. Tolkien - Karácsonyi ​levelek 
   Egy posztumusz kötetről van szó, ami egyébként levélregény és a szerző halála után jelent meg.
   A Gyűrűk Ura atyja minden karácsonykor leveleket írt a gyermekeinek a Mikulás nevében és ezek a csodálatos, szívhez szóló, az író által illusztrált csodák vannak összegyűjtve ebben az igazán igényes kötetben.



3. Matt Haig - A ​fiú, akit Karácsonynak hívnak
   Egy kívül-belül igényesen összeállított és megírt kötetről van szó, ami egyszerre meseregény, fantasy, valamint illusztrált ifjúsági és kortárs kötet is.
   A történetből megismerhetjük a Télapó múltját, azt, hogyan lett ő Karácsony apó és milyen kalandokat élt át még egészen fiatalon, amikor még talán ő maga sem sejtette, hogy mekkora feladat vár is majd rá, minden decemberben.
   A kötetnek van már azóta két folytatása és idén jelent meg egy spin-off kötete is Az Igazmondó Glimpiről, a trilógia egyik legnépszerűbb szereplőjéről.




4. W. Bruce Cameron - Karácsonyi ​kutyavásár
   W. Bruce Cameron pont arról híres, hogy az állatok, elsősorban a kutyák fejével gondolkodik, így cseppet sem meglepő, hogy írt egy kutyás karácsonyi történetet is.
   Josh ​Michaels magányosan tölti mindennapjait, amikor az egyik ismerőse egy vemhes kutyust varr a nyakába.
   Josh eleinte ódzkodik az ebek bébiszitterkedésétől, de csakhamar szívébe zárja a szuka kutyust és apró kölykeit, így aztán egy kis segítséggel elhatározza, hogy kezdetben felneveli a kölyköket, majd egy karácsonyi kutyavásár keretein belül szerető gazdit keres nekik.
   Aztán ki tudja, lehet, hogy még a szerelem is rátalál és a kutyákat is megtartja végül...?



5. Dr. Seuss - A ​Grincs
   Örök klasszikus történet a megkeseredett, karácsony gyűlölő manóról, aki elhatározta, hogy gonosz módon tönkreteszi mindenki más ünnepét és ellopja a karácsonyt.
   A rövid, mindössze 64 oldalas mese egyszerre illusztrált verseskötet és vicces, de szívmelengető ünnepi történet is.
   A rajzok inkább pirosak, szürkék és kicsit fekete-fehér árnyalatúak, de ez senki se riasszon el, mert attól még tartalmasak, roppant haladósak és szórakoztatóak.


Hasonló történetek lehetnek még:
















   

Megjegyzések