Könyvek, amiket már nagyon várok - 21. rész

Sziasztok! :)

   Utoljára május végén volt ilyen témájú bejegyzés és közben azért szerencsére jócskán jelentek meg új könyvek, amiket el is olvastam, csak éppen nem volt időm írni róluk, mert az egyik pillanatban még tervezetek voltak, a másikban meg már rendelhetőek.
   
   Most összesen hat kötettel érkezem, amiknek nagy része szerintem már az őszi megjelenéseket fogja tarkítani...bár ki tudja?
   A borítók pár esetben már most a hivatalos magyar kiadás kinézetét tükrözik, de ahol ez mégsem így van, ott majd folyamatosan cserélem, frissítem a magyar változatra.


1. Shea Ernshaw - Gonosz ​mélység

Fülszöveg:
Köszöntünk ​az elátkozott városban, Sparrow-ban.
A Csendes-óceán parti városkában kétszáz évvel ezelőtt három nővért halálra ítéltek boszorkányságért. Köveket kötöttek a bokájukra, és a kikötő mély vízébe lökték őket.
Azóta minden nyáron visszatérnek egy rövid időre, és három lány testébe költözve bosszút állnak azzal, hogy fiúkat csalnak a kikötőbe, és vízbe fojtják őket.
Akárcsak sok helybeli, a tizenhét éves Penny Talbot is beletörődött a várost sújtó átokba. De ebben az évben, a nővérek visszatérésének éjszakáján egy Bo Carter nevű fiú érkezik, akinek fogalma sincs arról, hogy milyen veszélybe csöppent.
Bizalmatlanság és hazugságok kezdenek terjedni az eső áztatta utcákon. Penny és Bo is gyanakszik, hogy a másik titkokat rejteget. A halál pedig gyorsan utoléri azokat, akik nem tudnak ellenállni a nővérek csábításának.
Penny azonban olyasmit is lát, amit mások nem. És muszáj lesz választania: Bót mentse meg, vagy saját magát.
Legyőzheti egy boszorkány az óceán szirénénekét?


2. Thomas Olde Heuvelt - Hex ​– Egy boszorkány bosszúja
Fülszöveg:
Aki itt születik, haláláig arra van kárhoztatva, hogy itt is maradjon. Aki ideköltözik, sosem megy el.
Üdvözlünk Black Springben, a látszólag festői Hudson Valley-i városban, ahol egy boszorkány kísért. Abban a házban jelenik meg, ahol csak kedve van, és minden éjszaka más gyermek ágya mellett áll. Mindenki tudja, hogy a boszorkány szemének sosem szabad kinyílnia, mert az elképzelhetetlen következményekkel járna. A városi tanács mindezt persze titokban tartja a nyilvánosság előtt, és minden erejükkel azon vannak, hogy az átok ne terjedhessen el máshová. De a helyi tinédzserek nem tudnak megbékélni azzal, hogy nem hagyhatják el a várost, így a szigorú megkötések ellenére közvetíteni kezdik a boszorkányvadászatot a neten. Arra viszont nem gondoltak, milyen sötétséget szabadítanak a városra ezzel.


3. Lucy Foley - Vadászparti
Fülszöveg:
MINDENKIT MEGHÍVTAK.
MINDENKI GYANÚS.
ÉS MINDENKI ERRŐL BESZÉL.
Az isten háta mögötti vadászlakban, Skócia erdőségeinek mélyén összegyűlnek a régi barátok egy fergeteges szilveszteri partira.
A szépség.
A tökéletes pár.
A rapszodikus alkat.
Az újdonsült szülők.
A hallgatag.
A belvárosi srác.
A kívülálló.
Az áldozat.
Nem baleset volt – gyilkosság történt… barátok között.


4. Jaymin Eve és Leia Stone - Anarchia - A Kaptár-trilógia második része
Fülszöveg:
Charlie Bennett elmondta nektek valaha, hogy a vámpírok a gonoszság sarjai?
Mert hát azok!
Már nagyon teli van velük a hócipője, és amikor bekövetkezik az elképzelhetetlen, úgy dönt, elérkezett a pillanat, hogy bevesse ellenük fegyverként a vérét.
Eljött az ideje egy kis anarchiának.


5. Leigh Bardugo - A háborúhozó - A DC Ikonok sorozat első kötete, de idehaza ez jelenik meg másodikként
Fülszöveg:
Diana, ​az amazonhercegnő leghőbb vágya, hogy kivívja legendás hírű nővérei elismerését. Amikor azonban dicsőséget szerezhetne végre magának a hazájában, nem él a lehetőséggel, hanem a száműzetést kockáztatva megszegi az amazonok törvényét, és megmenti egy halandó életét. Hamarosan megtudja, hogy ezzel a tettével az egész világot végveszélybe sodorta, mert a megmentett lány nem akárki.
Alia Keralis csak egy tanulmányi tábor erejéig akar elmenekülni folyton atyáskodó bátyja elől a tengerre. Nem sejti, hogy az életére törnek. Akik a halálát kívánják, úgy vélik, már a puszta létezése kirobbanthat egy világháborút. Amikor Alia hajóján bomba robban, egy rendkívüli erejű, rejtélyes lány menti ki őt a vízből. Hamarosan szörnyű igazsággal kell szembenézniük: Alia Háborúhozó, a hírhedt trójai Helené leszármazottja, akinek az a sorsa, hogy elhozza a világra a Vérontás és Szenvedés korát.
A két lány összefog, és egy sereg halandó és halhatatlan ellenséggel találja magát szembe, akiknek eltökélt szándéka elpusztítani vagy foglyul ejteni a Háborúhozót. Csak együtt van esélyük megmenteni a világaikat, ahonnan érkeztek, és amiket a futótűzként terjedő háború fenyeget.


6. Deborah Harkness - Az ​idő rabjai - A Mindenszentek trilógia kiegészítő kötete
Fülszöveg:
Az ​immár több mint ezer évet megélt Matthew de Clermont az amerikai függetlenségi háború csataterein találkozik Marcus MacNeillel, az ifjú massachusettsi sebésszel. A szabadság fényes pillanatában egy rövid időre minden lehetségesnek tűnik, és Marcus örömmel kap a lehetőségen, amikor a sokat látott vámpír felajánlja neki a halhatatlanságot és a szigorú puritán erkölcsöktől való szabadulást. Ám átalakulása nehézségekkel teli, és a De Clermont família merev ősi hagyományai mély ellentétben állnak a Marcus által vallott szabadság, egyenlőség, testvériség eszméjével.
Napjaink Párizsában Marcus halandó szerelme, Phoebe Taylor szintén az örökkévalóság ösvényére készül lépni. Bár az átalakulás modernizált változata egyszerűnek tűnik, a szerelmespárnak rá kell döbbennie, hogy a vámpírlétre vágyó halandónak egyáltalán nincs könnyebb dolga, mint annak idején, a 18. században. A múlt eltemetettnek hitt árnyai könnyen visszatérhetnek – és az idők végezetéig kísérthetik mindkettejüket.
A történelmi hűséget és a természetfelettit utánozhatatlan módon vegyítő Deborah Harkness új regénye kötelező olvasmány a Mindenszentek-trilógia hívei számára, és tökéletes bevezetőt kínál a szerző univerzumába.

Megjegyzések

  1. Az elsőt már olvastam angolul, az jó volt. A Hex érdekesnek tűnik, fel is rakom kívánságlistára Molyon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nagyon megszerettem most ezeket a ködös kisvárosokban játszódó, misztikus, titkokkal teli történeteket, szóval az első kettő kötet nálam is kiemelkedően várós. :)

      Plusz pont, hogy nem folytatásos sorozatok, így nem kell éveket várni a következő részekre...

      Törlés

Megjegyzés küldése