Kreatív és kézműves sarok: Egy újabb scrapbook kép készítése

Sziasztok! :)

   Először is: Nem tudtam eldönteni, hogy most akkor Kreatív sarok vagy Kézműves sarok legyen ennek az állandó, visszatérő bejegyzéstípusnak a címe, így döntöttem a kettő ötvözete mellett. Végre...:)
   Eddigi kézműves és kreatív alkotásaim listája:



   Most pedig újabb scrapbook képet készítettem a szobám falára, mert egy garázsvásáron találtam egy szuper kék színű képkeretet.

   Az elkészítés menete pedig a következő:

0. lépés
   Bizony velem is előfordul, hogy hirtelen nincs saját ötletem, de itt van nekem szerencsére a Pinterest ahol rengeteg szuper alkotásról tesznek fel képeket. 
   Keresgélés, inspirálódás közben találtam rá Heidi Swapp munkájára, ami az alapot adta és amit aztán a saját ízlésemre szabtam, alakítottam át.
A kép forrása

1. lépés
   Szerintem tudjátok már jól, hogy nálam mindig az az első lépés, hogy előkészítek minden olyan dolgot, amire szükségem lesz majd a kézműveskedés során.
   Ez esetben kellett olló, kétoldalú ragasztó, dekupázs ragasztó, madzag, cellux, ragasztópisztoly (ami végül lemaradt a képről), ecset, valamint az alapot adó képkeret, papírkészletek és papsírcsipkék.
  

2. lépés
   Az előkészítés fázisa után lekentem a képkeret alapját dekupázs ragasztóval és szépen feltettem az antik könyvekre hajazó lapokat, amiket egyszerűen imádok és sok alkotásomhoz használom őket, lévén, hogy igazi könyvmoly vagyok. :)


3. lépés
   Miután a felragasztott lapok megszáradtak, utána gázgyújtóval megperzseltem a másik díszes papír mind a négy szélét, majd azt is felragasztottam, így alapozva meg a különböző rétegeket és középpontba állítva a barnás-narancssárgás-antikolt színeket / témát, amit magamnak választottam.

4. lépés
    Utána jöttek szépen-sorban az egyéb díszek. Madzagok, csipkék, az Alice Csodaországban papírkészletem egyik kártyája, valamint a kis, zászlós füzér.


5. lépés
    Majd pedig ragasztópisztoly segítségével a selyemvirágok és gombok és egyéb apróságok.

6. lépés
   Az elkészült mű pedig ilyen lett, amit végül a falra tettem fel.


Megjegyzések