Könyvek és sorozatok

 Sziasztok! :)

   Ebben a bejegyzésemben olyan könyveket mutatok be nektek, amik eredetileg sorozatként láttak napvilágot, de aztán végül írtak hozzájuk előzményeket, illetve folytatásokat.

   A bejegyzés második részében pedig említek pár olyan kötetet, amikből sorozatokat is csináltak.

   Íme a lista:

Sorozatok, amikből könyvek is íródtak:
1. Sarah Rees Brennan - Sabrina hátborzongató kalandjai
   Magyarul eddig két kötet jelent meg és egyelőre nem tudom, hogy a harmadik mikor fog vagy meg fog-e valaha? Manapság sajnos ez már igen erősen kérdéses bizonyos kiadóknál...
   Sabrina Spellman karaktere eredetileg az Archie Comics képregényekben szerepelt, aztán volt belőle a 90-es években sorozat, Sabrina, a tiniboszorkány címmel, pár éve pedig a Netflix készített egy jóval sötétebb, baljósabb és vérrel, sátánizmussal teli változatot, ami Roberto Aguirre-Sacasa elképzeléseit követi.



2. Micol Ostow - Riverdale sorozat
   Magyarul eddig szintén két kötet jelent meg és a Rivardale szereplői, Archie, Betty, Josie, Veronica, Jughead és Cheryl szintén a fentebb is említett Archie Comics ismert karakterei.
   A Rivardale már 2017 óta fut és jelenleg az ötödik évadnál tart, habár már a hatodikat is berendelték.
   A könyvek egy bizonyos ponton előzményei a sorozatnak, később pedig köztes eseményeket és folytatásokat mutatnak be benne.



Stranger Things könyvek
   A Netflix saját gyártású, egyik legsikeresebb és legismertebb sorozata, ami immáron hivatalosan is a popkultúra szerves részét képezi, ráadásul én magam is óriási rajongója vagyok, de ezt már tudjátok.
   Magyarul eddig két kötet jelent meg és a kiadó legutóbbi kérdésemre azt a választ adta, hogy már tervben van a harmadik rész is. Reméljük, hogy még idén a boltok polcaira kerül.
   A könyveket mindig más-más szerző írja és igazából nem is függnek össze, kivéve persze, hogy a Stranger Things univerzumban játszódnak.
   Az eddigi kötetek előzmények voltak, de a Runaway Max már egyszerre lesz előzmény és a második évad eseményeinek elmesélése Max szemszögéből.



Könyvek, amikből sorozatok is készültek:
4. Leigh Bardugo - Grisaverzum
   Most éppen aktuális, hiszen április 27-én debütál majd az Árnyék és csont, valamint a Hat varjú című könyvekből közös sorozat a Netflix kínálatlában.
   Nekem is felkeltette az érdeklődésemet, hiszen Ben Barnes szerepel benne és szinte az egész sorozatot Magyarországon forgatták.
   Ha tetszeni fog a sorozat, akkor szerintem majd a könyveket is el fogom olvasni.


5. Diana Gabaldon - Outlander sorozata
   Egy igen hosszú könyvsorozatról beszélünk, hiszen külföldön már nyolc részből áll és idehaza is megjelent eddig hat kötet, ráadásul egy-egy rész oylan hosszú, több ezer oldal, hogy valamikor két alrészre kell bontani őket.
   Egy olyan történelmi romantikus történrt ez, amiben van időutazós csavar és több nemzedék életét követhetjük benne nyomon, igazán hű, valóban megtörtént eseményekkel és valaha élt karakterekkel.
   A könyvekből készült sorozat 2014 óta örvend nagy sikernek és már a hatodik évadnál tart, úgy hogy közben a hetediket is berendelték.


6. Julia Quinn - Bridgerton család
   Szintén aktuális és jelenleg is óriási sikernek örvend, ismert közönségkedvenc lett a Netflixen futó Bridgerton család, ami eredetileg Julia Quinn azonos című történelmi romantikus könyvsorozatán alapszik.
   Egy nyolc részes sorozatról beszélünk, ami egy család mindennapjaités szerelmi kalandjaikat, csalódásaikat, valamint életük alakulását mutatja be, mindenzt könnyű humorral, romantikával és némi erotikával megfűszerezve.
   Érdekesség, hogy a részek külön-külön mind más-más családtagokról szólnak, de az előző kötetekben megismert szereplők is újra feltűnnek.

Megjegyzések