Ez vagy az? Book Tag

 Sziasztok! :)

   Nem tudom, hogy létezik-e olyan, hogy blogolási válság, de én most éppen ezt élem az egyetemi elfoglaltságaim miatt. :(
   Nem sokat olvasok, inkább újraolvasok, de a szakdoga írásától és a tanulástól nem forog az agyam, így nincs kedvem bejegyzéseket írni.

   Most egy a Molyon éppen fénykorát élő kjönyves kérdőívet hozok, jelenleg ennyi telik tőlem, de azért remélem, hogy nem pártoltok el tőlem. ;)

   A képek forrása: Különböző Google keresőszavak segítségével, mint például: fantasy, thin books, keménykötés, standalone,bad guy stb...stb...

   Íme:

1. Kartonált vagy keménytáblás könyv?
   Igazából mindkettő szuper, mert a kartonált számomra könnyebben kezelhető, jobban tudom magammal vinni a táskámban, de ha választani kell, márpedig kell, hiszen ez a Book Tag lényege, akkor inkább a keménykötés, hiszen az mégiscsak tartósabb, jobban bírja a strapát és nem kell attól tartani, hogy feltörik a gerince.


2. Egyrészes könyvek, vagy sorozatok?
   Mindenképpen a standalone kötetek! 
   Egyszerűen nincs már türelmem kivárni, - főleg itt Magayarországon - hogy egy adott sorozat folytatódjon és persze a legrosszabb, amikor közlik, hogy egyáltalán nem is lesz folytatás...Inkább nem mondok semmit.


3. Hosszú, vagy rövid könyvek?
   Az utóbbi években bizony észrevettem magamon, hogy egyre kevésbé szeretem a hosszú, elnyújtott, túlírt könyveket. 
   Legyen inkább rövidke, mondjuk max. 300-320 oldal, de az tartalmas, pörgős. 

   
4. Rövid, vagy hosszú fejezetek?
   Az a legngyobb idegem, amikor egy fejezet majd 40 oldal - vagy még több - és mire a végére érek esküszöm, hogy nem emlékszem mi volt az elején. 
   Szóval éljenek a rövid fejezetek. Sok-sok rövid fejezet, mint kevesebb hosszú. Értitek. ;)


5. Pörgős, vagy lassan haladó cselekmény?
   A klasszikusoknál még csak-csak elnézhető a lassan haladó cselekmény, de a többi könyörgöm! legyen pörgős, mindenképpen.
   Türelmetlen ember vagyok, szóval haladjunk. :)


6. Kitalált, vagy valódi világ?
   Ebben az esetben mindkettő, mert egy igazán jól megírt regénynél szerintem nem számít, hogy a mi világunkban játszódik vagy egy új, kitalált világban, bár azok az írói szabadság miatt kicsit azért érdekesebbek tudnak lenni.


7. Jófiúk, vagy rosszfiúk?
   Sokszor a rosszfiúknak drukkolok, főleg az ilyen romantikus-erotikus könyvekben, ahol aztán a pasi megjavul, de egyébként inkább a jófiúk, hiszen nehogy már a Gonosz győzedelmeskedjen?! Az olyan lehangoló, reménytelen. Elég nekem a való világ sok borzalma.
   Attól függetlenül elismerem, hogy a gonosz karakterek fényévekkel érdekesebbek, megosztóbbak tudnak lenni, de hát ők már csak ilyenek, ez a lételemük.

Megjegyzések