Könyvkritika: Skye Warren - A gyalog

Skye Warren
A gyalog (The Pawn)
Endgame-trilógia - Első rész
Magyar kiadás éve: 2021

Fülszöveg:
Gabriel Miller tornádóként söpört végig az életemen. Váratlanul, mindent elpusztított. Kíméletlen megtorlással állt bosszút az apámon, aki egy kórházi ágyon végezte, nincstelenül.
Miatta a főiskolát is abbahagytam, hogy gondoskodjak róla, hiszen már csak ő maradt nekem. A családi házat is csak egy módon menthettem meg. Csupán egyetlen értékem maradt, a szüzességem, amit egy titkos aukción megvásároltak.
Gabriel Miller mindenhol ott van. Mélyebb játszmát űz, mint gondolnám. Minden lépéssel közelebb kerülök hozzá, az érzékisége rabul ejt, miközben minden újabb titokkal darabokra tépi a lelkem.
A végső játszma után biztos, hogy csak egyikőnk marad talpon.

   Csináltam a Molyon egy kihívást a könyveknek, ráadásul még azelőtt, hogy olvastam volna az első felvonást. Be is linkelem ide nektek, hátha kedvet kaptok hozzá: Olvassuk el együtt az Endgame-trilógiát.
   Ezt leginkább azért tartom fontosnak megemlíteni, mert akkor még tényleg nem tudhattam, hogy mekkora hatással lesz majd rám és mennyire fog tetszeni.
   Új kedvencet avattam és rimánkodva reménykedek, hogy a további két kötet meg fog jelenni magyarul a Tericum kiadónál, mert ha nem, akkor nagyon szomorú, már-már kétségbeesett leszek. :(
   Mindhárom rész igen rövidke, nincs egyik sem még csak 300 oldal sem, szóval nem is értem, hogy miért nem egy kötetben jelentették meg a trilógia részeit, elvégre akkor sosem kellene izgulni a kérdéses folytatások kapcsán...
   A gyalog egy igazi, belevaló dark romance történet, ami a 208 oldalához képest roppant tartalmas, szépen ívelő, kidolgozott és végig fenntartotta az érdeklődésemet, egyszerűen nem eresztett.
   Olvasás közben mindig úgy kellett visszafognom magam, hogy beosszam, mert nem akartam olyan hamar a végére érni, közben mégis haladni akartam vele. Azt hiszem ez egy igazán jó könyv ismérve. ;)
   A fülszöveg elárulja az alapkonfliktust, miszerint Avery, a főszereplő lány, arra kényszerül, - miután leleplezték apja adósságokkal, bűnözéssel és csalásokkal teli világát - hogy egy árverésen eladja a szüzességét.
   A lehető legrosszabb döntést hozza, gondolnánk és egyből elítélhetnénk, de a dolgok mélyére kell látnunk, jobban meg kell ismernünk őt, mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonnánk le róla.
   Avery eddig egy álomvilágban élt, egy aranykalitkában, ám most túlságosan is hamar kell felnőnie, feláldoznia mindent, ez pedig megannyi váratlan csavarral és fordulattal jár.
   Közben megismeri Gabriel Millert, a férfit, aki egyszerrre vonzza és taszítja őt, ráadásul Gabrielnek köszönhető az apja nyomorult helyzete is, hiszen ő volt az, aki végül lebuktatta és feljenetette.
   Gyűlölik egymást, mégis vonzódnak a másikhoz, a kémia - tudjátok jól, hogy nekem ez a legfontosabb az ilyen témájú kötetekben - erősen működött, izzott közöttük a levegő. Annyira jó volt olvasni, hogy két ember minden ellenérzése dacára is mennyire képes vágyni az ,,ellenségre."
   Mindkét főszereplőt sikerült megkedvelnem, mert Avery bátor és okos fiatal hölgy, aki elszánt, hűséges és kitart a végsőkig, pedig megalázzák, szidalmazzák, szó szerint lecsupaszítják és eladásra kínálják, mint valami darab húst.
   Gabriel természetesen egy igazi alfahím, domináns, bunkó, körmönfont, ám közben sötéten csábító, a tipikus rosszfiú veszélyes példája, akit képtelenség nem imádni, minden hibája, gonosz tette ellenére sem.
   Szerettem, hogy a mellékszereplők is kaptak teret, fontosnak bizonyultak egy-egy eseménynél, valamint a történések alakulásában, nem csak díszek voltak. Alakoskodtak, csaltak, hazudtak és fenyegettek, néha viszont meglepően segítőkésznek tűntek. Már aki persze és abból volt inkább a kevesebb.
   Damon Scott, a fő-fő-fő maffiózó igen megosztó karakter lett, akárcsak Avery gusztustalan keresztapja, Landon.
A teljes trilógia 
   Az írónő stílusa kimondottan elnyerte a tetszésemet. Az írásmódja haladós, pörgős, könnyed, jól követhető, a megfogalmazással, pontosabban a magyar fordítással itt-ott akadtak gondjaim, mert zavaróan váltották egymást a múlt és a jelen idejű kifejezések.
   Tetszettek még a sakkal kapcsolatos utalások, valamint a szókimondás, Gabriel nyers és arcpirító beszólásai.
   A vége igazi falkaparós, megdöbbentő függővég, ami egyszerűen folytatásért kiált és amit újra csak hangsúlyozni tudok, hogy MOST AZONNAL KELL!
   A kiadó a hivatalos Facebook oldalán ezt találtam, idézem: ,,A második rész (A huszár) február közepén, a harmadik (A bástya) április közepén várható!"
   Olvassátok, ha szeretitek a vad erotikát, a fülledt jelenetek sorát, ami egyben egy izgalmas krimi, ráadásul még picit romantikus, reménykeltő is.
   Pár szó a borítóról:  A borító a magyar kiadás sajátja és egyszerűen imádom.
   Gabriel sejtelmesen, érzékien vetkőzteti a nőt, aki ugye Avery lenne, előttük pedig az a bizonyos sakktábla és az aranyozott gyalog bábu.
   Tipp: Ha olvastátok és szerettétek L. J. Shen tollából a Sparrow és A csóktolvaj című könyveket, akkor ez is biztosan elnyeri majd a tetszéseteket. Nyugodt szívvel adjatok neki egy esélyt, mert nem fogjátok megbánni.

Megjegyzések