Új instant értékelések

 Sziasztok! :)

   Eddig háromszor volt már a blogon hasonló bejegyzés. 
   Egy még 2019-ben, a Szentimentális szerda keretein belül, egy pedig az év elején, valamikor március körül, majd pedig augusztusban.
    Most kivételesen négy kötet rövidebb, velősebb értéklésével érkezem. Ezekben megint csak az a közös, hogy mindet idén olvastam és még csak a Molyon írtam róluk, itt nem.




   Íme:

E. L. James
Szabadság (Freed)
A szabadság ötven árnyalata Christian szerint
Árnyalat trilógia kiegészítő kötetek – 3. rész
Magyar kiadás éve: 2021

Fülszöveg:
Éld ​át A szabadság ötven árnyalatának érzékiségét, románcát és fordulatait Christian Grey gondolatain, megfigyelésein és álmain keresztül!
E L James újra ellátogat az Ötven Árnyalat világába, hogy feltárja a világszerte több millió olvasót rabul ejtő szerelmi történet sötét oldalát és rejtett mélységeit.
Szeretettel meghívja az olvasót az évtized esküvőjére, ahol Christian Grey feleségül veszi Anastasia Steele-t. Vajon fel tud nőni a feladathoz? Az apja kételkedik ebben, miközben a bátyja emlékezetes legénybúcsút szervez, a menyasszonya pedig nem hajlandó engedelmességet fogadni…
Csakhogy a házasság kihívásokkal jár. Egymás iránti szenvedélyük forróbb és perzselőbb, mint valaha, Ana konok személyisége azonban felkavarja Christian legsötétebb félelmeit, és megkérdőjelezi a kontrollmániáját. Amikor régi riválisok és ellenségek veszélyeztetik az életüket, egyetlen félreértés örökre elválaszthatja őket.
Vajon Christian képes lesz felülkerekedni gyermekkori démonjain és fiatalkori gyötrelmein, hogy megmentse önmagát? S miután felfedezte az igazságot saját gyökereiről, kiérdemli a megbocsátást és Ana feltétel nélküli szerelmét?
Elnyerheti Christian végre a szabadságot?

   Ezzel most lassan haladtam, annyira nem érdekelt, mint kellett volna, bevallom.
   Picit lerágott csont már számomra A szürke ötven árnyalata, de kíváncsi voltam a harmadik kötetre Christian szemszögéből, hiszen E. L. James jobban ír férfi karakter bőrébe bújva, mint nőébe. Szerintem.
   Ana sokszor idegesítő és csapongó, Christian meg mindig a lényegre tér, hiszen ismerjük. Nem kertel, kimondja amit gondol, érez, itt azért persze vele is akadtak bőven gondok. Most ő is sokszor csapongott, nem találta a helyét, de azért szerettem ezt a könyvet, ennek a sérült férfinek a gondolatait, látni, hogyan gyógyult meg végül, hogyan változott ő is jó irányba.
   Külön tetszett az, hogy bizonyos karaktereket még jobban megismerhettünk, olyanokat akik mindig Mr. Grey-t vették körbe, így Ana szemszögéből nézve számunka állandóan háttérbe szorultak.
   Lezárult ez is, most már írjon végre valami mást, mint a Mister, ne erről húzzon le még több bőrt! Könyörgöm!


Anne Hart
Miss Marple titkos magánélete (Agatha Christie's Miss Marple)
Magyar kiadás éve: 2021

Fülszöveg:
Miss Marple titkos magánélete – Agatha Christie rajongóinak
A bájos, törékeny, vidéki vénkisasszony, aki látszólag nem figyel, csak halkan kötöget. Aztán éles ésszel és vaslogikával kérlelhetetlenül leleplezi a gyilkost. De mit lehet tudni Miss Marple magánéletéről?
Különleges csemege AGATHA CHRISTIE rajongóinak, amelyből minden kiderül Miss Marple-ról. Hogyan nevelkedett? Voltak-e szerelmei? Miként vélekedett a férfiakról. És mi módon lett a világ legszenzációsabb detektívnője „mindenki kedvenc nagynénikéjéből”?
Anne Hart kanadai szerzőnő, hasonlóan az HERCULE POIROT TITKOS MAGÁNÉLETE című könyvéhez, gondosan tanulmányozta AGATHA CHRISTIE összes művét. Figyelmét nem kerülte el a legapróbb utalás, félmondat, megjegyzés sem, ha az Miss Marple-ról szólt. A végeredmény: egy csodálatosan alapos portré a bámulatosan okos vénkisasszonyról.

   A Hercule Poirot titkos magánélete értékelésemnél írtam, hogy jó lenne egy Miss Marple féle változat és akkor nem tudtam, hogy ez a kötet létezik, szóval bejött a dolog. ;)
   A kötet kis rövidke volt, Marple kisasszonyról kevesebb dolgot lehet tudni, hiszen már eleve sokkal kevesebb AC krimiben szerepel, mint a híres kis belga.
   Jane néni élete izgalmas és fordulatos, mellette sosem lehet unatkozni. A meglátásai és az emberismerete egyszerűen kítűnő.
   Minden AC és Marple rajongónak kötelező darab.


Kendall Ryan
Fagyos szenvedély és Tüzes szenvedély (Unravel Me és Make Me Yours)
A Fagyos szenvedély duológia első és második kötete
Magyar kiadás éve: 2020

Fülszövegek:
Amikor a józan ész mit sem ér…
A pszichológiát hallgató Ashlyn Drake szép, rendezett élete az őrületbe fordul, amikor megtalálja az amnéziatézisének tökéletes alanyát. A kórházban fekvő fiatal férfinak semmiféle emléke nincs a korábbi életéről, beleértve a gyilkosságot is, melynek elkövetéséért éppen megvádolták.
Józan esze ellenére Ashlynt úgy vonzza ez a férfi, mint a lepkét a fény. Talán mert annyira hihetetlenül férfias, és még a kórházi ágyhoz bilincselve is úgy fest, mint valami kölnireklám – az Őrület Illata. Vagy talán csak túl sok magányos éjszakát töltött tanulással. Bárhogy legyen is, Ashlyn eltökéli, hogy segít a férfinak megoldani a múltja rejtélyét. Elkezdi kibogozni, ki is volt azelőtt, felhasználva a titokzatos tetoválásait és a festményeit mint egyetlen lehetséges kiindulópontot.
Amikor végül rájön a titkára, képtelen megmondani, melyik a valódi személyisége: a gyengéd szerető, akibe beleszeretett, vagy a zűrös fickó a sötét múlttal.

Az érzelmileg sérült Liz egyáltalán nem keres párkapcsolatot, amikor találkozik az elragadó szomszéd fiúval, Cohennel. A srác néhány évvel fiatalabb nála, önkéntes tűzoltó… ja, és szűz – ami abszolúte teljességgel kizáró körülmény.
Ennek ellenére Liz szoros barátságot alakít ki Cohennel, miközben a fizikai szükségleteit máshol elégíti ki.
Bár az estéit egy másik férfi karjaiban tölti, az éjszakák valahogy mégis Cohen ágyában találják… és Cohen megmutatja neki, milyen jó lehet az élet szex nélkül is.
Amikor Cohen megsérül az egyik bevetés alatt, Liz valódi érzései a felszínre törnek, ezért döntenie kell. Hajlandó vállalni a szerelem kockázatát megannyi múltbéli szívfájdalom után?

   Most megint hűen tükrözi a Molyos százalék azt, hogy milyen is a könyv valójában.
   Az alapötlet tényleg nagyon jó és gondoljunk bele, hogy már az Elemi öszrön esetében is nagyon jól működött, itt pedig majdhogynem a fordított eset áll fenn. Pszichológusnak tanuló nő és egy gyilkossággal megvádolt férfi, plusz még amnézia. Annyira jó lehetett volna…
   A karakterek viszont kidolgozotlanok, a cselekmény szintúgy. Kapkodós, cseppet sem részletes, kivéve persze az erotikus részeket, azok meg annyira nem működtek jól.
   A szereplők között nem éreztem a kémiát.
   A borítón lévő pasi inkább a második rész Cohenje, nem pedig Logan. Többször ki volt hangsúlyozva, hogy Logan barna szemű.
   Egyetlen pozitívuma, hogy roppant haladós, igazából most itthon vagyok sajnos táppénzen és majdnem kiolvastam pár óra alatt.
   Liz karakterét már az első kötetben sem kedveltem, mert ő volt az okoskodó, pattogós, idegesítő legjobb barátnő. Itt egy picit jobban megismerhettük és megérthettük, de azért még így sem lett a szívem csücske.
   Cohen valóban cuki pasas és itt ki is merült a főszereplőkről alkotott véleményem.
   Újabb csalódás, újabb kidolgozatlan cselekmény, egyszerűen a semmilyen szó ugrik be róla.
   A kémia itt kicsivel jobban működött a szereplők között, de az erotikus részeket megint csak nem találtam izgatónak.
   Sajnálom, de nekem egyáltalán nem jött be Kendall Ryan stílusa. Szerintem sosem fogok tőle semmi mást olvasni.

Megjegyzések