Kevésbé ismert vérfarkasos könyvek ajánlója

 Sziasztok! :)

   Pár éve volt már egy hasonló bejegyzés és igen felkapott lett itt a blogon, folyamatosan nő az olvasottsága a: Kevésbé ismert vámpíros könyvek ajánlója című cikknek.

   Arra gondoltam, hogy megcsinálom ennek a témának a párját, amiben kevésbé ismert vérfarkasos témájú könyveket fogok bemutatni nektek.

   Íme a lista:

1. Gail Carriger - Napernyő Protektorátus sorozat
   Rögtön egy kakukktojással kezdek, hiszen ez a sorozat igazából anno a vámpíros könyvek ajánlójához is mehetett volna, ám most mégis ide választottam be.
   Ennek pedig az a fő oka, hogy a főszereplő férfi, ,,Lord Maccon (a nagyhangú, lompos öltözetű, de jóvágású farkasember)" vérfarkas és ezáltal természetesen sok más szereplő is.
   Gail Carriger könyvei nem igazán kaptak méltó figyelmet idehaza, pedig kiemelkedőek, főleg azoknak, akik szeretik a steampunk elemekkel átszőtt, viktoriánus korban játszódó fantasy történeteket.
   A fanyar humora még jobban kiemeli a sztereotip vérfarkasos regények közül. ;)


2. Bree Despain - A Fekete bárány trilógia
   Sötét titkokkal és gyilkoságokkal, valamint egy ősi átokkal teli sztori, amiben a helyi kisváros lelkészének a lánya keveredik bele különösen veszélyes dolgokba, miközben szerelmes lesz.
   Egy romantikus, ifjúsági fantasyről beszélünk, aminek az az érdekessége, hogy Claudia Gray - Örökéj című sorozatához hasonlóan sokkoló, amikor az olvasók számára kiderül, hogy valójában ki is a veszélyes, öldöklő vérfarkas?


3. Sarah Blakley-Cartwright - A ​lány és a farkas
   A modern mesefeldolgozások korát éljük, ez tagadhatatlan, így tehát itt van nekünk egy Piroska és a farkas féle történet.
   A hangulata borongós, ködös, félelmetes. Beveszi magát az ember bőre alá és egykönnyen nem enged. 
   Nagyon izgalmas és habár vannak benne ijesztő vagy kissé gusztustalan jelenetek, - széttépett testek, pfúj! – többségében inkább azért könnyen olvasható, haladós kis sztori, ami garantáltan megváltoztatja a véleményedet az eredeti meséről.
   Valerie, igazi erős, belevaló, bátor, karakán lány, aki küzd az igazáért és a szerelméért is. Habár a romantika ebben a történetben csak sokadlagos, azért így is vannak forró jelenetek, leginkább Peter-rel.
   A sztori kitűnő krimi, kalandregény és felnőtteknek szóló mese is egyben. Egyszer mindenképpen megéri elolvasni, mert a vége hatalmasat üt.


4. Andrea Cremer - Nightshade trilógia
   Az itt felsorolt kötetek közül nekem ez a fő-fő kedvenc vérfarkasos trilógiám és habár a Moly adatlap szerint készült hozzá folytatás, valamiféle érdekes hetedik rész, amit nem is igazán értek, én mégis lezárt és kerek egész trilógiaként gondolok rá még most, évekkel később is.
   Anno a csodálatos borítók hozták meg a kedvem a könyvek elolvasásához, de a szépséges kinézetnél jóval több minden rejlik ebben a történetben.
   Egyszerre kitűnő fantasy, ifjúsági - paranormális románc, egy igazán kedvelhető szerelmi háromszöggel, valamint olyan urban fantasy, amit átsző a mágia, a ködös jóslatok és az előre elrendelt sorsok homálya.
   Akciódús, telis-tele lázadással, belső vívódásokkal, szuper karakterfejlődésekkel, látványos csatákkal és egy véres háborúval.


5. Kelley Armstrong - Megmarva sorozat
   Sajnos itt is egy olyan sorozatról beszélünk, ami külföldön nagy sikert aratott és összesen tizenhárom része jelent meg, számos kiegészítő kötettel az oldalán, valamint televíziós sorozat is készült belőle, ám itthon nem kapott elég figyelmet...
   Jól ötvözi a dark fantasy, az erotika és a vérfarkasos történetek brutális, véres szálait.
   

   
6. Benjamin Percy - Vörös ​hold
   ,,Mert hamarosan eljön a vörös hold éjszakája, amikor egy felismerhetetlen világ születik, és megkezdődik az emberiségért vívott harc…"
   Tipikusan az a kötet, ami mind a mai napig a különböző kisboltok könyves állványairól köszön vissza, pedig ne gondoljátok, hogy egy rossz regényről van szó.
   Azoknak szuper olvasmányélmény lehet,  akik szeretik a disztópikus elemekkel tarkított horror fantasyket, amiknek középpontjában ráadásul politikai összeesküvések is vannak.
   Lírai elemekkel és erős társadalomkritikával operáló urban fantasy.


7. Patricia Briggs - Mercedes Thompson sorozat
   Mercedes "Mercy" Thompson alakváltó, prérifarkassá tud változni és úgy vadászik állati áldozataira.
   Ez az alapja Patricia Briggs sorozatának, ami itthon megint csak súlyosan elhasalt és a kiadó elkaszálta, még külföldön összesen - szintén - tizenhárom kötetet élt meg.
   Mellőzve lett, pedig a vérfarkas mítosz észak-amerikai eredettörténetére épített, olyan fantasy elemekkel, amikben boszorkányok, szellemek, vámpírok és egyéb, más természetfeletti lények is szerepeltek, később pedig erősen befigyelt a romantikus szál.

Megjegyzések