Könyvek, amiket már nagyon várok - 55. rész

 Sziasztok! :)

   El sem telt a nyár, de én már az őszi megjelenéseket sasolom. 
   Íme pár igen jónak ígérkező kötet:

1. Sarah Pearse - Vad ​vidék - Az Elin Warner sorozat harmadik kötete
Fülszöveg:
El ​akartál tűnni.
De nem örökre…
ier Templernek nehéz gyerekkora volt, amelyet egy sor sötét esemény árnyékolt be. Ugyan lelépett otthonról, és azóta is úton van, de az ikertestvérével azóta is folyamatosan tartotta a kapcsolatot. Egészen addig, amikor egy portugál nemzeti parkban nyomtalanul eltűnik.
Elin Warner detektív kikapcsolódásképpen jött a nemzeti parkba, de a helyszínen értesül Kier eltűnéséről. Megtalálja a lány által hátrahagyott térképet, és nyomozni kezd. A nemzeti park területén belül, eldugott helyen kisebb társaság táborozik, akik nem hajlandóak válaszolni a kérdéseire. Az addig gyönyörűnek tűnő vidék baljós hangulatot ölt.
Elin fel akarja tárni, mi történhetett Kierrel – de igaz a mondás, hogy amikor az ember megindul az ösvényen, nem árt néha hátranézni, hogy lássa, követi-e valaki…


2. Sangu Mandanna - Rendkívüli ​Boszorkák Igen Titkos Társasága
Fülszöveg:
Mika ​Moon, a kevés britanniai boszorkák egyike pontosan tudja, hogy titkolnia kell a varázserejét, fejét leszegve kell élnie, távol tartva magát boszorkánytársaitól, nehogy keveredjen az erejük, és ne vonják magukra a figyelmet. Mivel árva, akit idegenek neveltek föl, hozzászokott az egyedülléthez, és hajlandó követni a szabályokat, egy kivétellel: online-fiókot nyit, és videókat posztol, amelyeken „úgy tesz”, mintha boszorkány lenne. Úgy gondolja, senki nem veszi komolyan.
De aztán valaki mégis. Egyszer csak üzenetet kap, amelyben kérve kérik, utazzon el a távoli és rejtélyes Sehol-házba, hogy megtanítson három ifjú boszorkányt varázserejük féken tartására. Noha ezzel minden szabályt áthág, Mika mégis eleget tesz a kérésnek, és megérkezve nyomban belebonyolódik nemcsak három gyámolítottja, hanem egy távollévő régész, egy nyugalmazott színész, két sokat szenvedett gondnok és… Jamie életébe és titkaiba is. A Sehol-ház jóképű és mogorva könytárosa, Jamie bármit megtenne, hogy megvédje a gyermekeket, és a maga részéről egy idegent, mint Mika, veszélynek tart. Bosszantóan vonzó veszélynek.
Ahogy Mika kezdi megtalálni a helyét a Sehol-házban, lassan megismeri a valahová tartozás érzését. Ám a varázserő nem az egyetlen fenyegető dolog a világon, és a vész közeledtével Mikának döntenie kell, hogy mindent kockára tesz-e újonnan talált családjáért, amelyről korábban azt se tudta, hogy keresi egyáltalán…


3. Lucy Foley - Éjféli ​lakoma
Fülszöveg:
Titkok.
Hazugságok.
Gyilkosság.
Kezdődjön az ünneplés…
Foglalj te is asztalt…
A nyárközép ünnepe, Dorset, Anglia
Egy évezredes erdő szélén gyülekezik a vendégsereg egy gyönyörű tengerparti búvóhely, A Kúria megnyitóján.
A nyárközépi forróságban hamar elszabadulnak az indulatok. Valami sötét erő mozgolódik.
A vendégek között régi barátok és ellenségek is felbukkannak.
Alig gyújtják meg a gyertyákat a vacsoraasztalon, máris előkerül az első holttest.
Tizenöt évvel ezelőtt kezdődött minden, egy titokkal.
Van egy hívatlan vendég a buliban: a múlt.
És a vége gyilkosság lesz.


4. C. J. Cooke - Kísértetjárás északi vizeken
Fülszöveg:
1901-ben egy nő az Északi-tengeren hánykolódó bálnavadászhajó fedélzetén ébred, körbevéve a legénységgel, akik mind valami olyasmivel tartoznak, amit csak ő adhat meg.
Több mint 100 évvel később Dominique Izland egyik legészakibb pontjára érkezik, a szinte állandó sötétség jeges partjain fekvő roncs fedélzetére, hogy feltárja a hajó hazugságokkal és erőszakkal teli múltját. Csak hogy lassan ráébred, hogy nincs egyedül. Valami már majdnem egy évszázada járja a hajópadlót. Valami, ami bosszúra vágyik.

Megjegyzések