Filmajánló: Jumanji - Vár a dzsungel

Sziasztok! :)

   Idén utoljára voltunk moziban, - Pisti és én - méghozzá az új Jumanji filmre ültünk be, amit jó szívvel ajánlok nektek is megtekintésre.
   Már az 1995-ös Jumanji filmet is nagyon szerettem, egyik örök kedvencem és nagyon sokszor láttam már.
   Képzeljétek el, hogy Pistinek a társasjáték is megvan, így amikor összeköltöztünk, akkor többek között azt is magával hozta. Néha szoktunk is vele játszani, bár szerencsére bennünket még nem szippantott be, nem is jött ki belőle senki és semmi, ráadásul még baljós dobolásnak sem voltunk a tanúi.
   Sok helyen olvastam már, hogy milyen kellemes meglepetés ez a film és azt kell mondanom: teljesen egyetértek.
   Egyébként gondoltam, hogy nem lehet olyan rossz, bár kicsit gyanakodtam amikor azt láttam, hogy a kritikusoknak is tetszik, mert nekem az olyan filmek nem szokták elnyerni a tetszésemet, amit mások istenítenek, de ez most váratlan és pozitív meglepetés volt.
   Az előző filmben megismert rettegett varázs-társasjáték újra visszatér, csak most éppen egy kicsivel modernebb formában, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy ő is alkalmazkodik.
   Aztán persze adott még négy tinédzser, Spencer, Martha, Fridge és Bethany, akik kisebb-nagyobb vétkek miatt büntetésben vannak az iskolában, amikor is megtalálják a Jumanji 2.0-át.
   Rögtön játszani kezdnek és egyhamar a társasjátékban találják magukat, de nem önmagukként, hanem avatárok által megszemélyesítve.
   Így lesz a lúzer, mindenre allergiás Spencerből Dr. Smolder Bravestone a kigyúrt, bátor és rettenthetetlen kalandor.
   Marthaból, a visszahúzódó és különc lányból, Ruby Roundhouse egy dögös, profi bérgyilkos és harcművész válik.
   A focista és menő Fridge-ből  lesz Franklin "Moose" Finbar egy zoológus, aki nem mellesleg végtelenül nagy vesztes és igencsak gyengécske.
   A szőke, butácska, beképzelt szépség, Bethany, pedig férfivá avanzsál, aki a Shelly Oberon professzor névre hallgat, nem mellesleg pedig, profi térképész, egy zseni, valamint végtelenül unalmas kis emberke.
   Ezek a nagy változások természetesen óriási kalandokkal, végtelenül vicces félreértésekkel és halálos veszélyekkel járnak.
   Ellenségük a már jól ismert és elvetemülten őrült Van Pelt, állatok és növények hada, a dzsungel, valamint egy átok.
   Később a segítségükre siet még a menő és jól tájékozott Jefferson McDonough, a pilóta, aki nem mellesleg egy óriási titkot őriz...
   Azt persze mondanom sem kell, hogy Alan Parrish-ről is esik pár szó...
   A film rendkívül látványos, végtelenül humoros, könnyed, szórakoztató, családi kikapcsolódás, amit egyszer mindenképpen látni kell.
   Karácsonyhoz képest, a mozi zsúfolásig tele volt és a bő két óra alatt zengett a nevetéstől.
   A színészek remekül játszanak, főleg Jack Black, aki nagyon élethűen hozza a női testbe ragadt ijedt férfit, de a többiek is kimondottan jók. Feltűnik még - többek között - Nick Jonas, a Jonas Brothers-ből ismert énekes is.
   A film önmagában is megállja a helyét, de ha teljesen érteni akarjátok, akkor mindenképpen nézzétek meg a Robin Williams főszereplésével készült eredeti filmet.
   Jómagam szívesen vennék még mondjuk egy harmadik filmet, amiben a Jumanji elkészítéséről, eredetéről és Van Pelt-ről is többet tudhatnánk meg.
  Szóval: Jumanji - Vár a dzsungel mozi. :)

Megjegyzések

  1. Szia :-) a régi Jumanji filmet én is rengetegszer láttam és szeretem is. Látszik hogy ez egy modern feldolgozás de ahogy leírtad biztos jó lehet a film.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Márti! :)

      Modern volt, lépést tartott a korral, de tényleg nagyon jó volt. Ha szeretted az első részt, ez is biztosan tetszeni fog majd. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése