Könyvbéli hivatások, amiket én is szívesen kipróbálnék - 2. rész

Sziasztok! :)

   Ahogyan azt már pár napja megígértem nektek, hozom is Könyvbéli hivatások, amiket én is szívesen kipróbálnék című bejegyzés régóta esedékes második részét.

   Az első részről itt olvashattok bővebben. :)

   Most pedig lássuk, hogy milyen könyves álommunkák maradtak még, amiket a valóságban én magam is szívesen kipróbálnék.

   Íme a lista:

  6. 
   Kevesen tudják rólam, de én eredetileg geológusnak-geofizikusnak készültem.
   Miután elballagtam az általános iskolából, jelentkeztem egy műszaki szakközépiskolába, ahol ezt a gyönyörű hivatást tanultam volna, csak hát időközben kiderült, hogy egyáltalán nem megy a műszaki rajz. :(
   Így sajnos rögvest le kellett mondanom az ilyesfajta terveimről, ám attól még ez az álom megmaradt és azóta bármikor is olvassam A mag című könyvet vagy éppen nézzem meg az eredeti, filmes változatát,  Dr. Joshua Keyes professzor munkásságát látva mindig arra gondolok: ez bizony akár én is lehettem volna...
   A Földet tönkretevő, elvetemült, gonosz és álnok tudósok kíméljenek!



   7.
   Másik gyermekkori álmom, ami ténylegesen és örökre álom marad az asztronauta-űrhajós szakma, amit igazán nehezen lehetne kivitelezni, lévén, hogy Magyarországon élek és nem Amerikában, bár vannak azért magyar űrhajósok is, szóval biztosan nem ez az egyetlen oka, hogy nem lett belőlem űrkalandor.
   Az viszont tuti, hogy A marsi olvasása közben újra előtört belőlem a végtelen űr és titkai utáni vágy, így hát azóta is szívesen olvasok űrben játszódó sztorikat.
   A Marson hátrahagyott, számkivetett élettől viszont kíméljenek!


   8.
   Mivel hatalmas Agatha Christie rajongó vagyok és szeretem például Sir Arthur Conan Doyle munkásságát is, számomra egyértelmű, hogy szívesen kipróbálnám magam a nyomozó-detektív állásban is. Vagy mégsem?
   Ezzel tulajdonképpen ,,csak" annyi a gondom, hogy nem igazán bírom a vért és tuti, hogy elájulnék egy holttest látványától, de nem baj, az álmodozás még ingyen van.
   Valószínűleg olyan detektív lennék inkább, aki műkincsrablásokkal, hamisításokkal és az AC regényekből - is - ismert kevésbé ijesztő és gusztustalan mérgezésekkel foglalkozna...
   Brutális módon elkövetett gyilkosságok kíméljenek!


   9.
   Mióta olvastam a Mindenszentek trilógia első két részét, arra is rájöttem, hogy nagyon menő dolog lehet történésznek lenni.
   A könyvben szereplő Diana mondjuk az alkímia történetével foglalkozó történész és az is nagyon érdekes lehet, de engem tulajdonképpen bárminemű történész diploma boldoggá tenne, elvégre milyen király lehet már ledoktorálni a múlt beható ismeretéből. :)
   Vérre éhes vámpír pasik kíméljenek!


   10.
   Mivel mindig is szerettem írni - gondolom erre magatoktól is rájöttetek, hiszen ha itt vagytok, akkor olvassátok a blogom - sokáig foglalkoztatott az újságírói szakma is.
   Amikor olvastam a John Grogan féle Marley meg én című könyvet, meg a Gwenda Bond féle Veszélyes játékot, arra is rájöttem, hogy nem is olyan egyszerű ez a szakma és kimondottan sok stresszt és veszélyt rejthet önmagában.
   Sokszor nem elég, hogy az ember jól fogalmaz...sőt...
   Mindenre elszánt bűnözők kíméljenek!

Megjegyzések