A Nagy MCU Tag

Sziasztok! :)

   Ez a Tag most kivételesen nem a könyvekkel lesz kapcsolatos, hanem a Marvel - moziuniverzummal, vagyis a Marvel Cinematic Universe-sel.
   Ezt a kérdőívet a saját szórakoztatásomra találtam ki, de végül egész jó kérdések és válaszok gyűltek benne össze, így úgy döntöttem, hogy veletek is megosztom.

   Újra leszögezem, hogy a kérdések és a válaszok nem a képregényekre vonatkoznak, hanem a filmekre.

   A bejegyzés erős SPOILEReket tartalmaz!!!

   Íme:

1. Melyik a kedvenc MCU filmed?
   Erre legszívesebben azt válaszolnám, hogy Melyik nem? hiszen én mindegyikben találok valami egyediséget, hiába mondják a fanyalgók, hogy lassan már teljesen egy klisére épülnek.
   Aztán rájöttem, hogy eddig legtöbbször A galaxis őrzői első részét láttam és habár eleinte nagyon bizalmatlan voltam ezzel a furcsa csapattal, végül megkedveltem őket és tényleg bármikor lekötnek a kalandjaik. :)



2. Melyik MCU filmet szereted a legkevésbé?
   Hosszas gondolkodás után három filmre szűkítettem le a listám. 
   Marvel kapitány, Fekete Párduc és a Pókember: Idegenben, mert ezeket tényleg csak egyszer láttam és nem is kötöttek le igazán.
   A legkevésbé szerethető alkotás számomra végül a Pókember második felvonása lett, méghozzá azért, mert jól átvertek mindenkit a multiverzum bevezetésével, közben meg ripacs bohócot csináltak Mysterio alakjából, aki már megint Tony Stark egyik bosszút forraló haragosa lett. :(



3. Melyik a kedvenc MCU sorozatod?
   Bevallom, hogy ezekből nem sokat láttam, mert a S.H.I.E.L.D. ügynökeit még valahol az első évad előtt elengedtem hiába voltak benne jó kis cameók. Aztán mire elkezdtem volna a Carter ügynököt azt meg elkaszálták.
   Egy véletlen folytán bukkantam rá a Marvel's Runaways sorira, ami hivatalosan is a filmes univerzum része, de elvileg nem azon a Földön játszódik, mint az eddigi alkotások, így behozva a kertek alatt a valódi multiverzumot.
   Különleges hangulatú, szerethető karakterekkel és pár érdekes utalással, főleg Dr. Strange világára.



4. Melyik jövőbeli MCU sorozatot várod a legjobban?
   A Disney becsatlakozásával sajnos az összes, más csatornán futó Marvel sorozatot törölték és kaszálták, ami roppant elszomorító, de a pozitívuma, hogy helyette új, a filmekhez valóban passzoló alkotásokat fogunk majd kapni.
   Ezek közül legjobban a WandaVision-t várom, mert nagyon szeretem mindkét karaktert és igazán kíváncsi leszek, hogy miként oldják meg Vízió ,,feltámasztását", ráadásul a hangulatát is különlegesnek ígérik.
   


5. Melyik jövőbeli MCU filmet várod a legjobban?
   Izgatottan várom a Thor negyedik részét és A galaxis őrzői hármat, de ezek még nagyon elérhetetlen messzeségben vannak. :(
   A közeljövőből leginkább az idén októberben debütáló Örökkévalókat vártam, amit ugyebár eltoltak jövőre az egész vírushelyzet miatt.
   Ebből gondolom már levágtátok, hogy legjobban azokat a Marvel filmeket szeretem, amiknek van valami erős kötődése a világűrhöz. Szerintem azért, mert mindig ezeknek a legjobb a látványa, a története, telis-tele érdekes karakterrel és megvalósítással.



6. Ki a kedvenc MCU karaktered?
    Űrlord, azaz Peter Jason Quill és nem azért, mert Chris Pratt játssza, akiért totálisan és teljesen odavagyok, hiszen az csak plusz ráadás. ;)
   Azért szeretem Űrlordot, mert vagány, minden helyzetben feltalálja magát, nagyszájú, igaz kicsit hősködő és sokszor túlzásokba esik, de mindig bebizonyítja, hogy bátor és a helyén van a szíve.
   Igazi csibész, aki képes a pozitív karakterfejlődésre, amit nemcsak a könyvekben értékelek nagyra, hanem a filmekben is.
   


7. Ki az a karakter akit nem szeretsz az MCU-ban?
   Direkt azért írtam így, mert nem utálom az adott karaktert, csak egyszerűen közömbös vagyok iránta, pedig eleinte engem is lenyűgözött, hogy milyen erős, de a sok negatív kritika rám is hatással volt, így már nem igazán csípem szerencsétlen Marvel kapitányt.
   Most már teljesen egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy őt a Végjáték után kellett volna bevezetni, mert eddig tényleg teljesen felesleges a jelenléte.
   Mellette viszont hasonlóan vagyok még Mantissel, a Fekete Párduccal és a Sólyommal is.



8. Melyik karaktert/karaktereket látnád a legszívesebben végre az MCU berkeiben és a vásznon?
   Ők nem más, mint a Marvel első igazi családja, vagyis a Fantasztikus Négyes.
   Teljesen őszintén mondom, hogy én már akkor is szerettem őket, amikor Chris Evans játszotta a Fáklyát...kövezzetek meg érte.
   Remélem, hogy ők mihamarabb feltűnnek majd, erősítve ezzel a fentebb is említett és általam olyannyira szeretett kozmikus vonalat.



9. Szerinted ki van méltatlanul mellőzve az MCU karakterek közül és ki az, akit te már hanyagolnál?
   Tudom, hogy ő hozta vissza az univerzum Thanos által eltörölt felét és ezért hatalmas respect neki, de én már elengedném Hulk bácsi nagy, zöld kezeit, mert szerintem az ő karakteréből már mindent kihoztak.
   A Tél katonája megváltását viszont szívesen nyomon követném és ezzel a készítők is így lehetnek, hiszen végül ő is saját sorozatot kap.
   


10. Melyik eddigi karakterekből állítanád össze a saját Bosszúállók csapatodat? Az eredeti gárdából kiindulva 6 személyt nevezz meg.
   Skarlát boszorkány és Vízió mindenképpen benne lennének, mert ők nagyon erősek és sokféle meglepetést képesek okozni az ellenségnek, ezt láthattuk már a Végtelen háborúban is.
    Benne lenne még a csapatomban Thor, mert ő is erős, főleg ha mindkét fegyverét használja és persze a villámokat is.
    Dr. Strange sem maradhat ki, hiszen ő egy mágus. Kell ennél több?
    Rajtuk kívül pedig beválasztanám még a Hangyát, hiszen kicsi a bors, de erős, valamint Lokit, aki szintén sokszor bizonyította már, hogy képes felülemelkedni az önös érdekein és együttműködni a bátyjával.



+1 Melyik a kedvenc Bosszúállók filmed?
   Tegnap pont volt a tévében a Végtelen háború és miután vége lett, rögtön megnéztem a Végjátékot is, szóval hajnali fél 2-ig voltam fent.
   Így tehát könnyen megállapítottam, hogy a Végtelen háború a kedvenc Bosszúállók filmem, mert habár a vége sokkoló és lehangoló, mégis imádom.
   Szerintem jól lavíroz a vicces beszólások sora és a drámai történések között.
   Tele van epic jelenetek sorával, gondoljunk csak bele Thor és az Őrzők első találkozására vagy Dr. Strange és Tony Stark szócsatáira.
   Aztán persze ott van a nagy wakandai csata és a számomra legkeményebb, legemlékezetesebb jelenet, amikor Thor, Mordály és Groot megérkeznek a vesztes csata közepén és szétcsapnak mindenkit. :P

Megjegyzések