Könyvkritika: Amy Daws - Várj velem

Amy Daws
Várj velem   (Wait ​with me)
Várj velem sorozat - Első kötet
Magyar kiadás éve: 2022

Fülszöveg:
Miért kérd kölcsön az összes ismerősöd autóját, hogy szervizbe vihesd?
A romantikusregény-író, Kate Smith írói válsága miatt egy sort sem képes írni. Ráadásul a nemzetközi sikert aratott erotikus Panzió-sorozata jogdíjának utolsó részleteit éli fel, így szinte bármire kész lenne azért, hogy újra megszállja az ihlet. Még arra is, hogy nap mint nap besurranjon egy autószerelő műhely ügyfélvárótermébe, ahol a szavak szabadon és perzselő forrósággal ömlenek, akárcsak az ingyen kávé.
Sikerül észrevétlennek maradnia egészen addig, míg a keménykötésű és jóképű autószerelőnek, Miles Hudsonnak fel nem tűnik a furcsa kis vörös lány, aki a személyzeti bejáraton át lopakodik ki és be.
A lány viszont túl izgalmasnak tűnik ahhoz, hogy csak úgy leleplezze. És Kate-nek is kapóra jön, hogy első kézből szerezhet információkat az új könyvötletéhez.
Üdítően szellemes és megkapó romantikus történet, a Passionflixen várható új film regényalapja.
Töltődj fel vele!

   A fülszöveg keltette fel az érdeklődésemet és egy Rázós kötettel együtt rendeltem meg, amihez még egy Kánikula Szeretetcsomag kuponnal ajándékkönyvet is kaptam. :)
   A Várj velem egy roppant szórakoztató, humoros, habkönnyű történet, telis-tele vad erotikával, izgató vágyakkal és persze romantikával.
   Szerettem ezt a könyvet, mert megnevettetett, magával ragadt. Gyorsan haladtam vele, hiszen nem volt egy hosszú kötet, mindössze csak 296 oldalból állt.
   Rövid fejezetekből épült fel, kitűnően olvastatta magát.
   Kivételesen nem egy gazdag pasi-naiv lány románca állt a középpontban és ezért külön hálaimát rebegtem. Ettől lett igazán különleges, egyedi.
   Ebben a sztoriban inkább Kate, írói álnevén Mercedes Lee Loveletter bizonyult tehetősebbnek, aki a szakítása miatt írói/alkotói válságba került, így aztán amikor a kocsiját javítatta egy autókat szerelő műhely várótermében talált rá újra az ihlet.
   Itt aztán megismerte Miles Hudsont, a jóképű, ám csalódott, az exéből kiábrándult, a nőkkel bizalmatlan szerelőt, akivel eleinte csak barátok voltak, később belefogtak egy Kate-et inspiráló barátság extrákkal kapcsolatba, hogy végül valami teljesen más alakuljon ki közöttük...ugye értitek?
   Elég annyi, hogy továbbra sem hiszek a férfiak és nők közötti barátságban és úgy tűnik, hogy az írónő sem. ;)
   Váltott szemszögökön keresztül ismerhettük meg a cselekményt, beleláttunk Kate/Mercedes, valamint Miles gondolataiba, életébe, hétköznapjaiba, miközben megismerhettük az őket körülvevő embereket is.
   Akadtak benne klisék, de ezek egyáltalán nem zavartak.
   Feltűnt a tipikus legjobb barátnő, aki igyekezett hősnőnket bölcs tanácsokkal ellátni, aztán ott volt a másik pasi barát, aki jóval többet érzett Kate iránt, no meg az exek és persze Miles legjobb haverja, Sam, valamint a férfi húga.
A kép forrása: Twitter
   Utánanéztem és a sorozat további részeiben Lynsey, Sam és Dean mind-mind főszereplői lesznek a saját, önálló, róluk szóló köteteknek. Aztán elvileg már mások is feltűnnek majd, bár azok esetleg olyan karakterek lehetnek, akik majd ezek után fognak szerepelni.
   Kate és Miles között már a kezdetektől fogva igen jól működött a kémia. 
   Hamar ráhangolódtak a másikra és szuper volt olvasni, amint szépen-lassan felfedezték önmaguk és egymás vágyait.
   Folyamatosan izzott közöttük a levegő, sokat szexeltek, ám közben teljesen elbeszéltek egymás mellett. Ebből aztán rengeteg konfliktus adódott. Hazugságok és féltékenység okozta a kettejük között végbemenő vitákat. 
   A New Adult és a Chick lit témájú könyvek rajongóinak bátran ajánlom, mert egyszerű, nagyszerű és ez a lényeg.
   A világot nem váltja meg, óriási elvárásokat nem kell támasztani felé, de egyszeri kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel.
   Remélem, hogy a további három rész is meg fog majd jelenni magyarul.
   Pár szó a borítóról:  A borító megint egy a tucatból, főleg ezzel a félmeztelen, izmos testű pasival, aki gondolom Miles lenne, de mégis tetszik, mert a színek annyira intenzívek, hogy egyszerűen vonzza a tekintetet, ráadásul teljesen illik a cselekményhez az egész autószerelős háttérrel.
A kép forrása: Pinterest

Megjegyzések