Instant értékelések Chick lit módra

 Sziasztok! :)

   Az ilyen típusú bejegyzésekben mindig három - most viszont négy -  különböző könyveket tartalmazó villámértékelésekkel jövök, amelyekben az a közös, hogy eddig még csak a Molyon írtam róluk, itt a blogon nem.

   Ezúttal pedig külön hangsúly lesz a Chick lit műfajon. ;)

   Eddigi instant értékelések:

   Szentimentális szerda: Instant értékelések

   Újabb instant értékelések

   Még több instant értékelés

   Új instant értékelések

   Még több új instant értékelés


Mariana Zapata
Szívvel a falnak  (The ​Wall of Winnipeg and Me)
Magyar kiadás éve: 2019

Fülszöveg:
Ha Mr. Darcy amerikai focizna…Vanessa Mazur pontosan tudja, hogy helyesen cselekszik. Nem is érzi rosszul magát azért, mert felmondott. Asszisztensi/házvezetőnői/tündérkeresztmamai állását a szövetség legjobb védőjátékosa mellett mindig is átmenetinek szánta. Nagy tervei vannak, melyek között nem szerepelt az extra méretű alsógatyák mosása, legalábbis nem élete végéig.
Így amikor Aiden Graves bekopog az ajtaján, és azt kéri tőle, hogy jöjjön vissza hozzá, teljesen ledöbben.
A „winnipegi nagy fal”-ként ismert pasas két évig a köszönését sem fogadta, a születésnapjáról is megfeledkezett. Most pedig? Valami egészen elképesztő dologra akarja rávenni.
Mit válaszolhat az ember lánya annak a férfinak, aki megszokta, hogy mindig megszerzi, amit akar?
Hol a határ az ellenszenv és a szerelem között?
Tantrikusan izgalmas, hosszan bontakozó románc.
Éld át a tüzét!

   Kánikula Szeretetcsomag ajándékkönyve volt és olyan sokan írták a Molyon, hogy szuper kötet, bátorítottak, így a tervezett idő előtt jóval hamarabb olvastam el, mert kíváncsi lettem rá.
   Magamtól sosem vettem volna meg, mert alapjában véve nem igazán szeretem azokat a sztorikat, amikben sportolók a főszereplők. Ez van.
   Hullámzó és vegyes érzések vannak bennem még most is, mert igazából tetszett, de sokszor túlírtnak éreztem, az írónő az én ízlésemnek túlságosan is elhúzta, főleg az erotikus részeket, de ebben a sztoriban nem is ezen volt a hangsúly.
   Más könyveben szokott tetszeni, amikor a szereplők hosszan kerülgetik egymást, mert ez vicces, kínos és szexi helyzeteket okoz, de itt NAGYON LASSAN történt minden.
   Vanessa szimpatikus főhősnőnek bizonyult, szerettem őt, Aiden viszont sokszor az idegeimre ment. Néha úgy éreztem, hogy túlságosan is nehézfejű, bunkó és mamlasz, mármint Vanessával, mert egyébként bőven hozta a formáját.
   A sok futó rész a végén már az agyamra ment, a karakterdrámák és a jellemfejlődések viszont példaértékűek voltak. Vanessa és Aiden, mindketten nehéz gyermekkorral a hátuk mögött lettek mégis ennyire sikeresek. :)
   Nekem mindenképpen egyszer olvasós könyv, nem állok be a rajongók táborába, mert bőven találtam benne hibákat, de azért örülök, hogy ez volt az első kimondottan pozitív élményem a KMK ajándékkönyveivel kapcsolatban. :)
   Simán elmehetne egyébként egy modernizált Büszkeség és balítéletnek, mert párosunk jócskán elbeszélt egymás mellett, méghozzá évekig…


Tracy Rees
A ​vidéki templom titkai   (Secrets at the Little Village Church)
Hopley sorozat - 1. rész
Magyar kiadás éve: 2022

Fülszöveg:
„Talán ​ez mentette meg az életem…” – Gwen szeme megakadt a régi vendégkönyvben lévő sietős macskakaparáson. És máris a bájos Hopley-t övező rejtély kellős közepén találta magát…
Egy családi tragédia következtében Gwen Stanley összetört szívvel magára marad. Nincs kihez fordulnia, így Mary nagynénje hopley-i házába menekül, az angol vidék egy távoli szegletébe. A szélfútta mezőket járva a múltba réved, és életében most először elveszettnek érzi magát.
Egészen addig, míg be nem lép a falu szélén található bájos, ám elhagyatott templomba, ahol egy könyvre bukkan, tele a helybéliek titkaival, és nekilát, hogy kibogozza a rejtélyt, ami a zárt kis közösség központi alakjait érinti.
Amikor Gwen belebotlik a helyi, jóképű művészbe, Jarvisbe, azonnal megérzi a köztük lévő vonzalmat. Megosztja a férfival a könyvet és a titkokat, és együtt próbálják felkutatni az asszonyt, aki kulcs lehet a rejtélyhez, és segíthet megmenteni a kis templomot.
Gwen lassan beleszeret Javisbe, de időközben felfedez valamit a férfi múltjában. Tényleg bízhat benne? És a könyvbeli rejtély közelebb hozza őket egymáshoz, vagy összetöri Gwen meggyötört szívét?

   Hűha, bajban vagyok ezzel a könyvvel.
   Nem erre számítottam, a cím és a fülszöveg alapján csalódás volt, mert egy jó kis, izgalmas krimit vártam, de egyáltalán nem azt kaptam.
   Viszont mint chick lit sztori, nagyon pici romantikával, érdekes karakterekkel, emberi sorsokkal és egy szuper közösséggel…arra már azt mondom, hogy igen! Szuper volt. :)
   Az összefogás, az a tipikus angol hangulat, a kisvárosi légkör teljesen magával ragadott.
   Gwen és Jarvis óriási pozitív karakterfejlődéseken estek át, jó volt olvasni róluk, ahogy célt találtak és szabályosan kivirultak.
   Jarvisról mindig a Vasember féle MI, később Vízió és persze a Stark család háztartási inasa jutott az eszembe. :D
   Itt-ott picit leült a cselekmény, néha lassan haladtam vele, de azért tetszett, szívesen olvasnám az esetleges folytatásokat.
   Habkönnyű, elgondolkodtató, érzelmes és humoros történet.
   A borító valami eszméletlen szép. *_*


Freya Sampson
Az utolsó könyvtár   (The Last Chance Library)
Magyar kiadás éve: 2021

Fülszöveg:
June még sohasem hagyta el az álmos angol kisvárost, ahol felnőtt. A zárkózott és félénk harmincéves könyvtáros minden idejét olvasással tölti, amikor azonban megtudja, hogy a munkahelyét bezárják, kimerészkedik az olvasókuckójából, hogy megmentse a helyi közösség lelkét jelentő könyvtárat. Sokan a segítségére sietnek, és June – az édesanyja halála óta először – újra megnyílik az emberek felé. Így találkozik megint a régi iskolai barátjával, Alexszel is. Hamarosan az egész kisváros észreveszi, mit érez a segítőkész ügyvéd a nő iránt, csak épp June nem, aki nem hiszi el, hogy bárki is randizni szeretne vele. Ahhoz, hogy megmentse a szívének oly kedves könyveket, June-nak változtatnia kell az élethez való hozzáállásán. Elhatározza hát, hogy küzdeni fog a könyvtárért, és ezzel talán a boldogsághoz is közelebb kerül egy lépéssel…

   Lassan haladtam vele, de ennek az volt az oka, hogy vala mikor 2-3 napig nem is olvastam, annyi dolgom volt, ugyanis táboroztattunk a könyvtárban. :)
   Egy könnyed, szórakoztató kis olvasmány, ami azért sokszor drámai, megható és szívbemarkoló. A romantikus szál nagyon halovány és különösebben nem mozgatott meg.
   Inkább az összefogás, valamint az olvasás és a könyvtárak iránti szeretet ereje hatott meg. 
   Sokszínű, érdekes és vicces karaktereket vonultatott fel, sokféle olvasót, csakúgy mint a valóságban nálunk is.
   Felismertem a folyton segítséget kérő internetezőt, valamint az idős hölgyet, akinek sosem elég jó semmilyen kötet, amit kikölcsönzött. ;)
   Imádtam a milliónyi irodalmi utalást, a sok-sok könyv említését, a különböző irodalmi karakterek felsorolását.
   June roppant unszimpatikus, tehetetlen főszereplő, őt nem tudtam megkedvelni. Sokszor idegesített, főleg azért, mert régi önmagamat láttam benne. Szerencsére ő is sokat változott, pozitív irányba, mint én. Legalábbis remélem…
   Ne legyünk ennyire tehetetlenek, önbizalomhiányosak. Merjünk hinni önmagunkban! Merjünk lépni/továbblépni és változtatni.


Denise Hunter
Könyvesbolt a tengerparton  (Bookshop by the Sea)
Magyar kiadás éve: 2021

Fülszöveg:
Adnál ​még egy esélyt?
Az lenne a dolgok rendje, hogy Sophie Lawson jól érezze magát a húga esküvőjén. De ha tudta volna, ki lesz a vőfély, sehogy sem tudta volna megacélozni magát.
Miután az édesanyja fekvőbeteg lett, és az apjuk lelépett otthonról, Sophie anyjuk helyett gondoskodott két testvéréről: Sethről, és a húgáról, Jennáról. Támogatta őket, amíg elvégezték a főiskolát, és félretette álmát, hogy saját könyvesboltot nyit Piper’s Cove-ban, ebben a festői észak-karolinai kisvárosban, ahol gyerekkorukban olyan sok időt töltöttek.
Végre itt az alkalom, hogy Sophie megvalósítsa célját, hiszen Seth állást kapott, és Jenna is sínen van: hozzámegy a pasijához, akivel főiskola alatt együtt jártak. A lagzi Piper’s Cove-ben lesz. De aztán kiderül, hogy a vőfély nem más, mint Aiden Maddox, Sophie gimis szerelme, aki annak idején faképnél hagyta Sophie-t.
Vajon mit hoz az újabb találkozás? Sophie miért bízzon abban, aki egyszer már átejtette? Vágtatva közeledik Piper’s Cove felé a hurrikán, és egy biztos: ha odaér, kő kövön nem marad.

   Egy könnyed kis kötetre vágytam az L. J. Shen féle Vadító után és pont visszahozták a könyvtárba, szóval kikölcsönöztem magamnak.
   A világot egyáltalán nem váltotta meg, de kikapcsolódásnak tökéletesen megfelelt.
   A borítója fogott meg, mert valami eszméletlenül szép. *_*
   Sophie és Aiden sztorija egy, a tucat újrakezdéses, új esélyes regények közül, mégis egész jól haladtam vele, olvastatta magát, holott kiszámítható volt, főleg a vége.
   A tengerparti könyvesbolt ötletéért plusz egy csillag!

Megjegyzések