Minden napra egy Book Tag - hét: Mese Book Tag

 Sziasztok! :)

   Folytatom a Minden napra egy Book Tag elnevezésű hetet itt a blogon és máris érkezem egy a meséket középpontba állító könyves kérdőívvel.
   Íme a válaszaim:

1. Az első mese, amire emlékszem:
   Ide máris egy komplett mesekönyvvel érkezem, méghozzá a kedvenc ünnepi/karácsonyi mesekönyvemmel, amit mindig szívesen forgattam, ráadásul ismeretterjesztő írások, versek és szuper kézműves ötletek is voltak benne.


2. Egy mese, amit nagyon szerettem:
   A legjobban A sáska tetszett, mert az tényleg tanulságos volt és szívmelengető. Volt igazi mondanivalója. A többi is jó volt, csak NAGYON különleges. Szerettem még:
   Az első ymbryne, Aki szellemekkel barátkozott és Cuthbert regéjét is.
   Ransom Riggs és Vándorsólyom rajongóknak kötelező darab, de önállóan, a többi könyvtől függetlenül nemigen állja meg a helyét.


3. Egy mese, amit valamiért nem szerettem igazán:
   Ha már Hans Christian Andersen születésnapja alkalmából készült ez a tag, akkor van a Téli mesék gyűjteménye, ami egy igen szomorú és kissé kilátástalan, lehangoló mesekönyv. Legalábbis szerintem.


4. Egy mese, amiből szerintem tanulni lehet:
   Az Anasztázia filmen is az egyik kedvencem, így természetesen könyvben is.
   Szerintem egy roppant tanulságos mese a család fontosságáról, a megélt tragédiák feldolgozásáról, a szerelem erejéről és a barátságról, ráadásul van benne egy édes kis kutya is. ;)


5. Egy mese, amire felnőttként jöttem rá, hogy valójában nem is igazán mese:
   A Harry Potter világában játszódó Bogar ​bárd meséi ilyen, főleg A három testvér meséje, ami szerintem nem gyerekeknek szól, sokkal inkább a felnőtteknek.

Megjegyzések