Könyvek, amiket már nagyon várok - 41. rész

 Sziasztok! :)

   A nyár végi és szeptemberi Könyvfesztiválos megjelenések első várva-várt felhozatalával érkezem.
   Íme a lista:

1. Susanna Bailey - Vidrahold
Fülszöveg:
Luke utálja az életét. Apja csak az új családjával törődik, anyja pedig elhozta őt a nyári szünetre erre az isten háta mögötti skót szigetre, ahol nincs is nyár. A helyiek szóba sem állnak vele, térerő nincs, internet csak elvétve. Luke magányos és iszonyú dühös.
Aztán egy nap találkozik Meggel, aki nagyapjával él egy csónakházban. Az öreg furcsa, ijesztő történeteket mesél, de hát ezek a skót szigetek tele vannak legendákkal.
Amikor a gyerekek megmentenek egy elárvult kis vidrát, és Luke kezdi úgy érezni, hogy az élet nem is olyan pocsék, furcsa és ijesztő kérdések merülnek fel benne. Lehet, hogy amit legendának vélt, nem is az? Lehet, hogy az öböl tényleg veszélyeket rejt? Lehet, hogy épp őrá leselkedik veszély? És egyáltalán, mi az a VIDRAHOLD?!


2. Lucy Strange - The ​Storm and the Minotaur 
Money is scarce in George's family and so at the age of nine he has to join his father underground, hewing coal in the local mine. It's far from the dreams George had of continuing his education, and it's also a dangerous way to earn a living that has already claimed the life of his dad's older brother.
Not long after he starts work, a summer storm leads to flooding in the mine. Trapped down in the dark, George spots a shadowy figure that seems to be telling George to follow him.
Can a ghost from the past lead him back to safety, or will George meet the same fate as his long-lost uncle?


3. Robin Stevens - Első ​osztályú gyilkosság - Az Úrilányok nem gyilkolnak sorozat harmadik része
Fülszöveg:
Daisy Wells és Hazel Wong vakációra indulnak a világhírű Orient Expresszel. Az első pillanattól kezdve világos számukra, hogy minden szomszédos utastársuknak van valami rejtegetnivalója. Sőt, az sem kizárt, hogy egy kém is van közöttük! Aztán egy alkalommal vacsora közben vérfagyasztó sikoly hallatszik. Az egyik utast meggyilkolták, és a csodálatos, rubinköves nyaklánca is eltűnt. A fülkéjébe nyíló ajtók mind belülről voltak bezárva – vajon hogyan menekülhetett el a gyilkos? A lányok nyomozni kezdenek, ám nem ők az egyetlenek, akik szeretnék elkapni a tettest…


4. Benjamin Stevenson - A ​családomban mindenki gyilkos

 Fülszöveg:
A ​családomban mindenki gyilkos. Néhányan – az eszelősebbek – többször is öltek már. Tudom, hogy ez így elég drámaian hangzik és előítéleteket szülhet, de hidd el, nem vagyunk rossz emberek. Vagy legalábbis nem mindannyian.
Engem Ernest Cunninghamnak hívnak, de nyugodtan szólíts Ernnek vagy Ernie-nek. És igen, bárcsak végezhettem volna azzal a nyomorulttal, aki kitalálta, hogy a nagy családi összejövetelünk egy síparadicsomban legyen, mert akkor most nem ragadtunk volna itt egy haláleset miatt, amihez esküszöm, semmi közöm nincs.
De ennél ez egy hosszabb történet. Remélem, van időd meghallgatni.
A családomban mindenki gyilkos Agatha Christie és Arthur Conan Doyle találkozása a Tőrbe ejtve-filmekkel és A csütörtöki nyomozóklubbal. Ördögien csavaros történet, ami a klasszikus krimik szabályrendszerét tiszteletben tartva nyújt valami felejthetetlenül újat. Az ausztrál Benjamin Stevenson rendkívül eredeti és humorban bővelkedő műve hazája egyik legnépszerűbb megjelenése volt tavaly: vezette az eladási listákat, és nem meglepő módon az HBO jelentkezett be a megfilmesítési jogokért.

Megjegyzések