Könyvek, amiket már nagyon várok - 42. rész

 Sziasztok! :)

   Újabb izgalmas, nagyon várt megjelenésekkel érkezem.
   Íme a lista:

1. Karen White - Régiségbolt ​a Royal Streeten - A Royal Street sorozat első kötete
Fülszöveg:
Nola Trenholm új életet kezd, mégpedig New Orleansban, és egy ódon, romos villát választ otthonául. Nagyon úgy tűnik, az előző lakók még nem állnak készen a végleges távozásra. Nolának fogalma sincs, hogyan értsen szót a kísértetekkel, de szerencsére ismer valakit, aki ezzel foglalkozik. Csak az a bökkenő, hogy Nola ezt a személyt a háta közepére kívánja – az égvilágon semmit nem akar vele együtt csinálni.
Beau Ryan múltja sem valami derűs: a szülei és a testvére eltűntek a Katrina hurrikán okozta katasztrófakor. Beau tudja, hogy a Nola által kiszemelt villában meggyilkoltak egy nőt, és a gyilkossági ügyet azóta sem sikerült megoldani.
De Nola nem adja fel: mindenáron ebben a villában akar lakni, akár belemennek ebbe a kísértetek, akár nem.


2. C. J. Cooke - Szellemerdő
Fülszöveg:
A skóciai erdő közepén áll egy ház, úgy hívják: Lichen Hall, vagyis Zuzmó Palota.
A szóbeszéd szerint a hely szellemek, boszorkányok birodalma. Az ötvenes és hatvanas években ide járnak titokban a hajadon lányok szülni, hogy aztán gyermekeiket örökbefogadó szülőknek adják. Félelmetes híre ellenére állítólag jobb hely, mint az ugyanazt a célt szolgáló „intézmények”.
Pearl Gorham 1965-ben érkezik a kastélyba. Ő is itt akarja világra hozni a gyermekét, mint előtte sok más fiatal lány. Ám hamarosan gyanút fog, hogy a ház lakói titkolnak valamit, és a Lichen Hall valójában nem olyan biztonságos menedék, mint ahogy remélte. A falakon belül különös penészgombák tenyésznek, a környező erdőkben furcsa jelenések leselkednek, a sötét titkokat rejtegető ház lakói pedig mindent elkövetnek, hogy titkaikra ne derüljön fény.
A skót mitológia leghátborzongatóbb oldalait megmutató gótikus thriller A világítótorony boszorkányai szerzőjének tollából.


3. Erin Sterling - Ex ​Hex – Csiribú, szerelem!
Fülszöveg:
Kilenc ​évvel ezelőtt Vivienne Jones úgy gyógyította összetört szívét, mint bármely fiatal boszorkány: vodka, sírós zene, habfürdő… és átok a szörnyű exbarátra. Vivi persze tudta, hogy nem lenne szabad erre használnia a varázserejét, de egy „gyümölcsös széna” illatgyertya igazán nem okozhat nagyobb galibát, mint hogy a pasi frizurája egy-két napig nem engedelmeskedik a fésűnek…
Egészen addig így gondolta, amíg Rhys Penhallow, a város őseinek szívtipró leszármazottja visszatér a Georgia állambeli Graves Glenbe, és jóképűbb, mint valaha.
A látogatás, amelynek célja a város felrázása és a helyi őszi fesztiválon való szereplés, totális katasztrófába torkollik. Rhyst egyik csapás sújtja a másik után, és Vivi rádöbben, hogy az aprócska szerelmi átok mégsem volt olyan ártalmatlan.
Graves Glent hirtelen megtámadják gyilkos hajlamú felhúzható játékok, egy feldühödött szellem és egy beszélő macska, akinek érdekes mondanivalója van számukra. Vivinek és Rhysnek figyelmen kívül kell hagynia a köztük lévő kémiát, hogy együtt dolgozhassanak a város megmentésén, és megtalálják a módját, hogy megtörjék a szakítási átkot, mielőtt túl késő lenne.

Megjegyzések